Ακόμα και τα παπαγαλάκια της κυβερνητικής προπαγάνδας άρχισαν από σήμερα να λένε ότι στο σύστημα Υγείας δεν έχουν φανεί ακόμη οι επιπτώσεις από την έκρηξη της πανδημίας του κοροναϊού τις μέρες των γιορτών, οι οποίες θα φανούν από την επόμενη εβδομάδα. Επομένως, οι λεγόμενοι σκληροί δείκτες της πανδημίας (εισαγωγές στα νοσοκομεία, διασωληνώσεις, θάνατοι) αντανακλούν ακόμη το τέταρτο κύμα της πανδημίας, στο οποίο κυρίαρχη ήταν η μετάλλαξη Δέλτα.

Πρέπει να σημειωθεί εδώ πως ο ΕΟΔΥ, στις ημερήσιες εκθέσεις του, δε δίνει στοιχεία για τις εισαγωγές συνολικά σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, αντίθετα με ό,τι συμβαίνει σε όλες τις πολιτισμένες χώρες του καπιταλιστικού κόσμου. Για παράδειγμα, στη Βρετανία υπάρχει βάση δεδομένων, ελεύθερα προσβάσιμη σε όλους, στην οποία μπορείς να δεις πόσοι ασθενείς νοσηλεύονται στο σύνολο του Ηνωμένου Βασίλειου και σε κάθε περιφέρειά του (https://coronavirus.data.gov.uk/details/healthcare?areaType=overview&areaName=United%20Kingdom). Ο ΕΟΔΥ δίνει μόνο θανάτους και σύνολο διασωληνωμένων. Με υπολογισμούς μπορείς να βρεις τις νέες διασωληνώσεις κάθε μέρας, όταν όμως δε δίνεται ο αριθμός των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία, δεν μπορείς να κάνεις πρόβλεψη για την εξέλιξη των σκληρών δεικτών τις επόμενες μέρες. Εμπειρικά μόνο, βάσει των νέων διασωληνώσεων που υπολογίζεις, μπορείς να προβλέψεις πώς θα εξελιχθούν οι θάνατοι στο άμεσο μέλλον.

Με δεδομένο, λοιπόν, ότι η έκρηξη των κρουσμάτων ακόμη δεν έχει επηρεάσει τα νοσοκομεία, ας χωρίσουμε στα δύο τα δεδομένα της σημερινής έκθεσης του ΕΟΔΥ.

  • Στους σκληρούς δείκτης της πανδημίας έχουμε το σπάσιμο του φράγματος των 21.000 θανάτων από την αρχή της πανδημίας. Σήμερα προστέθηκαν στη μακάβρια λίστα άλλοι 63 νεκροί (61 ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ), εκτείνοντας το σύνολο των νεκρών στους 21.053. Χίλιοι νεκροί σε λιγότερο από μισό μήνα (το φράγμα των 20.000 είχε σπάσει στις 21 Δεκέμβρη) και το τέταρτο κύμα της πανδημίας ακόμα δεν έχει τελειώσει.
  • Το τελευταίο 24ωρο είχαμε 69 νέες διασωληνώσεις (χθες 74), ενώ το σύνολο των διασωληνωμένων είναι 619 (χθες 615).

Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι, ακόμα κι αν δεν είχαμε την έκρηξη κρουσμάτων στις γιορτές, η πανδημία θα είχε πολύ δρόμο ακόμα.

  • Σε ότι αφορά την τρέχουσα εξέλιξη, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε νέο ρεκόρ κρουσμάτων: 50.126.
  • Ηλικιακά, με βάση τις κατηγορίες του ΕΟΔΥ, τα κρούσματα κατανέμονται ως εξής:

0-17: 7.689 (έναντι 4.750 χθες, αύξηση 62%).

18-39: 23.341 (έναντι 17.508 χθες, αύξηση 33%)

40-64: 16.466 (έναντι 12.203 χθες, αύξηση 35%)

65+: 2.683 (έναντι 1.783 χθες. αύξηση 50%).

Οι τάσεις δείχνουν ότι ο ρυθμός μετάδοσης του ιού καλπάζει στις σχολικές ηλικίες και έχει αρχίσει να καλπάζει και στην ομάδα των ηλικιωμένων, στην οποία υπάρχει και ο πιο ευάλωτος πληθυσμός (λόγω χαμηλού ποσοστού εμβολιασμού, από τη μια, και υποκείμενων νοσημάτων, από την άλλη).

