«Το τελευταίο μίλι το είχε πει ο πρωθυπουργός πριν τη Δέλτα και κατά τη γνώμη μου μακάρι να το ξαναπει. Οταν πουλάς τουρισμό και είσαι ο πρωθυπουργός μίας χώρας, πρέπει να πουλάς προς τα έξω προς τους πιθανούς σου πελάτες πως είσαι μια υγειονομικά ασφαλής χώρα. Αρα αφήστε τις ειρωνείες για τον κύριο πρωθυπουργό. Μια χαρά το είπε».

Αναγνωρίσατε, ασφαλώς, το ύφος (χωρίς να χρειαστεί ν’ ακούσετε τις τσιρίδες). Είναι ο ακροδεξιός τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός στο αγαπημένο του πρωινάδικο του ΣΚΑΙ. Μέσα στον οίστρο του δεν κατάλαβε καν ότι «έδωσε» την πρωθυπουργάρα της κυβερνησάρας ως κοινό απατεώνα, που πουλούσε ψέματα περί υγειονομικά ασφαλούς χώρας για να προσελκύσει τουρίστες!

Πρέπει να την περίμενε χρόνια αυτή τη στιγμή. Από τότε που αναγκάστηκε να σταματήσει το τηλεπλασιελίκι με τα… θαυματουργά νανογιλέκα (από τη συχνότητα του συριζοκάναλου ΚΟΝΤRΑ των Κουρήδων). Του την είχαν πέσει τότε κι αυτός απάντησε με μια μακροσκελέστατη ανάρτηση στο facebook, στην οποία υπερασπιζόταν τα νανογιλέκα και έλεγε μεταξύ των άλλων: «Σταυρώστε με ελεύθερα διότι ασχολούμαι με το εμπόριο και τις πωλήσεις και αυτό μάλλον απαγορεύεται ή δεν θεωρείται αρκετά σοβαροφανές για την πολιτική, αλλά φίλοι μου εγώ δεν έκρυψα ποιος είμαι, υπερασπίζομαι την ελεύθερη οικονομία και δεν θεωρώ τις πωλήσεις ντροπιαστική δουλειά». Δυο μέρες μετά, με εντολή Κούλη προφανώς, αναγκάστηκε να παρατήσει το τηλε-παπατζιλίκι.

Αυτά έγιναν το 2017 και από τότε το έφερε βαρέως. Γι’ αυτό και βρήκε την ευκαιρία της δικαίωσης: όπως εγώ πουλούσα νανογιλέκα έτσι και ο Μητσοτάκης πουλούσε τουρισμό. Οταν μάλιστα η παρουσιάστρια του πρωινάδικου, διαισθανόμενη μάλλον ότι ο υπουργός εκθέτει τον πρωθυπουργό του, πήγε να εκφράσει αντίθετη γνώμη, της την έπεσε άγρια: «Η κυρία Αναστασοπούλου ειρωνεύτηκε τον κύριο Μητσοτάκη και έκανε λάθος. Η δήλωση του κυρίου Μητσοτάκη ήταν ολόσωστη στη στιγμή που το είπε διότι είμαστε μια τουριστική χώρα, από αυτό ζουν χιλιάδες συμπολίτες σας, σας πληρώνουν διαφημίσεις στο ΣΚΑΙ για να κάνετε εκπομπή και πρέπει να σταματήσετε συνεχώς να θίγετε τη χώρα. Αν πρέπει να το ξαναπούμε για να πάει καλά ο τουρισμό, θα το ξαναπούμε»!

Συμπέρασμα: ναι, λέμε ψέματα, καλά κάνουμε και θα συνεχίσουμε να λέμε ψέματα, γιατί μια κυβέρνηση δε διαφέρει σε τίποτα από μια εταιρία που θέλει να πουλήσει τη σαβούρα της και ο πρωθυπουργός δεν είναι παρά ένας τηλεπλασιέ με θεσμικό ρόλο!

Πέρα από τα περί πρωθυπουργού-τηλεπλασιέ, όμως, το συγκεκριμένο τηλεπλασιελίκι έχει να κάνει και με τη διαχείριση της πανδημίας. Είναι γνωστό στους αναγνώστες της ΚΟΝΤΡΑ-eksegersi.gr τι συνέβη το καλοκαίρι. Τότε άρχισε να φουντώνει το τέταρτο κύμα της πανδημίας, που προκάλεσε χιλιάδες νεκρούς κι ακόμα συνεχίζεται. Το ψέμα δεν αφορούσε μόνο τους τουρίστες. Αφορούσε και τον ελληνικό λαό που το πλήρωσε και εξακολουθεί να το πληρώνει πολύ ακριβά.

ΠΗΓΗ: eksegersi.gr