• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Οι Πρόσπεροι…

December 03, 2021 83

 

γράφει η Δήμητρα Σαμαρά

“Η μάσκα του κόκκινου θανάτου”  είναι ένα απο τα διηγήματα του Έντγκαρ Άλαν Πόε ίσως το πιο γνωστό .  Το συνέγραψε στα 1842, περίπου 50  χρόνια μετά  την γαλλική αστική επανάσταση.

Ο Πόε μιλά για μια πανδημία που ξέσπασε κάπου στην Ευρώπη… Ο θάνατος έκοβε βόλτες ανενόχλητος κι είχε χρώμα κόκκινο… οι άνθρωποι πέθαιναν απο εκκρίσεις αίματος και ζαλάδες  σε μισή ώρα…

Ο Πρόσπερος που ήταν πρίγκηπας και πλούσιος πολύ  μάζεψε όλους τους πλούσιους φίλους του στον πύργο του.

Για να προστατευτεί και να τους προστατέψει – γιατί κι οι πλούσιοι νοιάζονται για τους ομοίους τους όταν δεν τσακώνονται για τα φράγκα! Ο πύργος ήταν  μεγάλος με πολλά δωμάτια, με κελάρια γεμάτα φαγητά και κρασιά, με υπηρέτες, με θεατρίνους και γελωτοποιούς με χορεύτριες και γυναίκες για πάσα χρήση προς τέρψιν οφθαλμών και ικανοποιησιν ποικίλων αναγκών!

Κλείστηκαν λοιπόν  στον πύργο για ν αποφύγουν το κακό και να σωθούν απο τον θάνατο!

Κι οι υπόλοιποι?, Οι φτωχοί το πόπολο? Μα αυτοί ας φρόντιζαν μόνοι τους τον εαυτό τους – η ατομική ευθύνη δεν είναι σημερινή εφεύρεση – υπήρχε παλαιόθεν!

Και διοργάνωσαν οι πλούσιοι έναν χορό μεταμφιεσμένων, που λέτε φίλτατοι, γιατί ως γνωστόν κι οι πλούσιοι έχουν ψυχή!

Κι εκεί που ο χορός ήταν στα πάνω του και η διασκέδαση στα ύψη να σου ένας μαυροφορεμένος κόβει βόλτες στην μεγάλη αίθουσα… όλοι παγώνουν απο φόβο…Ο  Πρόσπερος βγάζει το μαχαίρι του κι επιτίθεται στον αγενή μαυροφορεμένο επισκέπτη που τους χάλασε την βραδιά …. Όμως ο επισκέπτης δεν έχει πρόσωπο δεν είναι άνθρωπος,   είναι ο θάνατος! Ο Πρόσπερος πέφτει νεκρός ….

Έτσι συμπεριφέρονται οι πλούσιες χώρες στις φτωχές χώρες του πλανήτη – όπως ο Προσπερος κι οι φίλοι του ….

Έτσι έφτασε η “όμικρον” πριν ακόμα η “δέλτα” εγκαταλείψει την μεγάλη φωτεινή αίθουσα των Προσπερων του δυτικού κόσμου!

Έτσι ο θάνατος έστησε χορό χωρίς κρεββάτι και γιατρό!

Έτσι ο ελλην Προσπερος έβγαλε φιρμάνι μηνιάτικης πλερωμής των 100 ευροπουλων! Παλιά γνωστή αγαπημένη  τακτική όλων των κυβερνήσεων που ανακάτεψαν τα χρώματα του ουράνιου τόξου πλην αυτό του κόκκινου! Ο έχων να πληρώσει δύναται να ρυπαίνει, να αυθαιρετεί και τώρα με τον κόβιτ  να αδιαφορεί!

Έτσι έφτασε  στην πολιτισμένη Ευρώπη η όμικρον ερχόμενη απο την ….απολίτιστη Αφρική! Εκεί όπου ούτε εμβόλια έχουν, ούτε καν σύριγγες!  Ούτε και αντιεμβολιαστές ούτε και φοβισμένους που δεν πείστηκαν ακόμη!

Στην Μποτσουάνα και στην Νότια Αφρική που είναι οι πιο ανεπτυγμένες αφρικανικές χώρες οι εμβολιασμένοι αποτελούν το 20% του πληθυσμού! 

Σε ολόκληρη την αφρικάνικη ήπειρο έχει εμβολιαστεί μόλις το 7% του πληθυσμού! Όχι επειδή δεν θέλουν ή δεν είναι πεπεισμένοι όχι επειδή φοβούνται μη και προσβληθεί το εξαιρετικό dna τους όχι όχι αυτά –  ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΣΥΡΙΓΓΕΣ! Και γιατί αυτό? Γιατί οι κυβερνήσεις της πολιτισμένης δύσης προστατεύουν τις φαρμακευτικές εταιρείες να κρατούν στην ιδιοκτησία τους τις πατέντες των εμβολίων! Κι έτσι οι φτωχοί και καταφρονεμένοι του πλανήτη, τα 2/3 της ανθρωπότητας δηλαδή,  αργοπεθαίνει….

Δεν είναι μόνο απανθρωπιά δεν είναι μόνο κτηνωδία είναι μια απίστευτη βλακεία κι αγραμματοσύνη ταυτόχρονα – γιατί είναι βλακεία να πιστεύει κανείς πως μπορεί να σώσει το σπίτι του απ την φωτιά όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα… Κι όλος ο κόσμος σήμερα είναι μια γειτονιά!

Ο πλανητάρχης υποσχέθηκε την άρση της πατέντας,  μα στην πράξη τίποτα…

Η αγία Ευρωπαϊκή Ένωση παρέμεινε πιστή στο λόμπυ των φαρμακευτικών εταιρειών διότι οι πραγματικές αγάπες δεν προδίδονται ποτέ…

Οι ευρωβουλευτές της Ελληνικής Κυβέρνησης τάχτηκαν με την μεριά των φίλων τους (φαρμακευτικές εταιρείες) διότι έχουν μπέσα τα παιδιά …

Κι ο ζόφος θα συνεχίζεται …όσο το πόπολο το επιτρέψει …..

ΠΗΓΗ: e-prologos.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« January 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search