• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

10-11 Δεκέμβρη Απεργούμε και διεκδικούμε τα δικαιώματά μας

December 08, 2021 622



Η απεργία ήταν είναι ένα ισχυρό εργαλείο (όπλο) στα χέρια των εργαζομένων με σκοπό με τον οργανωμένο αγώνα τους να επιβάλουν καλύτερες συνθήκες εργασίας και αμοιβής και συνολικά να αναβαθμίσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Οι κορυφαίες οργανώσεις ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – ΠΝΟ, με την γραμμή που πορεύονται όλα τα τελευταία χρόνια και με την συμπόρευσή τους με τα εργοδοτικά και εφοπλιστικά συμφέροντα, κάνουν το παν να την εκφυλίσουν και να την υπονομεύσουν στην συνείδηση των εργαζομένων.

Την πολιτική της συναίνεσης, του κοινωνικού εταιρισμού, του συμβιβασμού και της υποταγής τους προσπαθούν να την επενδύσουν ότι δήθεν το όπλο της απεργίας είναι ξεπερασμένο ή ότι οι εργαζόμενοι δεν ακολουθούν…

Με τον τρόπο αυτό προσπαθούν τις δικές τους ευθύνες να τις μετατοπίσουν στις πλάτες των εργαζομένων που από την γραμμή τους έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στις χρεοκοπημένες ηγεσίες αυτών των οργανώσεων.

Στην δική μας περίπτωση στην 48ωρη απεργία της ΠΝΟ, και χωρίς να υπάρχει κάποια πρόταση από την πλευρά των Ακτοπλόων εφοπλιστών, η πλειοψηφία της ΠΝΟ αποφάσισε να βάλει τέλος σε μια επιτυχημένη απεργία, και όπως λέει έκανε και χάρη στους εφοπλιστές για να σκεφθούν να κάνουν νέα πρόταση (εδώ γελάμε) χωρίς φυσικά αυτό να γίνει εφικτό.

Η απάντησή τους ήταν ένα κατηγορηματικό όχι σε όλα τα αιτήματα!

Η διακοπή της απεργίας προκάλεσε αγανάκτηση, οργή, και αυτό γιατί; Γιατί οι Ναυτεργάτες δεν έχουν μάθει να το βάζουν στα πόδια, γιατί οι Ναυτεργάτες εδώ και πολλά χρόνια έχουν μάθει στα δύσκολα και να διεκδικούν. Γιατί οι Ναυτεργάτες έχουν μάθει να συμπορεύονται με την ΠΕΝΕΝ και το αντίστοιχο γιατί οι Ναυτεργάτες έχουν μάθει από την ΠΕΝΕΝ να διεκδικούν και να χτυπούν το χέρι στο τραπέζι σε ότι έχει να κάνει με τα δικαιώματά τους, σε αντίθεση με την πλειοψηφία της ΠΝΟ που κάνει πλάτες στους εφοπλιστές και εκείνοι από την πλευρά τους τρολάρουν για γελοίες αυξήσεις.

Απεργούμε στις 10-11 Δεκέμβρη λοιπόν γιατί τίποτα δεν άλλαξε στην ΣΣΕ, γιατί τίποτα δεν άλλαξε στα εργασιακά, για καλύτερες συνθήκες, απεργούμε γιατί τίποτα δεν άλλαξε στα προβλήματα της κοινωνικής ασφάλισης, απεργούμε γιατί εξευτέλισαν τους συνταξιούχους του ΝΑΤ με μειώσεις συντάξεων, απεργούμε γιατί συνεχίζουν οι ίδιες αντιλαϊκές πολιτικές που χρόνια τώρα οδηγούν στην εξαθλίωση τους έλληνες εργαζόμενους, απεργούμε γιατί με ή χωρίς «διαπραγματεύσεις» έχουν εξευτελίσει τους εργαζόμενους, απεργούμε γιατί η πολιτική τους έχει το όνομα της φτωχοποίησης των ελλήνων Ναυτεργατών, της αύξησης της ανεργίας, της εξαθλίωσης, της μετανάστευσης και του σφαγιασμού κάθε κοινωνικού και εργασιακού δικαιώματος.

Βιτουλαδίτης Χρήστος

Γ.Γ της ΠΕΝΕΝ

penen.gr

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search