Print this page

Στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ ο Στέφανος Κασιμάτης για τη χυδαιότητα κατά της Γεννηματά

November 29, 2021 766
«Ο σεβασμός σε πρόσωπα που βρίσκονται σε κατάσταση πένθους ή άλλης δοκιμασίας είναι βασικός κανόνας της Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας».
 

Την παρέμβαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ προκάλεσε η αθλιότητα του Στέφανου Κασιμάτη κατά της Φώφης Γεννηματά.

Φωτογραφίζοντας τον δημοσιογράφο, χωρίς πάντως να αναφερθεί στο όνομά του, ο πρόεδρος του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ Γιάννης Αποστολόπουλος, σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει πως το Συμβούλιο θα εξετάσει «περίπτωση δημοσιογραφικού σχολιασμού για την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά, για τον οποίο έχουν προκληθεί έντονες αντιδράσεις».

Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι «ο σεβασμός και η διακριτικότητα απέναντι σε πρόσωπα που βρίσκονται σε κατάσταση πένθους ή άλλης δοκιμασίας είναι βασικός κανόνας της Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας. Πέρα από τη γενική αρχή του σεβασμού της μνήμης νεκρού ανθρώπου».

Από την πλευρά του ο Στέφανος Κασιμάτης σε σημερινό του δημοσίευμα στα «Νέα» προσπαθεί να ανασκευάσει γράφοντας: «Ειλικρινά λυπούμαι για τον θόρυβο που προκάλεσε μία φράση στο σημείωμα του περασμένου Σαββάτου, διότι η επίμαχη φράση δεν είχε κατ’ ουδένα τρόπο σκοπό να θίξει τη μνήμη της Φώφης Γεννηματά. Το αντίθετο μάλιστα. Είναι προφανές ότι μία ακραία διατύπωση προκάλεσε ερμηνείες, που δεν απηχούσαν το περιεχόμενο όσων ήθελα να εκφράσω».

Συγγνώμη πάντως για το επίμαχο δημοσίευμα και την απαράδεκτη αποστροφή πως «με τον θάνατό της, η μακαρίτισσα Φώφη προσέφερε στο ΠΑΣΟΚ περισσότερα από όσα είχε προσφέρει με τη ζωή της», δεν ζητά ο δημοσιογράφος.

ΠΗΓΗ: kosmodromio.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.