Πλέον έχουμε συνδυασμό κρουσμάτων της Δέλτα με κρούσματα της Ομικρον. Η αναλογία που ανακοινώνουν τα κυβερνητικά στελέχη (60% Ομικρον – 40% Δέλτα) δεν προέρχεται από εκτεταμένη γονιδιωματική ανάλυση κρουσμάτων (το μοναδικό εργαστήριο που κάνει τέτοια ανάλυση, αυτό της Ακαδημίας Αθηνών, έχει πολύ χαμηλή δυναμικότητα, όπως και άλλες φορές έχουμε γράψει). Προέρχεται από το προσεγγιστικό μοντέλο που έχουν αναπτύξει οι επιστημονικές ομάδες που αναλύουν τα λύματα, κυρίως αυτή του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη, που είναι και η πρώτη που ανέπτυξε αυτό το μοντέλο.

Η γονιδιωματική ανάλυση των λυμάτων έχει αποδειχτεί ακριβής ως προς τον υπολογισμό των τάσεων της μετάδοσης του ιού. Δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να υπολογίσει αριθμό κρουσμάτων, υπολογίζει όμως (προσεγγιστικά πάντοτε) την εξέλιξη της μετάδοσης του ιού στην κοινότητα.

Η ομάδα του ΑΠΘ, λοιπόν, έδωσε για τη Θεσσαλονίκη 60% Ομικρον – 40% Δέλτα. Ανάλογα ποσοστά έδωσε και η ομάδα της Αθήνας (ήδη στην Αθήνα μιλούν για αλλαγή της ποσοστιαίας αναλογίας σε 70% Ομικρον – 30% Δέλτα, προσέγγιση που δεν πρέπει να απέχει από την πραγματικότητα).

Ξέρετε τι σημαίνει 40% Δέλτα σε 35-40 χιλιάδες κρούσματα, που καταγράφονταν ημερησίως ανάμεσα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά; Σημαίνει 14.000 με 16.000 κρούσματα Δέλτα την ημέρα, ακόμα και αν δεν υπήρχε η Ομικρον!

  • Χρειάζεται μήπως να σημειώσουμε ότι πρόκειται για εφιαλτικούς αριθμούς κρουσμάτων με μια μετάλλαξη (Δέλτα) που έδωσε χιλιάδες θανάτους στη χώρα μας στο τέταρτο κύμα της πανδημίας (από Αύγουστο μέχρι Δεκέμβρη);
  • Χρειάζεται μήπως να σημειώσουμε ότι σε λίγες μέρες θα φανούν τα αποτελέσματα αυτών των νέων κρουσμάτων της Δέλτα στους σκληρούς δείκτες της πανδημίας;
  • Το μόνο που χρειάζεται να σημειώσουμε είναι ότι η κατακόρυφη επιβάρυνση των σκληρών δεικτών θα γίνει σε ένα ΕΣΥ που ακόμη βρίσκεται υπό κατάρρευση (από το συνεχιζόμενο τέταρτο κύμα της πανδημίας) και ήδη υφίσταται πρόσθετη επιβάρυνση από τις νοσήσεις νοσοκομειακών (γιατρών και νοσηλευτών), λόγω της έκρηξης της Ομικρον.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία δεν ακολούθησε ούτε το παράδειγμα άλλων χωρών της Δυτικής Ευρώπης, που είχαν αρχίσει να παίρνουν κάποια περιοριστικά μέτρα προτού ακόμα αρχίσει να γίνεται λόγος για την Ομικρον. Η χώρα μας είχε τη μακράν χειρότερη επιδημιολογική εξέλιξη στο τέταρτο κύμα (που ξεκίνησε όταν έριξαν το σύνθημα «ανοίγουμε πανιά για το ελληνικό καλοκαίρι 2021»). Αντί να πάρει περιοριστικά μέτρα, όμως, έστω στο επίπεδο που έπαιρναν άλλες ευρωπαϊκές χώρες (στην πραγματικότητα χρειαζόταν καθολικό λοκντάουν, γιατί η εξέλιξη ήταν δραματική τον Νοέμβρη και τον Δεκέμβρη), η κυβέρνηση Μητσοτάκη έριξε το σύνθημα «χαρούμενες γιορτές με ψώνια και διασκέδαση». Και έγινε αυτό που έγινε, με 14-16 χιλιάδες κρούσματα Δέλτα ημερησίως, αμέσως μετά τα Χριστούγεννα (χώρια τα ακόμη περισσότερα κρούσματα Ομικρον).

