• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

H κυβέρνηση εγκληματεί, η ψοφοδεής αντιπολίτευση απλώς δημαγωγεί

January 07, 2022 750

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, συνεχίζοντας την εγκληματική πολιτική της, που πλέον έχει ως στόχο την ανάπτυξη της ανοσίας αγέλης με βίαιο τρόπο, αποφάσισε χθες ν’ ανοίξει τα σχολεία στις 10 Γενάρη με πρωτόκολλα χειρότερα και από αυτά που διέρρεαν στα «πετσωμένα» ΜΜΕ τις προηγούμενες μέρες.

Πώς αντέδρασε η κοινοβουλευτική αντιπολίτευση;

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος έκανε μια σκληρή ανάρτηση στην οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «εφαρμόζει “ανοσία της αγέλης” και πουλάει ψεύτικη αισιοδοξία». Ειδικά για το άνοιγμα των σχολείων, ο Ηλιόπουλος έγραψε: «Με θράσος υπερασπίζονται το εγκληματικό πρωτόκολλο του 50%+1 και αρνούνται να μειώσουν τους μαθητές και τις μαθήτριες ανά τμήμα. Δεν προβλέπουν καν άδειες ειδικού σκοπού για τους γονείς των οποίων το παιδί θα νοσήσει». Ποιο ήταν το «διά ταύτα»; Τι προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα σχολεία; Απολύτως τίποτα! «Δεν είναι ανίκανοι, είναι επικίνδυνοι και πρέπει να φύγουν!» ήταν η κατακλείδα της ανάρτησης Ηλιόπουλου.

Έγινε viral το #dontlookup του Τσίπρα -Μετά το λάθος στα αγγλικά, το άλλαξε  [εικόνες] | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | iefimerida.gr

Ο Τσίπρας το έριξε στα καλαμπουράκια. Επέλεξε να αναφερθεί στην ταινία «Μην κοιτάς πάνω» (μια πολύ καλή ιδέα που υλοποιήθηκε σαν συμβατικότατη χολιγουντιανή σαχλαμάρα) για να καταλήξει: «Με 50.000 κρούσματα ανοίγουν τα σχολεία όπως ακριβώς έκλεισαν. Και ο Θεός βοηθός…»! Τι προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Δεν μας… διαφώτισε. Τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον ενδιαφέρει να προτείνει, να διεκδικήσει, να αγωνιστεί (λέμε τώρα), αλλά να αναδεικνύει εκείνα που προκαλούν φθορά στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ απάντησε στις κυβερνητικές ανακοινώσεις με ανακοίνωση του Τομέα Παιδείας, που ξεκαθάρισε από την αρχή: «Απέναντι σε μια Κυβέρνηση που ακροβατεί μεταξύ της λήψης ουσιαστικών μέτρων προστασίας και το πολιτικό κόστος, η θέση μας είναι σταθερή: ανοιχτά σχολεία, αλλά με ασφάλεια για μαθητές, εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους». Εξέφρασε το σεβασμό του (sic!) στην απόφαση της Επιτροπής (στο ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ δεν πήραν χαμπάρι ότι την απόφαση πήρε ο Μητσοτάκης και έστειλε την Κεραμέως και τον Πλεύρη με σκονάκι για το τι θ’ αποφασίσει η Επιτροπή;), αλλά δήλωσε ότι «αφουγκραζόμαστε και τις επιφυλάξεις μελών της επιστημονικής κοινότητας για την αναγκαιότητα περισσότερων και κατάλληλων μέτρων για την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών όσο και για την ακώλυτη λειτουργία της εκπαίδευσης».

Στη λογική της… υπεύθυνης αντιπολότευσης, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ πρότεινε «να μειωθεί δραστικά το 50% που απαιτείται σήμερα για να κλείσει ένα τμήμα», «να αυξηθεί η εκ περιτροπής διδασκαλία», «τα rapid tests να γίνονται στα σχολεία από κλιμάκια του ΕΟΔΥ» και άλλα τέτοια… ρηξικέλευθα μέτρα, και κατέληξε πως «η κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες της». Μιλάμε… τους τσάκισε στην κριτική.

Το ΚΚΕ απάντησε με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, που εισαγωγικά σημείωσε ότι «οι όροι ανοίγματος των σχολείων, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και που ουσιαστικά είναι σχεδόν ίδιοι με τους όρους που έκλεισαν -ενώ η κατάσταση έχει επιδεινωθεί- όχι μόνο δεν απαντούν στις μεγάλες ανησυχίες γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών, αλλά αντίθετα τις αγνοούν προκλητικά». Σημείωσε, ακόμη, πως «από τον Σεπτέμβρη του 2020, ο εκπαιδευτικός κόσμος διεκδικεί και απαιτεί να ληφθούν μέτρα για ανοιχτά σχολεία και για την ασφαλή λειτουργία αυτών. Η κυβέρνηση είχε όλο τον χρόνο να υλοποιήσει τα λογικά και αυτονόητα αιτήματα, όμως δεν το έκανε γιατί τα θεωρεί “κόστος” και γιατί αντιμετωπίζει εχθρικά τη μόρφωση των παιδιών του λαού».

