• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Ναυάγιο με 88 ανθρώπους μεταξύ Πάρου – Σύρου – Μυκόνου

December 24, 2021 589



Λίγες ώρες μετά το πολύνεκρο ναυάγιο όπου έχασαν τη ζωή τους 11 άτομα πρόσφυγες και μετανάστες μετά την προσάραξη ιστιοφόρου σκάφους με μετανάστες στη βραχονησίδα Πρασονήσι, βόρεια των Αντικυθήρων, έχουμε ένα νέο ναυάγιο με 88 άτομα!

Στην προσπάθεια τους να διασχίσουν το Αιγαίο με προορισμό την Ιταλία, σύμφωνα με πληροφορίες, 88 άνθρωποι βρέθηκαν μέσα σε άγρια κύματα, καθώς το σκάφος τους έβαλε νερά.

Έχει ενημερωθεί το λιμενικό, ενώ στο σημείο κατευθύνονται πλοία για βοήθεια.

Τα ρεπορτάζ εστιάζουν τις αιτίες στα κυκλώματα δουλεμπόρων, στα άθλια πλοιάρια, στην κακοκαιρία . Η αλήθεια, ωστόσο, είναι ότι όσο οι  ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις θα προκαλούν πολέμους και εμφύλιες αιματοχυσίες, θα στηρίζουν ολοκληρωτικά  καθεστώτα, όσο θα γιγαντώνεται η φτώχεια, τόσο θα αυξάνονται και οι στρατιές των μεταναστών. Η απέλπιδα προσπάθεια αυτών των ανθρώπων να ξεφύγουν από τη φρίκη του πολέμου τη φτώχεια και τη βρβαρότητα τους σπρώχνει στα κυκλώματα δουλεμπόρων που με την ανοχή κρατικών αρχών  και με εισιτήριο που φτάνει μέχρι και 10.000 ευρώ τους στοιβάζουν στα σαπιοκάραβα - φέρετρα. Οι μεικτές ροές μεταναστών και προσφύγων, φαινόμενο με έντονες αυξητικές τάσεις δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά καταγράφεται σε όλη την Ευρώπη. Είναι παγκόσμιο πρόβλημα και όχι εθνικό.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search