• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Τρέχοντας πίσω από τα κρούσματα

November 04, 2021 834

 

ΠΗΓΗ: Από Δημήτρης Μηλάκας - topontiki.gr

Μετά την επιβεβαίωση των απαισιόδοξων σεναρίων των ειδικών με την εκτόξευση των κρουσμάτων πάνω από τα 6.500 και τις προβλέψεις για 10.000 κρούσματα τη μέρα τις επόμενες δύο βδομάδες, η κυβέρνηση αποφάσισε να δείξει ότι «κινείται».
Ακολούθησε την πεπατημένη των ανακοινώσεων κάποιων μέτρων επικεντρωμένων στους ανεμβολίαστους με τη συνοδεία παροτρύνσεων (και από τον πρωθυπουργό) προς όσους έχουν αποφύγει να εμβολιαστούν να σπεύσουν να το κάνουν.

Ο τρόπος αντίδρασης της κυβέρνησης και τα μέτρα που τελικά ανακοίνωσε δείχνουν ότι ακόμη δεν υπάρχει σαφής και κατασταλαγμένη στόχευση. Οι κυβερνητικές αποφάσεις, μάλιστα, λαμβάνονται με γνώμονα «πελατειακές λογικές», όπως αποδεικνύεται από το γεγονός ότι οι ανεμβολίαστοι μπορούν να εκκλησιάζονται και να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς χωρίς περιορισμό, αλλά για να πάνε κομμωτήριο, στην τράπεζα, σε δημόσια υπηρεσία ή να πιουν μια μπύρα θα πρέπει να κάνουν τεστ…

Είναι φανερό ότι γνώμονας των κυβερνητικών αποφάσεων είναι οι ανάγκες της οικονομίας σε συνάρτηση με τις αντοχές του συστήματος Υγείας. Στο άνοιγμα της τουριστικής περιόδου η έμμεση οδηγία ήταν «κάντε ό,τι γουστάρετε». Με την ολοκλήρωση της σεζόν και την αποτύπωση της χαλάρωσης στον αριθμό των κρουσμάτων, το ενδεχόμενο κατάρρευσης του συστήματος Υγείας κινητοποίησε πάλι την κυβέρνηση, η οποία το μόνο που κάνει είναι να προτείνει μέτρα – ασπιρίνες και να ρίχνει την ευθύνη στους πολίτες που δεν προσέχουν ή δεν εμβολιάζονται.

Γι’ αυτά που θα έπρεπε η κυβέρνηση να έχει μεριμνήσει το προηγούμενο διάστημα δεν γίνεται κουβέντα. Δηλαδή για την αποτυχία της εμβολιαστικής (πειθαναγκαστικής) εκστρατείας ή την ενίσχυση του συστήματος Υγείας με την υιοθέτηση ενός αποκεντρωμένου μοντέλου που θα δίνει βάση στην πρωτοβάθμια φροντίδα. Αυτά, προφανώς, απαιτούν νοητικό/πολιτικό κόπο και μια άλλη προσέγγιση, η οποία είναι έξω από την ακραιφνή νεοφιλελεύθερη λογική των αρίστων που κυβερνούν.

Κάπως έτσι, εμφανίζονται ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του να παρατηρούν ανέμελοι την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, την αύξηση των κρουσμάτων και του αριθμού των θανάτων, και να μοιράζουν ασπιρίνες όταν τα νοσοκομεία και οι ΜΕΘ τιγκάρουν…

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search