Print this page

Ο διπλός θάνατος ενός 8χρονου κοριτσιού… Η φρίκη δεν κουβεντιάζεται γιατί είναι ζωντανή!

November 29, 2021 806

 

Χρήστος Κάτσικας

Πάλι τα ίδια και τα ίδια, θα μου πεις, φίλε…
Κι α σου μιλώ με παραμύθια και παραβολές
είναι γιατί τ’ ακούς γλυκότερα, κι η φρίκη
δεν κουβεντιάζεται γιατί είναι ζωντανή
γιατί είναι αμίλητη και προχωράει·

(Γιώργος Σεφέρης, Τελευταίος Σταθμός)

Να κάνουμε ησυχία όταν τα παιδιά κοιμούνται. Όχι όταν τα σκοτώνουν. 

Με πανό που έγραφε «δολοφόνοι» και συνθήματα για τον χαμό της μικρής Όλγας πραγματοποιήθηκε σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το σοβαρό δυστύχημα, το οποίο έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Το 8χρονο παιδί πέθανε αβοήθητο ενώ είχε σφηνώσει στην πόρτα του εργοστασίου, ωστόσο η οργή έχει ξεχειλίσει τις τελευταίες ημέρες έπειτα από το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα και καταγράφει τρομακτική αδιαφορία των ανθρώπων του εργοστασίου μπροστά στο περιστατικό.

Οι πιο μαύρες εκδοχές του περίφημου λατινικού κλισέ homo hominis lupus. Ναι, σε μια σαπισμένη κοινωνία βγαίνει λύκος ο άνθρωπος για τον άνθρωποkeratsini-ergostasio4.jpg

Στο βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα το Star δείχνει τη στιγμή που το άτυχο κορίτσι εγκλωβίζεται δύο φορές στη μεγάλη μεταλλική πόρτα, ενώ υπάρχουν άνθρωποι που περνούν από το σημείο με χαρακτηριστική αδιαφορία.

Ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο από τον τραγικό θάνατο του μικρού κοριτσιού στο Κερατσίνι παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Η μικρή Όλγα το μοιραίο απόγευμα στις 17 και 31 στεκόταν μπροστά στην πόρτα την ώρα που εκείνη έκλεινε. Στο βίντεο φαίνεται να βάζει το χεράκι της πιστεύοντας ότι λειτουργεί με φωτοκύτταρο. Είδε ότι η πόρτα δε σταματά. Έκανε ένα βήμα πίσω και στη συνέχεια έφυγε προς τα εμπρός. Όμως δεν πρόλαβε και η πόρτα την σφήνωσε. Η εικόνα είναι σκληρή και αφαιρέθηκε από το βίντεο. Το κοριτσάκι επί 20 λεπτά πάλευε να πάρει ανάσα, όμως δεν την έβλεπε κανείς και έσβηνε σιγά σιγά αβοήθητη. 

Για το περιστατικό έχει συλληφθεί ήδη ένα άτομο με την κατηγορία για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Αρχικά είχαν συλληφθεί η μητέρα και η γιαγιά της για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερες.

Οι έρευνες συνεχίζονται για το τραγικό δυστύχημα.keratsini_olga.jpg

Το χρονικό ενός εγκλήματος

Το δυστύχημα συνέβη το απόγευμα της Τετάρτης 17 Νοεμβρίου και συγκεκριμένα στις 17:31.

Στις 17:50, υπάλληλος περνάει μπροστά από την πόρτα όπου βρίσκεται η εγκλωβισμένη 8χρονη. Κοιτάει αλλά δεν αντιλαμβάνεται ότι το παιδάκι είναι εγκλωβισμένο στην βαριά μεταλλική πόρτα.

Στις 17:52, ο υπάλληλος ξαναπερνάει από το σημείο και φαίνεται να αντιλαμβάνεται ότι το κοριτσάκι είναι σφηνωμένο ανάμεσα στη μεταλλική πόρτα και το τοιχίο και φαίνεται να παίρνει κάποιον τηλέφωνο από το κινητό του.

Στις 17:54 περνάει δεύτερο άτομο και ένα λεπτό αργότερα κάποιος ανοίγει τη συρόμενη πόρτα απεγκλωβίζοντας το σώμα του παιδιού.
Από τις 18:05 μέχρι και τις 18:11 άτομα εντός του εργοστασίου περνούν δίπλα από το σώμα του κοριτσιού χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στις 18:30 ένα φορτηγό μπαίνει στο εργοστάσιο από την ανοικτή πόρτα και ο οδηγός κλείνει ξανά τη μεταλλική πόρτα και εγκλωβίζει και πάλι το 8χρονο κοριτσάκι.

Ακόμα και τρεις περαστικοί που περνούσαν έξω από το εργοστάσιο, σταμάτησαν, κοίταξαν και συνέχισαν το δρόμο τους.

Το πλέον αδιανόητο είναι ότι οι υπεύθυνοι έκαναν 2,5 ώρες μέχρι να ανοίξουν τη συρόμενη πόρτα για να απεγκλωβιστεί το 8χρονο κοριτσάκι.

Η ιατροδικαστική εξέταση που έγινε στο κοριτσάκι, κατέδειξε πως είχε αργό και βασανιστικό θάνατο ο οποίος προκλήθηκε από ασφυξία όταν την πίεσε η μεταλλική πόρτα.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.