• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Τα fake news της Ελληνικής Αστυνομίας - Από τη Νέα Σμύρνη στο Πέραμα

November 03, 2021 739

ΣΕ 5 ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ

Τα fake news της Ελληνικής Αστυνομίας - Από τη Νέα Σμύρνη στο Πέραμα

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για το περιστατικό στο Πέραμα έρχεται σε σύγκρουση με όσα αποκαλύφθηκαν τις επόμενες ημέρες. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά.

«Στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, οι δράστες πραγματοποίησαν κίνηση όπισθεν και εμβόλισαν πέντε δίκυκλα Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. τραυματίζοντας συνολικά εφτά αστυνομικούς. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση όπλου επιχειρώντας να ακινητοποιήσουν το όχημα, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού και τον τραυματισμό ενός εκ των επιβαινόντων, ο οποίος διεκομίσθη σε νοσοκομείο και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου».Το παραπάνω απόσπασμα είναι μέρος της ανακοίνωσης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής στις 23 Οκτωβρίου, λίγες ώρες μετά τα όσα συνέβησαν στο Πέραμα.

Ήδη την επομένη του περιστατικού, το τρίτο άτομο που επέβαινε στο λευκό Hyundai Accent και διέφυγε από το σημείο είχε εμφανιστεί στην οικογένειά του στον Ασπρόπυργο και ισχυριζόταν μεταξύ άλλων πως εκείνος οδηγούσε το αυτοκίνητο και όχι ο νεκρός από τους πυροβολισμούς, Νίκος Σιαμπάνης, όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Όταν πλέον εμφανίστηκε στην ανακρίτρια Πειραιά, την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, ο νεαρός κατέθεσε και εκεί πως εκείνος οδηγούσε, με την πλευρά των αστυνομικών, μέσω του δικηγόρου Αλέξη Κούγια, να αμφισβητεί συνολικά την παρουσία του στο αυτοκίνητο. Εργαστηριακά αυτή τη στιγμή, έχει επιβεβαιωθεί η παρουσία του 14χρονου στο όχημα καθώς βρέθηκε αποτύπωμά του στο τζάμι του οχήματος, ενώ την ερχόμενη Τετάρτη, όπως ενημέρωσε η συνήγορός του, κατόπιν αιτήματος της πρόκειται να διενεργηθεί εξέταση DNA με σκοπό να αποδειχθεί πως εκείνος ήταν ο οδηγός του οχήματος, όπως ισχυρίζεται.

 

Την ημέρα που συνέβη το περιστατικό, βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα η Καθημερινή, αποκάλυπτε πως οι Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ είχαν μεταφέρει στο Κέντρο Επιχειρήσεων ότι δεν υπήρχε τραυματίας συνάδελφός τους. Εκεί, αμέσως μετά τη λήξη των πυροβολισμών καταγράφεται η ομάδα ΔΙΑΣ να αναφέρει τρεις φορές πως δεν υπάρχει κανένας τραυματίας αστυνομικός.

Κέντρο ΕΛ.ΑΣ: Έχουμε ενημερώσει το ΕΚΑΒ, ποιος έχει τραυματιστεί, συνάδελφος;

Ομάδα ΔΙΑΣ: Αρνητικός κέντρο, παρέσυραν τρεις μηχανές και έχουμε ενεργήσει Ε-23 γιατί κινούνταν … εναντίον συναδέλφων και έχουν τραυματιστεί δύο δράστες.

Κέντρο ΕΛ.ΑΣ: Έχουν χτυπήσει και δίκυκλα κινούμενα και υπάρχουν και τραυματίες από τους δικυκλιστές;

Ομάδα ΔΙΑΣ: Αρνητικό, τρία υπηρεσιακά δίκυκλα έχουν γκρεμίσει κέντρο, έκαναν όπισθεν, βρήκαν… έκαναν όπισθεν, και γκρέμισαν 3 υπηρεσιακά δίκυκλα.

Κέντρο ΕΛ.ΑΣ: Τα οποία δεν είχαν, δεν ήταν, τα είχατε σταθμεύσει εσείς, ορθόν, για τον έλεγχο;

Ομάδα ΔΙΑΣ: Κέντρο ήταν πίσω και μας εμπόδισε.

