• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Το Πολυτεχνείο δεν ήταν γιορτή - Όλοι ες στο τριήμερο και στη μεγάλη πορεία 17 Νοέμβρη

November 15, 2021 668

Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής (ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ / ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ / ΑΡΕΝ ΠΕΙΡΑΙΑ / ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ) ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2021

Το Πολυτεχνείο δεν ήταν γιορτή

Όλοι ες στο τριήμερο και στη μεγάλη πορεία 17 Νοέμβρη

Συμπληρώνονται φέτος 48 χρόνια από το Νοέμβρη του 1973 και την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Παρά τους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες που ακολούθησαν στη Μεταπολίτευση, αλλά και τους αγώνες της γενιάς μας, το σύνθημα «ψωμί παιδεία ελευθερία» ζητάει ξανά σήμερα δικαίωση.

Η αστική τάξη και το πολιτικό προσωπικό της, η μισητή κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζουν την επίθεση στα δικαιώματα του λαού, των εργαζομένων και της νεολαίας. Μπροστά στο τέταρτο κύμα της πανδημίας ο ακροδεξιός υιός Πλεύρης και η κυβέρνησή του αφήνουν ανοχύρωτο τον κόσμο και συνεχίζουν την υποβάθμιση και υποχρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Στον τομέα της παιδείας, η Kεραμέως έχει στόχο την ολοκληρωτική διάλυση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης με όπλο την αξιολόγηση και το νόμο έκτρωμα που πέρασε το καλοκαίρι. Το συνολικό σχέδιο αλλαγής της δημόσιας εκπαίδευσης όπως εκφράζεται μέσα από νομοθετήματα της προηγούμενης του Σύριζα και της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ είναι ο εξοστρακισμός των μαθητών τριών από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης με την εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, την Τράπεζα θεμάτων, την εισαγωγή εξετάσεων ακόμα και στο Δημοτικό σχολείο, η κατάργηση των θέσεων εργασίας και η συγχώνευση/ εξαφάνιση σχολικών μονάδων μέσω της αξιολόγησης.

Ο απεργοκτόνος αντισυνδικαλιστικός νόμος Χατζηδάκη που ψηφίστηκε κατ΄ εντολή του κεφαλαίου και γυρνάει τις εργασιακές σχέσεις δεκαετίες πίσω αποτελεί ευθεία βολή προς τη δράση και λειτουργία των σωματείων. Ουσιαστικά επιδιώκει την κατάργησή τους για την πλήρη και ανεμπόδιστη ισοπέδωση του κόσμου της εργασίας, έχοντας επίγνωση ότι αποτελούν, ακόμα και σε περιόδους εκφυλισμού τους, στοιχειώδεις δομές και εστίες αντίστασης. Η προ διμήνου απεύθυνση του προέδρου της Βουλής Τασούλα σε κρατικό αξιωματούχο των ΗΠΑ με το αμίμητο «Από την Κέρκυρα μέχρι το Καστελόριζο και από την Κρήτη μέχρι την Θράκη, σας παραδίδουμε την Ελλάδα σήμερα στα χέρια σας», δείχνει ότι η μετατροπή της χώρας σε Αμερικάνικο οικόπεδο κλιμακώνεται από κυβέρνηση σε κυβέρνηση. Η πολιτική αυτή αναζήτησης «προστάτη», παρουσιάζεται ως εγγυητής της ειρήνης και των κυριαρχικών δικαιωμάτων. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που παρουσιαζόταν και επί χούντας, με τη γνωστή κατάληξη στην τραγωδία της Κύπρου.

Την επίθεση στα λαϊκά και εργατικά στρώματα συμπληρώνει η πολιτική της καταστολής και του αυταρχισμού. Σε εξέλιξη είναι μια σειρά από δίκες συναγωνιστών και συναγωνιστριών για κινηματική και πολιτική δράση, για συμμετοχή ή απόπειρα συμμετοχής σε κινητοποιήσεις. Είναι επιλογή της κυβέρνησης η περαιτέρω συρρίκνωση των δημοκρατικών ελευθεριών και του δικαιώματος στη διαδήλωση για την αντιμετώπιση των λαϊκών αντιδράσεων που αναμένουν να πολλαπλασιαστούν το επόμενο διάστημα, από την εφαρμοζόμενη πολιτική.

Γενικά ο αντικομμουνιστικός, αντιαριστερός, αντισυνδικαλιστικός παροξυσμός της ΝΔ και του συστήματος ταΐζει καθημερινά τον κοινωνικό εκφασισμό και το σκοταδισμό, μετατοπίζει διαρκώς την πολιτική και κοινωνική ζωή πιο ακροδεξιά. Ενώ, η κάλπικη συστημική "αντιπολίτευση" ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει τους αγώνες και προβάλει την αυταπάτη της κυβερνητικής διεξόδου, καθώς μόνη του έγνοια είναι να γίνει αυτός ο διαχειριστής της επίθεσης του συστήματος

Όπως το ‘73 η εξέγερση απέδειξε με την ενεργή συμμετοχή της νεολαίας και των εργαζομένων ότι έτσι καταφέρνουμε νίκες, έτσι και τώρα ελπίδα δίνουν οι κινητοποιήσεις ενάντια στις απαγορεύσεις και την αστυνομοκρατία, οι αγώνες των εργαζομένων της e-food και της Cosco. Η νεολαία και ο κόσμος της εργασίας μπορούν να σταματήσουν την επίθεση και να την ανατρέψουν, με όπλα την απεργία, τις καταλήψεις και τις διαδηλώσεις. Ο επαναστατικός δρόμος του Νοέμβρη μας οδηγεί.

- Ενάντια στο φασισμό, τον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό, Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ

- Μέτρα για την πανδημία – μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό

- Μέτρα ενάντια στην ακρίβεια και τη λεηλασία του εισοδήματος

- Ψωμί Παιδεία Ελευθερία

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search