Print this page

Μαζική - πάνω από 20.000 διαδηλωτές - η πορεία για το Πολυτεχνείο! - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

November 18, 2021 826

Πάνω από 20.000 διαδηλωτές στην Αθήνα απότισαν φόρο τιμής στους αγωνιστές και τα θύματα του Πολυτεχνείου στην 48η επέτειό του.

 
 

Η διαδήλωση στην Αθήνα ολοκληρώθηκε χωρίς να προκληθούν επεισόδια, με τους διαδηλωτές να αποχωρούν από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπου ασφυκτική ήταν κατά σημείο η παρουσία της αστυνομίας.

Του συλλαλητηρίου προπορευόταν ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974, ενώ ακολουθούσε το μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων του ΕΜΠ.

 
 

Μπροστά από την αμερικανική πρεσβεία η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων ήταν ιδιαίτερα ισχυρή.

Νωρίτερα φοιτητικοί Σύλλογοι, σωματεία, κόμματα, συλλογικότητες και πολιτικές οργανώσεις της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου, είχαν δώσει «ραντεβού» σε διάφορα σημεία από το Πολυτεχνείο μέχρι σχεδόν το Σύνταγμα.

 

Πρώτο το μπλοκ με τη σημαία

Αποκομμένα από την υπόλοιπη διαδήλωση, μέλη της ΠΑΣΠ που έχουν παρακρατήσει τη σημαία του Πολυτεχνείου πραγματοποίησαν πορεία από το Πολυτεχνείο προς την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Αστυνομοκρατία: 6.000 αστυνομικοί

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στο κέντρο της πρωτεύουσας. Περισσότεροι από 6.000 αστυνομικοί όλων των σωμάτων βρίσκονταν στο δρόμο, ενώ ζωντανή εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ έδιναν τόσο το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ., όσο και τα drones. Σε ετοιμότητα βρίσκονταν τα ειδικά θωρακισμένα οχήματα ρίψης νερού («Αίαντες»), τα οποία θα επιχειρούσαν σε περίπτωση που ξεσπάσουν σοβαρά επεισόδια.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.