Print this page

Ένα ακόμα πολύνεκρο τροχαίο με πρόσφυγες στη Β. Ελλάδα

November 29, 2021 689

 

Νέο πολύνεκρο τροχαίο με θύματα πρόσφυγες σημειώθηκε στη Βόρεια Ελλάδα, ένα από τα πολλά που σημειώνονται τα τελευταία χρόνια στην ευρύτερη περιοχή.
Συγκεκριμένα, αυτοκίνητο που οδηγούσε διακινητής με επιβαίνοντες 15 μετανάστες, προσέκρουσε σε πλευρικό σταθμό διοδίων της Εγνατίας οδού, μετά από καταδίωξη της αστυνομίας.
Από τα συντρίμμια ανασύρθηκαν οκτώ τραυματίες, ενώ επτά πρόσφυγες σκοτώθηκαν ακαριαία.
Η ταυτότητα των νεκρών δεν έχει γίνει γνωστή έως τώρα, αν και υπήρξαν αναφορές ότι οι τραυματίες κατάγονται από την Παλαιστίνη, το Νεπάλ και το Αφγανιστάν.
Πρόκειται για ένα ακόμα πολύνεκρο τροχαίο στη Βόρεια Ελλάδα με θύματα μετανάστες και πρόσφυγες που αναζητούν μια καλύτερη ζωή, κατατρεγμένοι από τον πόλεμο και τη φτώχεια.
Την ίδια ώρα, εγείρονται σοβαρά ερωτήματα για τη συχνότητα τέτοιων τροχαίων ατυχημάτων και τον τρόπο που διεξάγονται οι καταδιώξεις.

«Μπαλάκι» 400 πρόσφυγες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας

Παράλληλα, στα τέλη Οκτωβρίου σημειώθηκε ένα ακόμα περιστατικό με 400 περίπου πρόσφυγες από το Αφγανιστάν, οι οποίοι επέβαιναν σε φορτηγό πλοίο που ξεκίνησε από λιμάνι της Τουρκίας.
Το πλεούμενο είχε κατεύθυνση την Ιταλία, όμως παρασύρθηκε, λόγω κακοκαιρίας, νότια της Ιεράπετρας.
Το ελληνικό λιμενικό ζήτησε από το τουρκικό να παραλάβει το πλοίο, με το δεύτερο να αρνείται για… λόγους ασφαλείας.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το πλοίο με τους πρόσφυγες ρυμουλκήθηκε τελικά από τις ελληνικές αρχές και αγκυροβόλησε βορειανατολικά της Καρδάμαινας στην Κω.
Και όλα αυτά, ενώ οι πρόσφυγες βρίσκονταν επί ώρες χωρίς νερό, φαγητό και ιατρική περίθαλψη.

Οι πόλεμοι και οι ωμές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, η εξαθλίωση και η πείνα γεννούν τα καραβάνια των προσφύγων, οι οποίοι μετατρέπονται σε έρμαια της αντιπροσφυγικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εργαλειοποιούνται από αστικές κυβερνήσεις όπως της Τουρκίας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντά τους.
Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες – Αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλισμό και στον πόλεμο

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.