• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Σκηνικό διείσδυσης της ΕΥΠ στα συνδικάτα;

January 02, 2022 1006

 

Στις αρχές του Δεκέμβρη του 2021 πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ).

Στο Συνέδριο προσχώρησε στην δύναμη της Ομοσπονδίας η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών (ΕΕΣ), ενώ για το θέμα αυτό αναμένεται και έκδοση δικαστικής απόφασης έπειτα από προσφυγή τεσσάρων Σωματείων μελών της ΠΟΘΑ και μελών της ΕΕΣ που εναντιώνονται στην ένταξη αυτή στην Ομοσπονδία.

Δεν θα σταθούμε στην διένεξη που ανέκυψε στο συνέδριο, ούτε εάν η ΕΕΣ είναι πρωτοβάθμιο σωματείο, ούτε στο γεγονός ότι η εγγραφή αυτή δεν συζητήθηκε στο συνέδριο, ούτε στην πλαστογράφηση των πρακτικών που μεθόδευσε το προεδρείο της ΠΟΘΑ.

Εκείνο που έχει ξεχωριστή και βαρύνουσα πολιτική σημασία είναι ότι ανάμεσα στους συνέδρους από την ΕΕΣ υπάρχει μέλος της Ένωσης Παραγωγών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης υπάλληλος του Υπουργείου Εξωτερικών και από πίσω ένα ανώτατο στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών!!

Ο λόγος γίνεται για τον φερόμενο ως νομικό σύμβουλο της ΕΕΣ Θεόδωρο Δραβίλλα, μηχανικό, ο όποιος έχει διατελέσει διοικητής στην ΕΥΠ από τις 19/7/2010 έως τις 30/1/2015 και σήμερα είναι πρόεδρος του Δ.Σ του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕΜΕΑ), οργανισμού εποπτευόμενου από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη!!!

Σχετικά με την ιδιότητα και τον ρόλο του ανωτέρω προσώπου έχουν σημασία τα παρακάτω:

- Σχετικά με τον Θ. Δραβίλλα, όπως αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι η ιδιότητά του ως Νομικού συμβούλου στην ΕΕΣ καταρρίπτεται, αφού ο ίδιος δεν έχει σπουδάσει ούτε κατέχει τίτλο δικηγόρου, αντίθετα έχει σπουδές ηλεκτρολόγου μηχανικού με ειδίκευση στις τηλεπικοινωνίες.

- Είναι συνδικαλιστικά και πολιτικά αδιανόητη η ανάμειξη ενός πρώην διοικητή της ΕΥΠ σε συνδικαλιστική οργάνωση.

- και δεν είναι μόνο ότι ο ίδιος ήταν πρώην ασφαλίτης αλλά και το γεγονός ότι σήμερα είναι πρόεδρος του Δ.Σ του "Κέντρου Μελετών Ασφάλειας", υπηρεσία του ΠΡΟ.ΠΟ!!

Ενδεικτικά σημειώνουμε ότι οι υπηρεσίες που προσφέρει το εν λόγω κέντρο είναι μεταξύ των άλλων η υποστήριξη δράσεων με περιεχόμενο ενάντια στον "βίαιο εξτρεμισμό και την ρίζοσπαστικοποίηση". Το πρόγραμμα αυτό χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ασφάλειας, τομέας αστυνομικής συνεργασίας.

Εάν το σκεπτικό των συνδικαλιστικών δυνάμεων ΣΥΡΙΖΑ - Ν.Δ ήταν ότι με την ένταξη της ΕΕΣ θα πετύχουν την ισχυροποίηση των δυνάμεων και των συσχετισμών στην ΠΟΘΑ, η παρουσία και η συμμετοχή του πρώην κυπατζή πώς θα μπορούσε να δικαιολογηθεί;

Το πρόβλημα αυτό δεν αφορά μόνο την ΠΟΘΑ αλλά αποτελεί κορυφαίο ζήτημα για την δημοκρατία στα συνδικάτα η απομάκρυνση του πρώην κυπατζή αφορά όλο το συνδικαλιστικό κίνημα.

Η εξαχρείωση, ο ξεπεσμός και η κατρακύλα του εργοδοτικού και αστικοποιημένου συνδικαλισμού δεν έχουν πάτο...

Μετά την δημοσιοποίηση αυτών των καταγγελιών οφείλουν να πάρουν θέση τα συνδικάτα και να επιβάλλουν το αυτονόητο:

Έξω από τα συνδικάτα η ΕΥΠ και οι άνθρωποί της!!!

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search