• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

“Υπήρχε σεξ μεταξύ αγοριών 7-11 ετών και το προσωπικό έβλεπε”. Σοκάρουν οι αποκαλύψεις της υφυπουργού Εργασίας για το ορφανοτροφείο...

December 23, 2021 568



Κακοποίηση σε ορφανοτροφείο της Αττικής: Γυναίκες οι υπάλληλοι που στο παρελθόν κακοποιούσαν παιδιά - Τι δήλωσε η Δόμνα Μιχαηλίδου για το περιστατικό
Σοκαριστικές είναι οι αποκαλύψεις για τη δράση εργαζομένων σε ορφανοτροφείο, όπως αποκάλυψε σήμερα η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανήλικα αγόρια προχωρούσαν σε σεξουαλικές πράξεις μεταξύ τους, με το προσωπικό να κάθεται και να βλέπει.

«Μου ήρθε επώνυμη καταγγελία από τρία άτομα συσχετισμένα με τη δομή που μου έλεγε ότι υπήρχε βία στα παιδιά και σεξ μεταξύ παιδιών, συγκεκριμένα αγοριών, ηλικίας 7 με 11 ετών και το προσωπικό καθόταν και έβλεπε. Κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα, την επομένη πάγωσα την κρατική χρηματοδότηση και οργάνωσα μαζί με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας με ειδικούς.
Πήγαν χθες και εξέτασαν τα παιδιά ένα ένα. Τέσσερα παιδιά απομακρύνθηκαν από τη δομή για να εξεταστούν στο νοσοκομείο Παίδων, ώστε να είναι σε ουδέτερο περιβάλλον και να μπορέσουμε να καταλάβουμε τι γίνεται. Είναι παιδιά που με εισαγγελική παραγγελία έχουν απομακρυνθεί από την οικογένειά τους» είπε.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του ορφανοτροφείου εκκρεμεί ήδη μια έρευνα, καθώς είχε διαπιστωθεί πως φιλοξενούνταν σε αυτό πολλά περισσότερα παιδιά από όσα δηλώνονταν στις αρμόδιες Αρχές, αναφερόμενη μάλιστα και στις παράλογες εξηγήσεις που έδινε για αυτό ο αρμόδιος του ιδρύματος.

Στο νοσοκομείο Παίδων μεταφέρθηκαν τα παιδιά του ορφανοτροφείου μετά από τις σοκαριστικές καταγγελίες της Δόμνας Μιχαηλίδου, ενώ στην υπόθεση παρενέβη εισαγγελέας.

Πρόκειται για παιδιά ηλικίας 7 έως 11 ετών, κατά πληροφορίες 5, τα οποία φέρεται να είχαν σεξουαλικές σχέσεις με την παρουσία εργαζομένων του ιδρύματος. Οι παιδοψυχίατροι θα προσπαθήσουν με ειδικές τεχνικές να αντλήσουν στοιχεία για το τι συνέβαινε στο ίδρυμα.


Παράλληλα, δόθηκε εντολή από τον Εισαγγελέα Ανηλίκων για προκαταρκτική έρευνα ύστερα από την καταγγελία υπαλλήλου ορφανοτροφείου στο κέντρο της Αθήνας για κακοποίηση των παιδιών. Η νηπιαγωγός που κατήγγειλε τη φρίκη, φέρεται να άκουσε και να είδε μικρά παιδιά να επιδίδονται σε ερωτικές πράξεις, χωρίς κάποια να γνωρίζουν καν τι σημαίνουν όσα έκαναν

Δεν αρκούν, βέβαια, οι διαπιστώσεις και τα μεγάλα λόγια μετά από τις αποκαλύψεις τέτοιων περιστατικών. Σημασία έχει μια πολιτική πρόληψης και μέτρων προστασίας. Και σε αυτό οι κυβερνήσεις διαχρονικά παίρνουν βαθμό κάτω από τη βάση, αφού με την πολιτική τους διαιωνίζουν τις συνθήκες που παράγουν και αναπαράγουν αυτά τα φαινόμενα. 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search