• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

«Επαρκής» ο κατώτατος μισθός σύμφωνα με την κυβέρνηση

December 21, 2021 677

 

Με μια τεράστια μερίδα των εργαζομένων και του ελληνικού λαού να βρίσκονται στο όριο και κάτω από το όριο της φτώχειας μετά από τη συνεχιζόμενη αντιλαϊκή επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση όλο το διάστημα της πανδημίας, μετά από μια δεκαετία μνημονίων, μόνο ως προκλητικές μπορούν να σχολιαστούν οι δηλώσεις του υπουργού εργασίας, Χατζηδάκη, ότι «η κυβέρνηση υποστηρίζει και εφαρμόζει ήδη στην πράξη την διασφάλιση επαρκούς κατώτατου μισθού για όλους τους εργαζόμενους».

Την ίδια περίοδο που τα νοικοκυριά βρίσκονται αντιμέτωπα με ένα σαρωτικό κύμα ακρίβειας σε όλα τα βασικά προϊόντα, σε ρεύμα και θέρμανση, που φτάνει σε διψήφια ποσοστά και με τις οικονομικές συνέπειες της διαχείρισης της πανδημίας να γίνονται πλέον φανερές, ο υπουργός εργασίας έχει το θράσος να δηλώνει επαρκή τον κατώτατο μισθό. Ένα μισθό (650 ευρώ) που παραμένει χρόνια τώρα πετσοκομμένος και εξακολουθεί να είναι κατά 100 ευρώ μικρότερος από ό,τι ήταν πριν 11 χρόνια!

Φυσικά και δεν υπήρξε η παραμικρή νύξη από τον υπουργό για συλλογικές διαπραγματεύσεις για την αύξησή του.

Οι παραπάνω κυνικές δηλώσεις ομολογούν τις προθέσεις της κυβέρνησης. Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους ο τωρινός κατώτατος μισθός καλύπτει τις ανάγκες των εργαζόμενων και άρα δεν απαιτείται καμία αύξησή του. Τέλος φαίνεται καθαρά ότι, με την άρνησή τους για οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με συλλογικές διαπραγματεύσεις, σκοπεύουν να συνεχίσουν επ’ αόριστο το μνημονιακό καθεστώς, να ορίζεται δηλαδή ο κατώτατος μισθός με κυβερνητική απόφαση.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search