Τη δικαιολογία την είχαν έτοιμη: «φταίει η Ομικρον, που έχει μεγαλύτερη μεταδοτικότητα». Τον υπερδιπλασιασμό των κρουσμάτων Δέλτα τον έκρυψαν! Ο λαός μας, όμως, θα τον πληρώσει.

Οι ίδιοι ήταν που έλεγαν ότι «πρέπει να ρίξουμε χαμηλά τη Δέλτα, ώστε να μας βρει χαμηλά η Ομικρον» (Βάνα Παπαευαγγέλου). Και τι έγινε; Εκρηξη της Δέλτα μέσα στις γιορτές, παράλληλα με την εκρηκτική εμφάνιση της Ομικρον! Αν αυτό δεν είναι έγκλημα διαχείρισης μιας φονικής πανδημίας, τότε τι είναι;

Αφού κρύφτηκαν πίσω από την Ομικρον (που έλεγαν ότι θα εμφανιστεί στη χώρα μας τον Γενάρη!), φρόντισαν μέσω των εξωνημένων ΜΜΕ να περάσουν την αντίληψη ότι «με την Ομικρον τελειώσαμε, απλό κρυολογηματάκι είναι»! Πουθενά στον κόσμο, κανένας σοβαρός επιστήμονας, ακόμα και οι συστημικοί τύπου Φάουτσι, δεν υποστήριξε αυτά που διαδίδονται στην Ελλάδα. Αντίθετα, όλες οι επιστημονικές προσεγγίσεις υποστηρίζουν δύο πράγματα:

  • Πρώτο, ότι η Ομικρον είναι πολύ πιο μεταδοτική και έχει μικρότερο χρόνο επώασης.
  • Δεύτερο, ότι δεν μπορούν να βγουν σίγουρα συμπεράσματα για τη νοσηρότητα της Ομικρον, διότι η εμφάνισή της έγινε πρώτα σε χώρες του Νότου της Αφρικής, όπου ο πληθυσμός είναι πολύ πιο νεανικός σε σχέση με τις χώρες της Ευρώπης.

Γι’ αυτό και όλες οι χώρες της Ευρώπης, που λόγω εκτατεμένου εμβολιασμού είχαν καταφέρει να έχουν σχετικά μικρές απώλειες από το τέταρτο κύμα, στο οποίο κυριαρχούσε η Δέλτα, έσπευσαν να πάρουν περιοριστικά μέτρα, φοβούμενες πισωγύρισμα από μια μετάλλαξη που ήταν και εν πολλοίς παραμένει άγνωστη. Στη χώρα μας, όμως, το μόνο μέτρο ήταν το «μην τραγουδάτε στα μπουζούκια και μη στέκεστε όρθιοι στα κλαμπ»! Είναι χαρακτηριστική η διαχείριση των σχολείων. Στη Γαλλία και την Ιταλία η σχολική τάξη θα κλείνει με το πρώτο κρούσμα. Στην Ελλάδα παραμένει το εγκληματικό 50%+1!

Σκεφθείτε και κάτι ακόμη. Υπάρχει μια μελέτη από τη Δανία που λέει ότι η Ομικρον έχει πολύ ήπια συμπτωματολογία. Η Δανία, όμως, έχει εμβολιάσει περισσότερο από το 90% του πληθυσμού της. Επομένως, η μελέτη έγινε σε άτομα εμβολιασμένα, στα οποία η Ομικρον συνάντησε το φράγμα ανοσίας του εμβολίου. Μπορεί να γίνει σύγκριση με την Ελλάδα, που στην καλύτερη περίπτωση ο εμβολιασμός αφορά μόνο το μισό πληθυσμό; Ακόμα και οι κυβερνητικές ψευτιές μιλούν για 67% πλήρως εμβολιασμένους (με δύο, όχι και με τις τρεις δόσεις).

