• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

17 ΝΟΕΜΒΡΗ 1973 – 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 2021 ΙΔΙΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ –ΥΓΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΈΞΩ ΟΙ ΗΠΑ, ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΕ!

November 14, 2021 808

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ

17 ΝΟΕΜΒΡΗ 1973 – 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 2021

ΙΔΙΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ –ΥΓΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΈΞΩ ΟΙ ΗΠΑ, ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΕ!

Όλοι στις αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις Τετάρτη 17 Νοέμβρη! Τιμούμε την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου! Κάτω η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης!

48 χρόνια από τον μεγαλειώδη ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, όπου στις μαύρες μέρες της αμερικανοκίνητης χούντας φοιτητές, εργαζόμενοι, μαθητές οργανώθηκαν, διαδήλωσαν, εξεγέρθηκαν, τραγουδώντας πότε θα κάνει ξαστεριά. Αντιπαρατέθηκαν με τη λογική «αντιδικτατορικής ενότητας» με τις αστικές δυνάμεις, λέγοντας ένα νέο μεγάλο Όχι στην πραγματικότητα της στρατιωτικοφασιστικής χούντας και ένα μεγάλο Ναι σε ένα αύριο που τότε έμοιαζε μακρινό. Είχαν ιστορία πίσω τους, κληρονόμοι του αγώνα και της ηρωικής εποποιίας των ΕΑΜ – ΕΛΑΣ – ΕΠΟΝ – ΔΣΕ, τον Μάη ‘68, το Βιετνάμ, την Χιλή, τον Che, τον Άρη! Κοίταξαν μπροστά τους και με το παράδειγμα του αγώνα, της αντίστασης της ανυπακοής και της εξέγερσης, έβαλαν ένα λίθο στην ελπίδα για μια ζωή με ελευθερία, με δικαιοσύνη ενάντια στην αδικία, με ισότητα έναντι των διακρίσεων και του αποκλεισμού, με αλληλεγγύη έναντι του ανταγωνισμού, για να έχουν όλοι οι λαοί μια θέση στον κόσμο. Απαίτησαν Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία κόντρα στη φασιστική καταπίεση, τη στυγνή εκμετάλλευση τη βάναυση καταπάτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων από το δικτατορικό καθεστώς!

Οι αγώνες της γενιάς του Πολυτεχνείου, οι νεκροί και οι βασανισμένοι δεν φεύγουν έτσι. Για εμάς η θέση τους δεν ανήκει στο μουσείο της επαναστατικής νοσταλγίας Αντίθετα έχουμε ύψιστο Χρέος να συνεχίσουμε τον αγώνα τους! Αποτελούν σήμερα φωτεινό οδηγό για να παλέψουμε με την ελπίδα να ανατρέψουμε την ακραία αυταρχική και αντιλαϊκή πολιτική που εξαπολύει η κυβέρνηση της ΝΔ, ενάντια στο λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία, χρησιμοποιώντας ως άλλοθι την πανδημία. Να ανατρέψουμε τις πολιτικές

· που θέλουν να δένουν τα χέρια των εργαζομένων και των συνδικάτων, καθιστώντας παράνομες τις απεργίες και πιο ασύδοτη την εργοδοσία.

· που στερούν το δικαίωμα στη δουλειά, καταργούν το 8ωρο, τις εργασιακές σχέσεις καταδικάζοντας σε μαζική ανεργία και μετανάστευση τη νεολαία.

· που βγάζουν τα σπίτια των λαϊκών νοικοκυριών στο σφυρί

· που στη Δημόσια Παιδεία επιβάλλουν νεοφιλελεύθερα και αντιεκπαιδευτικά μέτρα καταβυθίζοντας τα μορφωτικά δικαιώματα της νέας γενιάς, εντείνοντας τους ταξικούς φραγμούς, την πειθάρχηση και την υποταγή των εκπαιδευτικών

· που διαλύουν και εγκαταλείπουν το ΕΣΥ και την Δημόσια Υγεία, το σύστημα πρόνοιας και τις συγκοινωνίες οδηγώντας τον λαό σε εκατόμβες θανάτων

· που προσπαθούν να φιμώσουν τις φωνές μας, άλλοτε απαγορεύοντας τις διαδηλώσεις, και την ελευθερία κίνησης με τα lockdown, άλλες φορές με τα πληρωμένα ΜΜΕ και την κυβερνητική προπαγάνδα

· που υποθηκεύουν το μέλλον μας στους φιλοπόλεμους τυχοδιωκτισμούς, δηλώνοντας υποταγή σε ΕΕ – ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και στα σχέδια του ιμπεριαλισμού και των πολυεθνικών στην περιοχή. Με τις επικίνδυνες εξελίξεις στο έδαφος του εθνικισμού που καλλιεργείται. Με τα δις ευρώ για στρατιωτικούς εξοπλισμούς, τα Rafale, τις φρεγάτες, την ίδια στιγμή που δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για Υγεία, Παιδεία και βυθίζουν το λαό στη φτώχεια και την ανεργία.

Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες η εξέγερση του Νοέμβρη ’73 παραμένει ζωντανή και επίκαιρη! Δείχνει για ακόμη φορά ότι οι καλύτερες στιγμές του κινήματος οι αλλαγές στην ζωή μας δεν γράφονται όταν περιμένουμε κάθε 4 χρόνια τις κάλπες και τους «σωτήρες». Ούτε όταν θεωρούμε μονόδρομο την ανάγκη του κεφαλαίου να αυξήσει τα κέρδη του, της ΕΕ των ΗΠΑ και να επιβάλλουν την ηγεμονία τους!

Εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία, στην πάλη και την ελπίδα για να αλλάξουμε τον κόσμο

ü Κάτω η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης!

ü Αγώνας για Ψωμί – Παιδεία – Υγεία – Ελευθερία!

ü Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ! – Έξω από την ΕΕ!

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς με τα σωματεία τους σε μαζική συμμετοχή στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία την Τετάρτη 17 Νοέμβρη!

Νοέμβριος 2021

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις

Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« September 2023 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search