Κέντρο ΕΛ.ΑΣ: Συνάδελφοι τραυματίες υπάρχουν;

Ομάδα ΔΙΑΣ: Κέντρο έχει παρασύρει 5 υπηρεσιακά δίκυκλα δεν υπάρχει τραυματίας συνάδελφος, αναγκαστήκαμε να ενεργήσουμε Ε- 23 γιατί κινούνταν με θανατηφόρο.. εναντίον συναδέλφου.

Σύμφωνα με τα παραπάνω και εφόσον στην επικείμενη εξέταση DNA που ζήτησε η πλευρά του 14χρονου αποδειχθεί πως εκείνος οδηγούσε -κάτι που ισχυρίζεται τόσο ο ίδιος όσο και ο τραυματίας που επέζησε από τους πυροβολισμούς- προκαλούνται ερωτηματικά για το γεγονός πως ο επίσημος φορέας που έχει την ευθύνη να ενημερώνει για περιστατικά σαν αυτό, δηλαδή η Ελληνική Αστυνομία, εξέδωσε ανακοίνωση που περιέχει ψευδή γεγονότα.

Η οικογένεια του 18χρονου που έπεσε νεκρός μετά από καταδίωξη αστυνομικών στο Πέραμα
Η οικογένεια του 18χρονου που έπεσε νεκρός μετά από καταδίωξη αστυνομικών στο Πέραμα  ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Αξιωματικός με πολυετή γνώση γύρω από την επικοινωνία της Αστυνομίας, μιλώντας στο Magazine, εξήγησε πως η σύνταξη των ανακοινώσεων συνηθίζεται να γίνεται με βάση κυρίως τις υπηρεσιακές αναφορές όσων ήταν στο πεδίο. Σε περιπτώσεις όπως αυτή του Περάματος, συμπλήρωσε, η λεπτομέρεια πως οδηγούσε ο άνθρωπος που τραυματίστηκε θανάσιμα, ξενίζει. «Δεν οφείλει να γραφτεί μια τέτοια λεπτομέρεια σε επίσημη ανακοίνωση πριν αυτό αποδειχθεί. Εκτός αν υπάρχει υποψία για επιχειρησιακά λάθη που εγκυμονούν ποινικές ή πειθαρχικές ευθύνες για όσους συμμετείχαν».

Η ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ 30 ΑΤΟΜΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Στο παρελθόν, ανακοινώσεις της Αστυνομίας έχει επανειλημμένως αποδειχθεί πως περιείχαν ψεύδη για περιστατικά που ουδέποτε συνέβησαν. Μια τέτοια περίπτωση ήταν αυτή της Νέας Σμύρνης, στις 7 Μαρτίου 2021. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας ανέφερε τότε:

«Κατά τη διάρκεια των ελέγχων η ομάδα των αστυνομικών δέχθηκε απρόκλητα επίθεση από ομάδα (30) περίπου ατόμων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών. Στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο προσήγαγαν (11) άτομα από την ομάδα που επιτέθηκε στους αστυνομικούς».

Τα fake news της Ελληνικής Αστυνομίας - Από τη Νέα Σμύρνη στο Πέραμα
Γκράφιτι που απεικονίζει το περιστατικό της Νέας Σμύρνης.  EUROKINNSI

Ήδη από την επόμενη ημέρα, τέσσερις άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι που βρίσκονταν σε διαφορετικά σημεία της πλατείας, διέψευδαν πλήρως σε ρεπορτάζ του News 24/7 την εκδοχή της αστυνομίας. Μίλησαν για προκλητική συμπεριφορά και στη συνέχεια βιαιοπραγίες της ομάδας ΔΙΑΣ προς πολίτες, χωρίς να έχει προηγηθεί επίθεση των τελευταίων. Επίθεση 30 ατόμων προς την ομάδα ΔΙΑΣ, ρεπορτάζ για την οποία δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο News 24/7 δεν προέκυψε ποτέ.

