Επί τρεις ημέρες ήταν συνεχώς στο νοσοκομείο για να φροντίσει με τη βοήθεια δυο ειδικευόμενων 70 βαριά περιστατικά με κορονοϊό εκτός ΜΕΘ ο Γιάννης Γκαμπράνης, που κατέρρευσε από κόπωση μπροστά στις κάμερες.

 

Οι συνθήκες που επικρατούν στο γενικό νοσοκομείο της Λάρισας λόγω της έκρηξης των κρουσμάτων λύγισαν τον διευθυντή της κλινικής covid, καθώς όπως εξήγησε ο Νίκος Νταφούλης, πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Λάρισας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κατάσταση και στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και στο Πανεπιστημιακό είναι απελπιστική.

Όπως είπε ο Νίκος Νταφούλης, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται χωρίς διακοπή γιατροί και νοσηλευτές είναι τραγικές καθώς υπάρχει πολύ μεγάλη έλλειψη σε προσωπικό.

Το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας διαθέτει μόλις οκτώ παθολόγους και πέντε εντατικολόγους σε μία ΜΕΘ που είναι συνεχώς γεμάτη. Αυτή τη στιγμή στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας δεν υπάρχει κανένα κρεβάτι στις απλές κλινικές και στη ΜΕΘ. Την ίδια στιγμή ανάγκη νοσηλείας έχουν καθημερινά και κάπου 35 με 40 ασθενείς non covid, με βαριά νοσήματα, πολλοί εκ των οποίων χρειάζονται και άμεσα χειρουργείο.

ΠΗΓΗ: thepressproject.gr