• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Ενοχοποιούν την Όμικρον για να απενοχοποιήσουν τις εγκληματικές πολιτικές των κυβερνήσεων

December 25, 2021 605

Από την αρχή της πανδημίας, όταν τα κύματά της φούντωναν ως συνέπεια της εγκληματικής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων των κρατών της, ΕΕ αυτές ανακάλυπταν κάθε φορά την επικινδυνότητα μεταλλάξεων, πριν καλά-καλά αυτές εξαπλωθούν στην επικράτεια τους. 

Μ’ αυτόν τον τρόπο προσπαθούσαν να κρύψουν:

Πρώτον, ότι η ιχνηλασιμότητα που κάνουν είναι υποτυπώδης με αποτέλεσμα τα ορφανά κρούσματα να είναι η συντριπτική πλειοψηφία των κρουσμάτων και η πανδημία να παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις. Στη χώρα μας δεν γίνεται ούτε η υποτυπώδης ιχνηλάτηση και αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι τα ορφανά κρούσματα ανέρχονται στο 95% των συνολικών κρουσμάτων.

Δεύτερον, ότι οι μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις, βιομηχανικές και εμπορικές, δεν έκλεισαν ποτέ από την αρχή της πανδημίας, ακόμη και στις χρονικές περιόδους που αυτή φούντωνε.

Τρίτον, ότι ο εμβολιασμός δεν μας ελευθερώνει από την επίδραση του κοροναϊού, αλλά μας προστατεύει. Πάντα όμως με την προϋπόθεση ότι παίρνονται αυστηρά μέτρα και όχι τα ψευτολοκντάουν που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις.

Τέταρτον, ότι στο φούντωμα της πανδημίας αναπτύσσονται διάφορες μεταλλάξεις του ιού.

Από τα τέλη Νοέμβρη άρχισε να αναπτύσσεται από τα Μαζικά Μέσα Παραπληροφόρησης η θεωρία για τη μεγάλη επικινδυνότητα της μετάλλαξης Ομικρον, που αρχικά εμφανίστηκε σε χώρες της Αφρικής, πριν καλά-καλά διαπιστωθεί η παρουσία της σε μαζική κλίμακα στις χώρες της ΕΕ. Για να διαπιστωθεί η ύπαρξη μιας νέας μετάλλαξης του SARS-CoV-2 πρέπει να γίνει γονιδιωματική ανάλυση και για να διαπιστωθεί αν η νέα μετάλλαξη έχει απλωθεί πρέπει να λειτουργεί πραγματικά η ιχνηλάτηση σε μαζική κλίμακα.

Ομως πραγματική ιχνηλάτηση δεν γίνεται και έτσι δεν μπορεί να γίνει ούτε μαζική γονιδιωματική ανάλυση. Και αν ακόμη γινόταν μαζική ιχνηλάτηση θα υπήρχε πρόβλημα στο να γίνει γονιδιωματική ανάλυση σε ευρεία κλίμακα, γιατί είναι περιορισμένες οι δυνατότητες των υπαρχόντων διαπιστευμένων εργαστηρίων στη χώρα μας. Το ΙΙΒΕΑΑ (Ιδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών) διεξάγει βασικά αυτή την ανάλυση και έχει περιορισμένες δυνατότητες. Δεν μπορεί να ανταποκριθεί στη διεξαγωγή  μαζικών γονιδιωματικών αναλύσεων.

Προτού δούμε ποια είναι ακριβώς η κατάσταση της πανδημίας στην Ελλάδα και στις πέντε πολυπληθέστερες χώρες της Δυτικής Ευρώπης (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Βρετανία και Ισπανία) το δίμηνο Νοέμβρη Δεκέμβρη, τονίζουμε πως τόσο η κυβέρνηση Μητσοτάκη όσο και οι κυβερνήσεις των άλλων κρατών παρουσιάζουν την Ομικρον σαν πολύ μεταδοτική σε σχέση με τη Δέλτα, τη στιγμή που δεν έχουν στοιχεία για το πόσο έχει απλωθεί, καθώς -όπως είδαμε- η ιχνηλάτηση είναι υποτυπώδης και τα διαπιστευμένα εργαστήρια για γονιδιωματική ανάλυση έχουν περιορισμένες δυνατότητες.

Στους πίνακες που ακολουθούν (με στοιχεία από τον ΕΟΔΥ για την Ελλάδα και από το Worldometer για τις υπόλοιπες χώρες) αποτυπώνεται η εξέλιξη της πανδημίας από τις 9 Οκτώβρη μέχρι σήμερα, βδομάδα με τη βδομάδα. Φαίνεται καθαρά ότι η πανδημία είχε αρχίσει να φουντώνει προτού γίνει οποιαδήποτε συζήτηση περί Ομικρον, η οποία δεν είχε καμία επίδραση στο φούντωμα σε όλες τις χώρες. Ειδικά δε στη χώρα μας η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη.

Διαψεύδεται λοιπόν η προπαγάνδα ότι η Όμικρον φούντωσε την πανδημία. Εκείνο που βεβαιώνεται είναι πως σε περιβάλλον έξαρσης της πανδημίας, λόγω της πολιτικής των κυβερνήσεων, αναπτύσσεται και μεταδίδεται και κάθε νέα μετάλλαξη, όπως η Δέλτα και η Ομικρον.

ΠΗΓΗ :eksegersi.gr

 

 

 

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search