• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Για τη δίκη των 62 που κρατήθηκαν στη ΓΑΔΑ γιατί ήθελαν να διαδηλώσουν στις 6/12/2020-Κάλεσμα σε συγκεντρώσεις αλληλεγγύης

November 06, 2021 573

 


ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΩΚΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΟΥΝ ΣΤΙΣ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2020
Στις 29/11/2021 στα δικαστήρια της Ευελπίδων καλούνται να δικαστούν 62 αγωνιστές-στριες, που επιχειρώντας να διαδηλώσουν στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκέμβρη του 2020 στην Αθήνα, κόντρα στην απαγόρευση που επέβαλε η κυβέρνηση της ΝΔ, οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ.

Η κατηγορία που βαραίνει όλες και όλους είναι για διασπορά μεταδοτικής νόσου, κατασκευασμένη κατηγορία, όπως συνήθως στήνει το σύστημα και οι μηχανισμοί του προκειμένου να ασκεί τρομοκρατικές διώξεις. Σε πολλούς φόρτωσαν επιπρόσθετα και την κατηγορία της απείθειας, λόγω άρνησης να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα. Ενώ, σε δύο από τους διωκόμενους με τούρκικη και γαλλική υπηκοότητα κινήθηκε και διαδικασία διοικητικής απέλασης.

Ενδεικτικό της κρατικής υποκρισίας είναι το ότι όλοι οι συλληφθέντες τηρούσαν όλες τις υγειονομικές προφυλάξεις, ενώ ακόμη πιο προκλητικό ήταν το ότι στη συνέχεια στοιβάχτηκαν κατά δεκάδες και για ώρες στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ.

Την ίδια μέρα στην Αθήνα δεκάδες αγωνιστές-στριες ακόμα κρατήθηκαν με το ίδιο πρόσχημα στην Πέτρου Ράλλη και πάρα πολλοί, επίσης, σε αστυνομικά τμήματα σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Πρόκειται για κραυγαλέα στέρηση της ελευθερίας στη διαδήλωση.

Οι προληπτικές αυτές συλλήψεις, που πολλών ήταν ακόμα και πάνω στο πεζοδρόμιο ή έξω από γραφεία, πριν καν κατέβουν στο δρόμο, όπως παραδέχεται και το κατηγορητήριο, ήταν συνέχεια της άγριας καταστολής και των απαγορεύσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου του 2020. Όλες είχαν πάλι ως πρόσχημα την πανδημία και οδήγησαν σε χτύπημα των συγκεντρώσεων, άγρια βία και συλλήψεις, σε πολλές πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Ηράκλειο κ.ά.) και δεκάδες διώξεις. Ήταν συνέχεια της απαγόρευσης των απεργιακών συγκεντρώσεων στις 26 Νοέμβρη 2020.

Αποτελεί πρόκληση να επικαλείται την προστασία της δημόσιας υγείας μια κυβέρνηση που ακόμη και σήμερα αφήνει το λαό έκθετο στην πανδημία, χωρίς ενίσχυση της δημόσιας υγείας και της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και το λαό στοιβαγμένο και χωρίς προστασία στους μεγάλους εργασιακούς χώρους και τα ΜΜΜ. Που επιλέγει αντί για χρηματοδότηση του ΕΣΥ, χρηματοδότηση των μηχανισμών καταστολής και των πολεμικών εξοπλισμών. Η κυβέρνηση θέλει το λαϊκό-εργατικό κίνημα και τα δημοκρατικά δικαιώματα στο γύψο, το λαό και τη νεολαία στο περιθώριο και τρομοκρατημένους, προκειμένου να συνεχίσει ανενόχλητη και να εντείνει τη συνολικότερη αντιλαϊκή της επίθεση. Απόδειξη γι' αυτό ήταν οι δεκάδες αντεργατικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, ο νόμος απαγόρευσης των διαδηλώσεων, ο κατάπτυστος νόμος Κεραμέως και άλλα.

Ένα πλατύ κίνημα αλληλεγγύης στους συλληφθέντες σε όλη την Ελλάδα της 6ης Δεκέμβρη 2020, όπως και του Πολυτεχνείου, έχει εκδηλωθεί το προηγούμενο διάστημα, με κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις, συναυλίες και ψηφίσματα σωματείων και συλλογικοτήτων για να σταματήσουν οι διώξεις για πολιτικές και κινηματικές κινητοποιήσεις. Σε αυτό το κίνημα συντασσόμαστε και εμείς για να καταπέσουν όλες οι κατηγορίες, να αθωωθούν όλοι οι δικαζόμενοι αγωνιστές και να ακυρωθούν όλα τα πρόστιμα που τους επιβλήθηκαν.

Απαιτούμε :

· Να αθωωθούν όλοι οι αγωνιστές.

· Να διαγράφουν τα πρόστιμα.

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην διαδήλωση, την κινητοποίηση, την απεργία και την πολιτική δράση.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού ή πάλη θα την σπάσει!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΩΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΚΟΜΕΝΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 6/11, στις 11.30 πμ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

ΔΕΥΤΕΡΑ 29/11 στα ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ της ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

 

Κ.Ε.Δ.Δ.Α- Κίνηση για τις Ελευθερίες, τα Δημοκρατικά Δικαιώματα, την Αλληλεγγύη

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search