• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Καταγγελία για τη μεθόδευση αναβολής του Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας

November 03, 2021 4905

 

Ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων ενημερώνει τα μέλη του και καταγγέλλει στην εργατική τάξη την αναβολή του Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ), που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 30 – 31 Οκτώβρη.

Ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός προσπάθησε με κάθε τρόπο να μην οργανωθεί πραγματικό Συνέδριο με ζωντανή συζήτηση και συμμετοχή των αντιπροσώπων των σωματείων, αλλά να αντικατασταθεί από ηλεκτρονικές διαδικασίες και ηλεκτρονική ψηφοφορία (κατά τις επιταγές κυβέρνησης και μεγαλοεργοδοσίας), χωρίς καμία διαδικασία νομιμοποίησης των αντιπροσώπων. Η προσπάθεια απονέκρωσης των σωματείων, έπεσε στο κενό. Γι αυτό το λόγο η παράταξη ΠΑΣΚΕ (ΕΝΕΡΓΑ) όταν διαπίστωσε ότι οι μεθοδεύσεις της για ένα εκφυλισμένο συνέδριο δεν περνάνε προσέφυγε σε προσχηματικά ασφαλιστικά μέτρα και τελικά πέτυχε την αναβολή του συνεδρίου.

Οι εργαζόμενοι μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για το ποιος ωφελείται και ποιου τα συμφέροντα εξυπηρετεί η αναβολή ενός συνεδρίου που ήταν προγραμματισμένο να γίνει τη στιγμή που η επίθεση απέναντι στην εργατική τάξη φουντώνει, κυβέρνηση και εργοδοσία προσπαθούν να αποδυναμώσουν τις συλλογικές διαδικασίες και να βάλουν νέα εμπόδια στην συνδικαλιστική δράση.

Οι ανατροπές που έφερε ο πρόσφατος νόμος – έκτρωμα Χατζηδάκη, η κατάργηση του 8ωρου και του σταθερού ημερήσιου χρόνου, τα ευέλικτα ωράρια, το χτύπημα των συλλογικών συμβάσεων κ.α. προϋποθέτουν μηδενικές αντιστάσεις, και σωματεία που ελέγχονται από την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις, καρικατούρες συλλογικών συζητήσεων, ηλεκτρονικές διαδικασίες και φακελωμένους συνδικαλιστές. Να είναι σίγουροι όμως ότι δεν θα τους κάνουμε τη χάρη.

Ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων θα δώσει τη μάχη, ώστε να διεξαχθεί ένα πραγματικό εργατικό συνέδριο που δεν θα κρίνεται στις αίθουσες των δικαστηρίων. Θα δώσει το παρών, με τους αντιπροσώπους του, στις νέες ημερομηνίες διεξαγωγής του συνεδρίου που συλλογικά θα αποφασιστούν. Ως τότε

καλούμε την εργατική τάξη σε επαγρύπνηση και δυνάμωμα του αγώνα απέναντι στην επίθεση στα δικαιώματα μας και στις πρωτοβουλίες για τη δημιουργία απεργιακού μετώπου ενάντια στο νόμο έκτρωμα-Χατζηδάκη.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search