• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Ας σταματήσει η κυβέρνηση να μας εμπαίζει διαφημίζοντας την ΚΑΠ

November 13, 2021 5421
 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

«Ας σταματήσει η κυβέρνηση να μας εμπαίζει διαφημίζοντας την ΚΑΠ και με κάτι ψίχουλα που πετάει κατά καιρούς», αναφέρει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας, σε ανακοίνωσή της για την πρόσφατη επίσκεψη του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργου Στύλιου στο νησί, στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για τη νέα ΚΑΠ 2023-2027.

Τονίζει ότι «ήρθε να μας μιλήσει για τα καλά της νέας ΚΑΠ που στόχο έχει τη συγκέντρωση της παραγωγής και σε μια πορεία της συγκέντρωσης της γης, του φυτικού και ζωικού κεφαλαίου σε λίγα χέρια και σε μεγάλες επιχειρήσεις.

Κουβέντα δεν είπε για το μεγάλο κόστος παραγωγής με την αύξηση τιμών όλων των αγροεδοφίων (λιπάσματα, δίχτυα, φάρμακα κλπ.), του πετρελαίου, του ρεύματος.

Κουβέντα δεν είπε για τη χαμηλή τιμή του λαδιού και των άλλων αγροτικών προϊόντων που την καθορίζουν οι μεγαλοέμποροι μαζί με τις μεταποιητικές βιομηχανίες με κριτήριο την κερδοφορία τους.

Κουβέντα δεν είπε για το κύμα της ακρίβειας που ροκανίζει το συνεχώς μειωμένο αγροτικό - λαϊκό εισόδημα.

Κουβέντα δεν είπε για τις ζημιές που έχουν πάθει οι ελαιοπαραγωγοί, με αποτέλεσμα τη μείωση της παραγωγής. Τα ψίχουλα που δόθηκαν την προηγούμενη καλλιεργητική περίοδο μόνο στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες με τίποτα δεν κάλυψαν τη ζημιά.

Κουβέντα δεν είπε για την προβληματική αγροτική οδοποιία και την ανύπαρκτη χρηματοδότησή της».

Σημειώνει ότι «επίσης οι ελαιοπαραγωγοί και γενικότερα αγροτοκτηνοτρόφοι έχουν βιώσει στο πετσί τους τις συνέπειες της ΚΑΠ και των αντιλαϊκών πολιτικών των κυβερνήσεων με τη συνεχή μείωση των επιδοτήσεων και το κόψιμό τους σε όποιους έπαιρναν μέχρι 250 ευρώ, με τον διαχωρισμό των αγροτών σε κατά κύριο επάγγελμα και μη, με υπέρογκους φόρους, ασφαλιστικές εισφορές, ΕΝΦΙΑ, χαράτσια, με την ανάρτηση των δασικών χαρτών κ.λπ.

Χιλιάδες είναι οι ελαιοπαραγωγοί που αναγκάζονται να δουλεύουν εποχιακά, κύρια στον τουρισμό που αποτελεί μονοκαλλιέργεια στην Κέρκυρα, για να συμπληρώσουν το πενιχρό αγροτικό εισόδημά τους».

Και η ΟΑΣΚ επισημαίνει ότι «ας σταματήσει λοιπόν η κυβέρνηση να μας εμπαίζει διαφημίζοντας την ΚΑΠ και με κάτι ψίχουλα που πετάει κατά καιρούς, όπως πρόσφατα με την περίφημη επιστροφή φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο που αφορά λίγους προσπαθώντας να σπείρει τον διχασμό ανάμεσά μας. Το λέμε καθαρά ότι δεν κάνουμε βήμα πίσω από το δίκαιο αίτημά μας για αφορολόγητο πετρέλαιο, που ήταν προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης και το δίνει απλόχερα μαζί με άλλα προνόμια στους εφοπλιστές».

Υπογραμμίζει ότι «οι ελαιοπαραγωγοί της Κέρκυρας και γενικότερα οι αγροτοκτηνοτρόφοι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η δύναμή μας είναι οι Αγροτικοί Σύλλογοι, η Ομοσπονδία μας, ο πανελλαδικός συντονισμός με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων και όπλο οι αγώνες μας. Οι αγώνες ενάντια στην ΚΑΠ και στις αντιλαϊκές πολιτικές των εκάστοτε κυβερνήσεων έφεραν τις κατακτήσεις όπως το αφορολόγητο. Δεν μας χάρισε τίποτα καμία κυβέρνηση».

Και καταλήγει σημειώνοντας ότι «στο χέρι μας είναι να εμπιστευτούμε τη δύναμή μας. Να γίνουμε πιο πολλοί, πιο δυνατοί, πιο αποφασισμένοι. Συσπειρωμένοι στους Αγροτικούς Συλλόγους, φτιάχνοντας καινούργιους, δυναμώνοντας την Ομοσπονδία μας. Έχουμε τη δύναμη να επιβάλουμε το δίκαιο των διεκδικήσεών μας:

  • Άμεση αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών για την ακαρπία του ελαιώνα.

  • Κατώτερες εγγυημένες τιμές στο λάδι και τα άλλα αγροτικά προϊόντα, που να μας εξασφαλίζουν μια αξιοπρεπή διαβίωση. Μέτρα προστασίας από την ασυδοσία των εμποροβιομηχάνων που αισχροκερδούν στις πλάτες μας.

  • Μείωση του κόστους παραγωγής με αφορολόγητο πετρέλαιο, με μείωση του τιμολογίου του αγροτικού ρεύματος στο 50%, με κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροεφόδια. Μείωση του κόστους ζωής για να ζήσουμε τις οικογένειές μας.

  • Να σταματήσει το πετσόκομμα των επιδοτήσεων. Η επιδότηση να συνδεθεί με την παραγωγή. Να μην επιστραφεί καμία επιδότηση εξαιτίας των δασικών χαρτών.

  • Άμεση αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο απ’ όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.

  • Αφορολόγητο εισόδημα στα 12.000 ευρώ συν 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης.

  • Να μη χρησιμοποιηθούν οι δασικοί χάρτες και γενικότερα η δασική πολιτική ως εργαλείο ομηρίας των λαϊκών στρωμάτων και επιτάχυνσης των κερδοφόρων επενδυτικών σχεδίων των ομίλων.

  • Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα διοικητικά μέτρα από το κράτος, ώστε να μην επιβαρυνθούμε από διαδικασίες που το ίδιο το κράτος μας ανάγκασε να μπούμε και χωρίς δική μας ευθύνη.

  • Να εξασφαλιστεί παράταση του χρόνου ενστάσεων - αντιρρήσεων λόγω των δυσκολιών που προκύπτουν από την πανδημία.

  • Ριζική αναθεώρηση του πλαισίου, των κριτηρίων και των στόχων των δασικών χαρτών στην κατεύθυνση αντιμετώπισης των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

  • Να υπάρξει κρατική χρηματοδότηση για τα απαραίτητα έργα για την αγροτική οδοποιία.

  • Μέτρα στήριξης του δημόσιου συστήματος Υγείας, του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας στην ύπαιθρο με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και εξοπλισμού μηχανημάτων.

  • Μέτρα προστασίας στα σχολεία για να μη γίνουν πηγή μόλυνσης για όλους. 15 μαθητές το ανώτερο σε κάθε τμήμα».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search