«Έπαθα ηλεκτροπληξία. Δεν ενδιαφέρθηκε κανείς. Μου πέταξαν τη μπαλαντέζα μέσα στη θάλασσα. Δεν τηρούσαν κανένα μέτρο ασφάλειας. Είμαι στο καροτσάκι και μου λένε “δε σου οφείλουμε τίποτα” και “πρόσεξε τι θα κάνεις, θα το βρεις μπροστά σου”. Οι γιατροί δε με αναλάμβαναν, μου έλεγαν “δε σε αναλαμβάνω, είσαι υπόθεση”. Μέχρι κι απλήρωτο με έχουν αφήσει, μου χρωστάνε περίπου 14.000 ευρώ αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Είμαι 36 χρονών και μιλάω σαν να είμαι 80. Εγώ δεν ήμουν εδώ, δεν ήμουν σ’ αυτό το γαμημένο το καροτσάκι και τώρα είμαι» μας λέει ο Γιώργος Τόμπρος.

Εργαζόμενος στην Κέρκυρα ως συντηρητής σκαφών, πριν δύο χρόνια είχε ένα ατύχημα. Ένα ατύχημα εν ώρα εργασίας, με ευθύνη της εργοδοσίας λόγω κακοσυντήρησης εργαλείων, όπως υποστηρίζει, μιλώντας στο TPP. Το TPP έχει στη διάθεσή του τα απαραίτητα έγγραφα που αποδεικνύουν πρόσληψη, ιατρική γνωμάτευση και πιστοποίηση αναπηρίας.

«Δούλευε ως συντηρητής σκαφών και ένα πρωινό πριν δύο χρόνια προκειμένου να αποπλεύσει ένα τουριστικό σκάφος έπαθε ηλεκτροπληξία από κακή συντήρηση ενός πίλερ που χρησιμοποίησε. Πήγε, ενημέρωσε την εργοδότριά του για το ατύχημα και γύρισε στη δουλειά αλλά δε μπορούσε να δουλέψει. Πήγε μόνος του στο νοσοκομείο, τον κράτησαν 10-12 μέρες. Η διάγνωση έκανε δύο χρόνια να βγει. Έχει διαγνωσθεί με 85% αναπηρία» αναφέρει στο TPP η δικηγόρος του, Βασιλική Γουνελά.

Αμέσως κινήθηκε ποινική διαδικασία, το περιεχόμενο της οποίας δεν είναι ακόμη γνωστό.

«Χρωστάω 2.800 ευρώ της μάνας μου μόνο από τον Σεπτέμβρη για φάρμακα, χειρουργεία, σύριγγες κλπ. Ένα χειρουργείο μου ευτυχώς καλύφθηκε από συλλογική προσπάθεια ομάδας ποδοσφαίρου. Θέλω 1.800 ευρώ να πάρω ακουστικό να ακούω και δεν έχω. Κανείς δε μου εγγυάται ότι θα ξαναέχω χέρι, ότι θα ξανατρέξω» σημειώνει.

«Ήρθε ο διευθυντής της Μαρίνας να με δει και έφυγε σαν το φάντασμα. Με είδε καμένο και δε νοιάστηκε. Ούτε στον πατέρα μου δεν είπε έστω ότι λυπάται. Ούτε να καταθέσω δε μπόρεσα, ήμουν στο κρεβάτι. Οι δικοί μου κατέθεσαν το ατύχημα. Ο Τύπος το έχει κουκουλώσει. Έχω να αντιμετωπίσω πολλούς. Φοβάμαι να βγω από το σπίτι. Δέχομαι απειλές» υπογραμμίζει.

Eμείς επικοινωνήσαμε με την εταιρία της οποίας ήταν υπάλληλος ο Γιώργος Τόμπρος, Κύμα ΑΕ και την πρώην εργοδότριά του, η οποία μας είπε: «Για εμένα δεν έχει συμβεί ατύχημα, είναι δηλωθέν ατύχημα. Τα προβλήματα τα είχε από πριν».

Η δίκη, την Παρασκευή 26/11, αφορούσε τα δεδουλευμένα του κ. Τόμπρου. «Πήρε αναβολή. Δεν του χρωστάω τίποτα κυρία μου. Έχει βάλει στόχο ζωής να μας πάρει λεφτά και να βγάλει αναπηρική σύνταξη» ανέφερε η εργοδότρια. Ρωτήθηκε από πότε δούλευε ο Γ. Τόμπρος εκεί και απάντησε «μερικούς μήνες», διευκρινίζοντας «από Φεβρουάριο νομίζω».

Μάλιστα, ρωτήθηκε και γιατί το θέμα δεν έχει γίνει γνωστό στην Κέρκυρα, απαντώντας πως «δε χρειάζεται να είναι γνωστό το θέμα».