Πιο συγκεκριμένα, όπως προέκυψε τόσο οι μαρτυρίες όσο και από το οπτικοακουστικό υλικό που ανέλυσε η ερευνητική ομάδα Disinfaux Collective, συγκλίνουν πως δεν υπήρξε ομάδα ατόμων που κινήθηκε συντεταγμένα κατά αστυνομικών ενώ δεν έχει καταγραφεί από καμία μαρτυρία πολίτη ή βίντεο οποιαδήποτε επίθεση και κατ’ επέκταση τραυματισμός αστυνομικού. Ωστόσο και τα δύο αναφέρονται ως γεγονότα στην επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Η «ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ» ΚΑΙ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ

Τέσσερις μήνες νωρίτερα από τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης, λίγες ημέρες πριν την επιβολή του 2ου γενικού lockdown, μια μη προγραμματισμένη συγκέντρωση περίπου 50 ατόμων στο Γαλάτσι, κατέληγε στην συμβολή των οδών Τραλλέων και Ωρωπού έξω από μια καφετέρια. Ακολούθησε ξύλο, χρήση χημικών και συλλήψεις.

Η ανακοίνωση της ΕΛ. ΑΣ στις 2 Νοεμβρίου ανέφερε: «Οι συγκεντρωμένοι αρνήθηκαν να αποχωρήσουν και στη συνέχεια κάποιοι από αυτούς κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος των αστυνομικών, ενεργώντας επίθεση σε βάρος τους, με τα κοντάρια που κρατούσαν καθώς και με τραπέζια και καρέκλες από παρακείμενο κατάστημα εστίασης. Από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν τρεις (3) αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο και προκλήθηκαν φθορές σε υπηρεσιακό εξοπλισμό και συγκεκριμένα σε (2) κράνη και ένα ζευγάρι καλαμίδες.

(…) Κατά τη διάρκεια των περιστατικών στο κατάστημα, από τις αστυνομικές δυνάμεις έγινε μία φορά χρήση δακρυγόνου αερίου (φυσούνα). Δύο (2) περίπου ώρες μετά από αυτά τα περιστατικά αναφέρθηκε ότι δύο (2) ανήλικα παιδιά, τα οποία με συγγενικά τους πρόσωπα διέρχονταν εκείνη τη στιγμή (δηλαδή μετά από δύο ώρες) από παρακείμενο σημείο, ανέφεραν ενόχληση στο λαιμό. Συνεπώς, καμία κακοποίηση – και μάλιστα με χρήση γκλοπ- πεντάχρονου παιδιού δεν υπήρξε από τις αστυνομικές δυνάμεις, όπως καταγγέλλεται ατεκμηρίωτα σε διάφορες ιστοσελίδες και τηλεοπτικές εκπομπές. Γενικότερα σημειώνεται ότι οι αναρτήσεις σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης δεν συνιστούν γεγονότα. Η Αστυνομία τις διερευνά ως καταγγελίες και ενημερώνει υπεύθυνα το κοινό, διαδικασία την οποία εφαρμόζει και στη συγκεκριμένη περίπτωση».

Μερικούς μήνες αργότερα, το News 24/7 εξασφάλισε κατ’ αποκλειστικότητα το βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματος στο Γαλάτσι. Σε αυτό, διαπιστώθηκε για μια ακόμη φορά πως οι περιγραφές των γεγονότων στην ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, ήταν διαφορετικές από την πραγματικότητα. Συγκεκριμένα, η Αστυνομία αναφέρει πως οι συγκεντρωμένοι κινήθηκαν απειλητικά ενεργώντας επίθεση προς το μέρος των αστυνομικών με κοντάρια, τραπέζια και καρέκλες του καταστήματος, ενώ το βίντεο δείχνει ομάδα ατόμων που πράγματι κρατάει κοντάρια με σημαίες, ωστόσο δεν κινείται εναντίον των αστυνομικών. Αντιθέτως άνδρας των ΜΑΤ ορμάει πρώτος ανάμεσά τους χτυπώντας με γκλομπ (0:24 στο βίντεο) και δύο διμοιρίες ακολουθούν. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ένας από τους αστυνομικούς κάνει χρήση δακρυγόνου με φυσούνα, επανειλημμένα και όχι μια φορά όπως αναφέρει η ανακοίνωση (1:37 στο βίντεο). Τέλος στο εσωτερικό του καταστήματος αστυνομικός εισβάλλει και χτυπά με γκλομπ διαδηλωτές που βρίσκονται εγκλωβισμένοι έξω από την πόρτα της τουαλέτας, ενώ ανάμεσά τους βρίσκεται και μια μητέρα με ένα 5χρονο κορίτσι (2:56 στο βίντεο).