Ο μεγάλος ρυθμός μετάδοσης της Ομικρον (οι επιστήμονες που αναλύουν τα λύματα μιλούν για διπλασιασμό κάθε δυο μέρες!), σε έναν πληθυσμό με οικτρό ποσοστό εμβολιασμού, οδηγεί σε βαριές νοσήσεις, διασωληνώσεις, θανάτους και από την Ομικρον (ενώ ακόμα δεν έχουμε ξεμπλέξει από τη Δέλτα). 

Σε τι βαθμό δεν μπορούμε να το πούμε, γιατί η Ομικρον δεν έχει ακόμη μελετηθεί ή έχει μελετηθεί πρώιμα σε χώρες με εντελώς διαφορετικό δημογραφικό προφίλ (π.χ. Νότια Αφρική) ή με σχεδόν καθολικά εμβολιασμένο πληθυσμό (π.χ. Δανία). 

Βίαιη προώθηση της ανοσίας αγέλης

Τι εννοούσε ο ακροδεξιός τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός, όταν έλεγε πως σε ένα-ενάμιση μήνα θα έχουμε τελειώσει με την πανδημία; Εννοούσε ότι με τον καλπασμό της Ομικρον θα αναπτυχθεί ανοσία αγέλης σε αυτό το χρονικό διάστημα, μέσω νοσήσεων! Αυτό είναι το νέο στάδιο στην εγκληματική τακτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη: «να νοσήσουν όλοι κι όσοι πεθάνουν πέθαναν»!

Η αποτυχία της κυβέρνησης να εμβολιάσει τον ελληνικό λαό σε ποσοστά που έχουν φτάσει άλλες χώρες (από την Κούβα μέχρι την Πορτογαλία και από το Ισραήλ μέχρι τη Δανία, όλες χώρες πληθυσμιακά παρόμοιες με την Ελλάδα), αντικαθίσταται από τη συνειδητή καλλιέργεια της ανοσίας αγέλης, με βίαιο τρόπο και με πλήρη αδιαφορία για το κόστος σε ανθρώπινες ζωές και σοβαρές βλάβες υγείας.

Δε φτάνει, βέβαια, αυτός ο μικρός χρόνος για να αναπτυχθεί η ανοσία αγέλης, ακόμα και με το ρυθμό μετάδοσης της Ομικρον, αλλά το μείζον είναι το τίμημα σε βαριές νοσήσεις και θανάτους, που θα κληθεί να πληρώσει ο λαός μας. Ειδικοί επιστήμονες λένε ότι για να θεωρηθεί ακίνδυνη η Ομικρον θα πρέπει να έχει 90% χαμηλότερη νοσηρότητα από τη Δέλτα. Ουδείς έχει υποστηρίξει ότι υπάρχει 90% χαμηλότερη νοσηρότητα.

Με ένα απλό αριθμητικό παράδειγμα, όμως μπορούμε να καταλάβουμε τον τεράστιο κίνδυνο που διαγράφεται. Ας υποθέσουμε ότι η Ομικρον έχει 50% χαμηλότερη νοσηρότητα από τη Δέλτα. Επειδή, όμως, έχει τριπλάσια μεταδοτικότητα, το αποτέλεσμα θα είναι περισσότερες νοσήσεις, εισαγωγές στα νοσοκομεία, διασωληνώσεις, θάνατοι. Αν υποθέσουμε ότι κάθε 100 κρούσματα Δέλτα ένα πηγαίνει στο νοσοκομείο, τότε κάθε 200 κρούσματα Ομικρον πάλι ένα θα πηγαίνει στο νοσοκομείο. Ομως, εκεί που είχαμε 100 κρούσματα Δέλτα θα έχουμε 300 κρούσματα Ομικρον, επομένως 1,5 θα πηγαίνει στο νοσοκομείο.

Μ’ άλλα λόγια, ακόμα και αν η Ομικρον προκαλεί ηπιότερη νόσηση, αρκεί ο μεγάλος ρυθμός μετάδοσής της, σε μια χώρα με οικτρό ποσοστού εμβολιασμού του λαού, για να διαγράψει μπροστά μας το φάσμα νέων εκατομβών νεκρών

Στο θέμα θα επανέλθουμε πολλές φορές τις επόμενες μέρες, γιατί τα πράγματα είναι παραπάνω από σοβαρά κι αν ο ελληνικός λαός δεν αντιδράσει, θα πληρώσει βαρύτερο τίμημα από το πολύ βαρύ που έχει πληρώσει μέχρι στιγμής.

ΠΗΓΗ: eksegersi.gr