• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Εγκληματικές οι ευθύνες για τον τρόπο ανοίγματος των σχολείων - Παράσταση διαμαρτυρίας Δευτέρα 10 Ιανουαρίου στις 13:30 έξω από την παλιά Νομαρχία

January 05, 2022 4590

«Εγκληματικές οι ευθύνες του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης αναφορικά με τον τρόπο ανοίγματος των σχολείων στις 10 – 1 – 2022 χωρίς καμιά προστασία για μαθητές και εκπαιδευτικούς έναντι της πανδημίας του ιού covid 19 και των μεταλλάξεών του»

Παράσταση διαμαρτυρίας Δευτέρα 10 Ιανουαρίου στις 13:30 έξω από την παλιά Νομαρχία

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Κέρκυρας εκφράζοντας την ιδιαίτερα αυξημένη ανησυχία και αγανάκτηση των μελών του, εκπαιδευτικών των Δημόσιων Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της περιοχής ευθύνης του, αναφορικά με τα ελλιπέστατα μέτρα προστασίας έναντι της έξαρσης της πανδημίας του ιού covid 19 και των μεταλλάξεών του, τα οποία ανακοίνωσε το ΥΠΑΙΘ και η κυβέρνηση για το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στις 10 – 1 – 2022, επισημαίνει τα εξής:

1. Καταγγέλλουμε ξεκάθαρα και απερίφραστα ως εγκληματικές τις πολιτικές που ακολουθεί και εφαρμόζει η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ για τη διαχείριση της πανδημίας εφόσον αυτές συνεχίζουν να μην ικανοποιούν στο ελάχιστο βασικούς όρους για την προστασία της δημόσιας υγείας και την περιστολή της μετάδοσης του ιού covid 19 καθώς και της αντιμετώπισης και ίασης των ασθενών από αυτήν με ελαχιστοποίηση των υψηλών ποσοστών θνησιμότητας από τον ιό covid 19 (δηλ. ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, ενίσχυση του στόλου των δημόσιων Μ. Μ. Μ., μείωση του αριθμού των μαθητών στις τάξεις – μέχρι 15 μαθητές το ανώτερο, δωρεάν χορήγηση rapid test & pcr για όλους εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους και συνταγογράφησή τους, καμπάνια ενημέρωσης για την αναγκαιότητα του εμβολιαστικού προγράμματος).

2. Τονίζουμε για άλλη μια φορά υψώνοντας κραυγή αγωνίας την αναγκαιότητα της άμεσης επαναλειτουργίας των σχολείων με μείωση των μαθητών στην τάξη (15 μαθητές το ανώτερο σε κάθε τμήμα) είτε με εναλλάξ ανά ημέρα προσέλευση των μαθητών κατά το πρότυπο της περιόδου Απριλίου – Ιουνίου 2020 είτε με την άμεση τροποποίηση του ωρολογίου προγράμματος και την λειτουργία των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων σε πρωινή και απογευματινή βάρδια με 10 έως 15 το ανώτερο μαθητές/μαθήτριες ανά τμήμα και με την άμεση πρόσληψη ικανού αριθμού εκπαιδευτικών και επιπλέον προσωπικού καθαριότητας των σχολικών μονάδων, επαναφέροντας αντίστοιχη πρόταση του σωματείου μας, η οποία είχε κατατεθεί από τον προηγούμενο Σεπτέμβρη του 2021, ως τη μοναδική εφικτή και ασφαλή για την

προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών πρόταση προσωρινής λειτουργίας των Δημόσιων Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων μέχρι να τελειώσει η πανδημία του ιού covid 19.

3. Απαιτούμε: α) την άμεση χορήγηση δωρεάν rapid & pcr tests για όλους τους πολίτες χωρίς διακρίσεις μέσω συνταγογράφησης του ΕΟΠΥ, ώστε να πάψει το αίσχος, η ταλαιπωρία και οι οικονομική αφαίμαξη χιλιάδων εργαζόμενων (εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων) οι οποίοι πληρώνουν από την τσέπη τους τα διαγνωστικά τεστ για τον κορονοϊό όταν νοσούν ή έχουν την υπόνοια ότι θα νοσήσουν αφού ήρθαν σε επαφή με κρούσμα, β) την επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας, γ) την επαναφορά των πρωτοκόλλων καραντίνας στις 10 ημέρες και όχι στις 5 ημέρες, δ) την αναθεώρηση των διατάξεων για τη χορήγηση αδειών ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους εκπαιδευτικούς με στόχο την προστασία χιλιάδων συναδέλφων μας που λόγω προβλημάτων υγείας ή οικογενειακών υποχρεώσεων κινδυνεύουν από τον ιό covid 19, ε) τη χορήγηση δωρεάν σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς σε καθημερινή βάση ειδικών προστατευτικών μασκών FFP2 – FFP3, στ) την τακτική ιχνηλάτηση με rapid test & pcr test δωρεάν από συνεργία του ΕΟΔΥ για όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας.

4. Καλούμε τα μέλη του σωματείου μας στην περίπτωση που το ΥΠΑΙΘ προχωρήσει στην εφαρμογή της καταστροφικής για την εκπαιδευτική διαδικασία σύγχρονης εξ αποστάσεως τηλε – «εκπαίδευσης» να μην δεχτούν να την παρέχουν από τα σπίτια τους και με τον δικό τους εξοπλισμό αλλά μόνο από τα σχολεία τους και με τον ανύπαρκτο ηλεκτρονικό εξοπλισμό που παρέχει το ΥΠΑΙΘ στις σχολικές μονάδες της χώρας και φυσικά αφού χορηγηθεί ανάλογος εξοπλισμός δωρεάν και στις/στους μαθήτριες/μαθητές μας.

5. Καλούμε τους γονείς των μαθητών μας να συνταχθούν πλήρως και μαζικά με τις προτάσεις του εκπαιδευτικού συνδικαλιστικού κινήματος στην προσπάθειά μας να σώσουμε ότι μπορεί να σωθεί από το Δημόσιο Σχολείο από τη λαίλαπα των καταστροφικών αντιεκπαιδευτικών πολιτικών του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης.

6. Καλούμε το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. και τους Συλλόγους Εκπ/κών Π. Ε. της χώρας να επιληφθούν του θέματος και να προβούν στη λήψη ανάλογων αποφάσεων και όλοι μαζί να προβούμε σε πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την διεκδίκηση των παραπάνω αιτημάτων μας.

 

Καλούμε σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας, εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, στις 13:30 έξω από τη Νομαρχία, προκειμένου να διεκδικήσουμε όλοι μαζί, μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Το άνοιγμα των σχολείων στις 10 – 1 – 2022 χωρίς την ικανοποίηση των παραπάνω προϋποθέσεων - αιτημάτων θα αποτελέσει ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ενέργεια για την υγεία και τη ζωή χιλιάδων μαθητών/μαθητριών και εκπαιδευτικών.

Επιτέλους ας πάψει η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και η κυβέρνηση να αντιμετωπίζουν, με περισσή αναλγησία, τους μαθητές και εκπαιδευτικούς ως πειραματόζωα και να μας θεωρούν αναλώσιμους.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search