 

Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ 600 ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΟΛΟΤΟΦ

Όσα έγιναν στο Γαλάτσι απείχαν μόλις 25 ημέρες από την ημέρα που καταδικάστηκε η εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Τότε, στις 7 Οκτωβρίου του 2020, είχε πραγματοποιηθεί μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων ετών έξω από το κτίριο του Εφετείου στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Η συγκέντρωση διαλύθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις με τη χρήση των οχημάτων εκτόξευσης νερού και χημικών αδιάκριτα προς το συγκεντρωμένο πλήθος. Πώς ξεκίνησαν όλα;

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας την ίδια μέρα αναφέρει: «Στις 11.55 ώρα, περίπου 10 λεπτά μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Εφετείου Αθηνών, και ενώ η πολυπληθής - 20.000 άτομα τουλάχιστον - συγκέντρωση διαλυόταν, αστυνομικές δυνάμεις δέχθηκαν επίθεση με μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα από περίπου 600 άτομα, στη συμβολή των οδών Κ. Λουκάρεως και Λ. Αλεξάνδρας.Από τις αστυνομικές δυνάμεις έγινε χρήση αντλιών νερού υπό πίεση, ώστε να αποκρουσθεί η επίθεση».

Η αλήθεια ωστόσο είναι αρκετά διαφορετική. Μάλιστα στην συγκεκριμένη περίπτωση μέχρι και η ίδια η Αστυνομία αναγκάστηκε 9 ημέρες αργότερα να τροποποιήσει το αφήγημα της, αλλάζοντας τους χρόνους που αρχικά ανέφερε, αφού πλέον είχε δημοσιευτεί οπτικοακουστικό υλικό από δεκάδες κινητά και κάμερες που κατέγραφαν τα περιστατικά.

Την ίδια κιόλας ημέρα, το βίντεο του News 24/7 κατέρριπτε τον ισχυρισμό της Αστυνομίας πως όλα ξεκίνησαν δέκα λεπτά μετά την ανακοίνωση της απόφασης και ενώ η συγκέντρωση διαλυόταν. Όπως φαίνεται στο βίντεο, η εκτόξευση νερού ξεκινά μόλις 40 δευτερόλεπτα μετά την ανακοίνωση και ενώ οι χιλιάδες συγκεντρωμένοι πανηγύριζαν στο άκουσμα της καταδίκης της εγκληματικής οργάνωσης.

Επίσης, το νερό εκτοξεύεται αδιακρίτως προς τους συγκεντρωμένους και όχι προς κάποια ομάδα 600 ατόμων που επικαλέστηκε η Αστυνομία και την οποία δεν κατάφερε ούτε η ίδια να αποδείξει στο βίντεο από drone που δημοσίευσε στις 16 Οκτωβρίου διαψεύδοντας ουσιαστικά τον εαυτό της. Το μόνο που έδειξε πως προηγήθηκε της διάλυσης της συγκέντρωσης ήταν χτυπήματα με κοντάρια από 2 μόλις άτομα στις κλούβες των ΜΑΤ, ωστόσο το νερό από τα οχήματα εκτόξευσης δεν κατευθύνθηκε καν προς εκείνους.

Η ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΑ ΣΕΠΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΤ ΚΟΛΩΝΟΥ

Αλλά και ανήμερα της επετείου της 17ης Νοέμβρη του 2020, στα Σεπόλια και τον Κολωνό εκτυλίχθηκε ένα ακόμη περιστατικό κατά το οποίο όσα εμπεριέχονται στην επίσημη ανακοίνωση κάθε άλλο παρά επιβεβαιώνονται από το οπτικοακουστικό υλικό και τις μαρτυρίες.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της καθιερωμένης πορείας μνήμης στο Πολυτεχνείο, σημειώθηκε ένταση κοντά στον Σταθμό Λαρίσης. Από εκεί μια ομάδα περίπου 30 ατόμων μπήκε στο μετρό και κατευθύνθηκε προς τον σταθμό Σεπολίων. Ανάμεσά τους, ο 24χρονος Ορέστης Καττής, με την αδελφή του, Λυδία και τους γονείς τους. Ενώ βγήκαν από το μετρό κατευθύνθηκαν προς την πολυκατοικία τους μαζί με άλλους. Ο 24χρονος συνελήφθη αφού δέχτηκε χτυπήματα με γκλομπ στην πιλοτή από άνδρες της ομάδας ΔΡΑΣΗ. Όπως κατέθεσε ο ίδιος, ενώ επιχειρούσε να μπει στο σπίτι μαζί με την αδερφή του, είδε τη μητέρα του να πέφτει στο έδαφος από χτύπημα αστυνομικού και κινήθηκε προς το μέρος της. Τότε οι αστυνομικοί άρχισαν να τον χτυπούν πριν του περάσουν χειροπέδες.

