Ο έκπτωτος συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ αναφορικά με την υπόθεση της γυναικοκτονίας στα Γλυκά Νερά, είχε ουσιαστικά προτείνει τρόπους ώστε μελλοντικοί γυναικοκτόνοι να πετύχουν χαμηλότερη ποινή. «Δείχνει ότι είναι βλάκας. Αν υποστήριζε εκείνη τη στιγμή που σκότωσε την γυναίκα του, αν ήταν ατυχές γεγονός, μέσα στο θυμό του, ότι τά ‘χασε και “τρελάθηκε”, αν έπαιρνε την αστυνομία δεν θα πήγαινε ούτε 4 χρόνια φυλακή, θα πήγαινε “εν βρασμώ ψυχής” σε οικογενειακό καυγά, “χωρίς να το θέλω εκείνη τη στιγμή”, “δε λειτουργούσα εγώ”, με πρότερο έντιμο βίο, άλλα 4.000 πράγματα. Θα πήγαινε πέντε; έξι χρόνια φυλακή;».

6 Δεκεμβρίου 2021. Πριν κλείσει το ημερολόγιο αυτού του έτους μετράμε την 15η γυναικοκτονία στη χώρα. Θλιβερός αριθμός, θλιβερό ρεκόρ. Στη Λακωνία, 40χρονος έπνιξε την 36χρονη σύζυγό του. Τηλεφώνησε στην αστυνομία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και είπε ότι τη σκότωσε.

Ακόμα μία περίπτωση που θυμίζει «συμβουλή» Μπαλάσκα.

28 Νοεμβρίου 2021. 49χρονος πήγε στους δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ μπροστά από το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου και ομολόγησε ότι δολοφόνησε τη σύζυγό του.

30 Σεπτεμβρίου 2021. 78χρονος στον οικισμό Βερβερούδα Ερμιονίδας τηλεφώνησε στην αστυνομία και δήλωσε ότι η σύζυγός του ήταν νεκρή. Μόλις οι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι, εντόπισαν τον ηλικιωμένο απαγχονισμένο. Όπως διαπίστωσαν, είχε σκοτώσει τη γυναίκα του και αυτοκτόνησε.

Αρχές Αυγούστου. Με μαχαίρι 28 εκατοστών, 40χρονος στη Δάφνη σκότωσε τη σύζυγό του, παραδόθηκε στην αστυνομία και έκανε λόγο για «ζήλια». Τη σκότωσε και στη συνέχεια πήρε τηλέφωνο τους αστυνομικούς ομολογώντας την πράξη του.

3 Αυγούστου 2021. 7 χιλιόμετρα, από την Αθήνα μέχρι το χωριό Σωτηρίτσα Λάρισας, μπήκε οπλισμένος στην ταβέρνα όπου εργαζόταν η σύζυγός του και τη σκότωσε με οκτώ σφαίρες. Ο 54χρονος κάλεσε στο τηλέφωνο την αστυνομία και ομολόγησε την πράξη του.

Το ίδιο μοτίβο επαναλαμβάνεται. «Τη σκότωσε και τηλεφώνησε στην ΕΛΑΣ». Τυχαίο, θα πουν κάποιοι.

Όταν όμως το μοτίβο αυτό επαναλαμβάνεται μονάχα μετά από τη συγκεκριμένη συμβουλή του έκπτωτου συνδικαλιστή της ΕΛΑΣ που καθημερινά περιδιαβαίνει στα τηλεοπτικά παράθυρα ενημερωτικών εκπομπών, παύει να είναι τυχαίο. Αυτό λένε, τουλάχιστον, οι ενδείξεις. Και το μοτίβο δεν επαναλήφθηκε μία φορά αλλά δυστυχώς πολλές παραπάνω.

Σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και με περίσσιο θράσος τηλεφωνούν στην ΕΛΑΣ και ομολογούν την πράξη τους μπας και γλιτώσουν χρόνια στη φυλακή. Τα λόγια του «συνδικαλιστή της ΕΛΑΣ» πιάνουν τόπο. «Συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ», ναι. Έτσι παρουσιάζεται και αποκαλείται ακόμη μέσα από τους διάφορους τηλεοπτικούς σταθμούς. Για τον πολύ κόσμο, σε πόλεις και επαρχίες, που παρακολουθεί τηλεόραση, ο Σταύρος Μπαλάσκας είναι αστυνομικός. Συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ διαβάζει ο άλλος, ωραίος τίτλος σου λέει, κάτι σημαντικό θα είναι.

Είναι επικίνδυνο το σε ποιους δίνεται βήμα δια να ομιλούν. Είναι κρίσιμο σε ποιους δίνεται χώρος στη δημόσια σφαίρα να αναπαράγουν θεωρίες τους και να επηρεάζουν.

Θυμίζουμε πως σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο Σταύρος Μπαλάσκας, μετά τις χυδαίες δηλώσεις που είχε κάνει για τη γυναικοκτονία στα Γλυκά Νερά. Η αστυνομία ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, σε βάρος του συνδικαλιστή, αφού λήφθηκαν οι απόψεις του, επιβλήθηκε το διοικητικό μέτρο της διαθεσιμότητας».  Τον Ιούνιο, την παραίτησή του από το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) υπέβαλε ο συνδικαλιστής αστυνομικός Σταύρος Μπαλάσκας, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Σταύρος Μπαλάσκας εξακολουθεί να εμφανίζεται συνεχώς στα τηλεοπτικά παράθυρα ως «συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ». Εκφέρει λόγο, άποψη και προτάσεις για καίρια ζητήματα. Κι αυτό αποδεικνύεται επικίνδυνο.