• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Μεθοδεύσεις συγκάλυψης του σκανδάλου της «λίστας Πέτσα»

December 12, 2021 661

 

Η προφανής επιδίωξη της Δεξιάς για τη συγκάλυψη του σκανδάλου της Λίστας Πέτσα εκδηλώθηκε με ένα μπαράζ αλλεπάλληλων κυβερνητικών μεθοδεύσεων ελέγχου και χειραγώγησης της σύνθεσης και λειτουργίας της επιτροπής η οποία έχει συγκροτηθεί στη Βουλή, με σκοπό, υποτίθεται, τη διερεύνηση του σκανδάλου. Με την επίκληση «του συντάγματος και του κανονισμού της Βουλής» και τη γνωστή περίσσεια αυταρχισμού και αλαζονείας, η πλειοψηφία των γαλάζιων βουλευτών αρνήθηκε να δεχτεί διακομματικό προεδρείο, αποκλείοντας από αυτό την αντιπολίτευση. Στο ίδιο μήκος κύματος υπονόμευσης και εκ των προτέρων ναρκοθέτησης των εργασιών της εξεταστικής, με τροπολογία της τελευταίας στιγμής (σε νομοσχέδιο του υπουργείου ανάπτυξης για τις «στρατηγικές επενδύσεις») που αφορά «τα διαφημιστικά κονδύλια του δημοσίου», επιχείρησε να βγάλει από το κάδρο των ευθυνών την ηγεσία του Μητσοτάκη, δείχνοντας ως υπόλογες τις …διαφημιστικές εταιρείες για τον τρόπο που μοιράζουν στα ΜΜΕ το δημόσιο χρήμα. Στα πλαίσια αυτά εξάλλου η ΝΔ σε μια απόπειρα κουκουλώματος – αχρήστευσης της εξεταστικής, αρνήθηκε κατηγορηματικά την κλήτευση του ίδιου πρώτα πρώτα του Στ. Πέτσα, αλλά και των άλλων αρμοδίων υπουργών και προσώπων του στενού πρωθυπουργικού περιβάλλοντος που εμπλέκονται στο εν λόγω σκάνδαλο.
Η αρμόδια εισηγήτρια της Δεξιάς, Παπακώστα – Παλιούρα, διαστρέφοντας για πολλοστή φορά την κοινή λογική ξεστόμισε πως «δεν είναι ο κύριος Πέτσας η αναθέτουσα αρχή …πολύ ευχαρίστως να έρθει κάποιος εκπρόσωπος υπουργείου που είτε συμμετείχε στην διαδικασία, είτε ήταν υπεύθυνος για την παραλαβή του έργου».
Τα καθέκαστα περί προκαταβολικής αθώωσης του Πέτσα («οι μηχανισμοί και οι κατάλληλοι άνθρωποι πρέπει να βάζουν τα κριτήρια, δεν έχει δουλειά ο υπουργός»), επανέλαβε και ο πρώτος εκλεκτός εκ των «θεσμικών μαρτύρων» που κλήθηκε από τη ΝΔ, ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών και εκδότης του -γαλαντόμως προικοδοτηθέντα για ευνόητους λόγους- Ελεύθερου Τύπου, Σκαναβής.
Την προϊούσα επιχείρηση αναστροφής της πραγματικότητας (με βασικό εργαλείο εκτός των άλλων και την πρόβλεψη για …διαδικασίες εξπρές, χωρίς να έχουν καν συγκεντρωθεί τα απαιτούμενα στοιχεία) και τα κυβερνητικά φληναφήματα περί «καθαρής και αμόλυντης ΝΔ» κατέρριψε η πρόσφατη αποκάλυψη εγγράφου που μαρτυρά ότι με εντολή των Μητσοτάκη – Πέτσα αποφασίστηκε ο τρόπος κατανομής των χρημάτων του ελληνικού λαού στα ΜΜΕ. Το εν λόγω έγγραφο είχε στείλει στην προεδρία της κυβέρνησης η διαφημιστική Initiative Media, που ανέλαβε τη σχετική καμπάνια.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search