«Σήμερα το μεσημέρι, στο σταθμό μετρό Σεπολίων, ομάδα ατόμων επιτέθηκε σε αστυνομικούς της Ομάδας «ΔΡΑΣΗ» πετώντας εναντίον τους πέτρες, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί, οι οποίοι διακομίστηκαν σε νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών. Τα άτομα διέφυγαν από το σημείο και ένα από αυτά συνελήφθη σε κοντινή απόσταση, εξωτερικά πολυκατοικίας. Πρόκειται για 24χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής δικογραφία, για σωματικές βλάβες, απείθεια, αντίσταση, διατάραξη οικιακής ειρήνης, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και των διατάξεων περί κορωνοϊού» αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας από εκείνη την ημέρα και συνεχίζει: «Μετά τη σύλληψη του 24χρονου, ομάδα (40) περίπου ατόμων, μεταξύ των οποίων και οικεία του πρόσωπα, μετέβησαν έξω από το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, όπου προπηλάκισαν, εξύβρισαν και επιχείρησαν να τραυματίσουν με χρήση σωματικής βίας και πετώντας μεταλλικά αντικείμενα τους παρευρισκόμενους αστυνομικούς».

Αναφορικά με το πρώτο σκέλος για τα γεγονότα στην πολυκατοικία, βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 9 Οκτωβρίου 2021 δείχνει όσα κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας. Εκεί πράγματι, φαίνεται στο 0:36 δευτερόλεπτο η μητέρα της οικογένειας Καττή να πέφτει στο έδαφος από χτύπημα άνδρα της ομάδας ΔΡΑΣΗ. Αμέσως εμφανίζεται από την πλευρά της πόρτας της πολυκατοικίας ο γιος της κινούμενος προς το μέρος της. Δέχεται χτυπήματα με γκλομπ και στη συνέχεια συλλαμβάνεται.

Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος της ανακοίνωσης, για τα γεγονότα έξω από το ΑΤ Κολωνού, βίντεο τραβηγμένο από κινητό τηλέφωνο δείχνει τον πατέρα της οικογένειας να διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι δεν μπορεί να δει τον συλληφθέντα γιο του. Οι αστυνομικοί τον περνούν χειροπέδες. Στη συνέχεια όσοι βρίσκονταν μαζί με τον πατέρα, (00:33 στο βίντεο) διαμαρτύρονται λεκτικά για τη σύλληψή του χωρίς να πετούν αντικείμενα ή να χτυπούν τους αστυνομικούς. Αντιθέτως ένας από τους άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος αλλά και μέλη της ομάδας ΔΡΑΣΗ ξεκινούν να σπρώχνουν και να χτυπούν τους συγκεντρωμένους, διαψεύδοντας για μια ακόμη φορά όσα αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Υπάρχει περίπτωση οι ανακοινώσεις να μην βασίζονται μόνο σε όσα λένε οι υπηρεσιακές αναφορές των αστυνομικών; Θέσαμε το ερώτημα στον πολύπειρο αξιωματικό που μίλησε για το θέμα στο Magazine. «Συνηθίζεται τα δελτία Τύπου για όσα συμβαίνουν καθημερινά να συντάσσονται από αξιωματικούς του γραφείου Τύπου της ΓΑΔΑ ή του Αρχηγείου, να λαμβάνουν έγκριση από τον Αρχηγό της Αστυνομίας και αν χρειάζεται από τον υπουργό. Ωστόσο η τακτική αλλάζει κατά καιρούς, ανάλογα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Δεν δικαιολογείται η ΓΑΔΑ ή το Αρχηγείο να εκδίδει ανακρίβειες αυτοβούλως. Όταν συμβαίνουν τέτοια περιστατικά η διαχείριση και άρα η τελική σύνταξη των ανακοινώσεων, μπορεί να γίνεται πολιτικά. Συνεπώς οι ανακρίβειες συχνά είναι αποτέλεσμα επικοινωνιακών τεχνασμάτων πολιτικής διαχείρισης», καταλήγει.

ΠΗΓΗ: news247.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search