Αφού σημείωσε ότι «σε συνθήκες εκτίναξης της πανδημίας, τα σχολεία πρέπει να προστατευθούν ουσιαστικά κι αυτό δεν εξασφαλίζεται με τα απαράδεκτα πρωτόκολλα του 50%+1, ούτε με κάποια σελφ-τεστ παραπάνω», περιέγραψε τα μέτρα που πρέπει να πάρει η κυβέρνηση (οι εμφάσεις είναι παντού δικές μας): «Να αραιώσουν τώρα οι σχολικές τάξεις, να ανακληθούν άμεσα όλες οι συγχωνεύσεις και συμπτύξεις τμημάτων. Να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών παντού, ώστε να μην υπάρξει καμία διδακτική ώρα χαμένη και να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα μαθησιακά και ψυχοκοινωνικά προβλήματα που όξυνε η πανδημία. Μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία, με ευθύνη του ΕΟΔΥ για όλους τους εκπαιδευτικούς και όλους τους μαθητές. Δωρεάν μοριακά τεστ για όλους σε περίπτωση κρούσματος στις σχολικές τάξεις για να γίνει ουσιαστική ανάσχεση της μεταδοτικότητας». Κι ακόμη δωρεάν μάσκες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, επιστημονικά τεκμηριωμένη καμπάνια εμβολιασμού στα σχολεία, προσλήψεις του αναγκαίου βοηθητικού προσωπικού. Η κατακλείδα της ανακοίνωσης: «Ολα τα άλλα είναι “άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε” και οδηγούν σε κατάσταση διασποράς του ιού και τελικά κλεισίματος των σχολείων».

Μπορούν να υλοποιηθούν όλα αυτά τα (ασφαλώς σωστά) αιτήματα, όπως η αραίωση των σχολικών αιθουσών και οι προσλήψεις εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού μέχρι τη Δευτέρα; Σίγουρα όχι. Γιατί το ΚΚΕ δεν ζητά να μην ανοίξουν τα σχολεία, ώστε να προστατευθούν και τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί αλλά και οι οικογένειες, πολλές από τις οποίες έχουν ευάλωτα άτομα; Οταν προεξοφλείς ότι θα υπάρξει διασπορά του ιού και τελικά κλείσιμο των σχολείων, δεν μπορείς να μένεις σε συνθήματα ζύμωσης, αφήνοντας την κυβέρνηση να συνεχίσει το εγκληματικό της έργο. Οφείλεις να απαιτήσεις να εφαρμοστεί άμεσα αυτό που θα προστατεύσει το λαό. Οταν, όμως, δεν έχεις τολμήσει να ζητήσεις πραγματικά καθολικό λοκντάουν (ούτε τώρα, με πάνω από 40.000 κρούσματα καθημερινά), πώς να ζητήσεις κλείσιμο των σχολείων; Είναι και η… ρημάδα η εκλογική πελατεία βλέπεις.

Το ΜέΡΑ25 απάντησε με δήλωση του εκπροσώπου Τύπου Μιχάλη Κριθαρίδη, που δήλωσε ότι «η κυβέρνηση αποφάσισε για άλλη μια φορά ουσιαστικά να ανοίξουν τα σχολεία χωρίς καμία πραγματική υγειονομική ασφάλεια. Ούτε τα αστεία πρωτόκολλα αλλάζουν, ούτε και το 50+1% για να κλείσει ένα σχολικό τμήμα, ούτε μειώνεται ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη φυσικά, ούτε πραγματικά τεστ θα γίνονται, ούτε θα δοθούν μέσα υψηλής προστασίας στους μαθητές και τις μαθήτριες». Και κατέληξε: «Η Μητσοτάκης Α.Ε. επιλέγει για άλλη μία φορά να εκθέσει τα παιδιά που θα ξαναπάνε στο σχολείο στις 10 Ιανουαρίου σε τεράστιο κίνδυνο και υγειονομική ανασφάλεια. Ο Πρωθυπουργός συνεχίζει συνειδητά και πάλι να παίζει με τη δημόσια υγεία και τις ζωές των πολιτών, ακόμα και των παιδιών, για να μην πράξει τα αυτονόητα που θα έπρεπε να γίνουν από την πρώτη στιγμή για την ασφαλή λειτουργία σχολείων, πανεπιστημίων και εν γένει της εκπαιδευτικής διαδικασίας στη χώρα μας». Μία από τα ίδια και το κόμμα του Μπαρουφάκη.

Ηταν αναμενόμενο, λοιπόν, να πάρει φωτιά ο μηχανισμός προπαγάνδας του Μαξίμου, κατηγορώντας την αντιπολίτευση (τον ΣΥΡΙΖΑ κυρίως, που είναι ο αντίπαλος στο δικομματικό παιχνίδι) για ανευθυνότητα. Το εξήγησε με το δικό του τρόπο ο ακροδεξιός τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός: «Οταν βγάλαμε την ανακοίνωση ότι θ’ ανοίξουν τα σχολεία, ο κ. Τσίπρας έκανε την ανάρτηση αυτή και διαμαρτύρεται επειδή ανοίγουν τα σχολεία κι αν τα σχολεία δεν ανοίγανε κι αποφασίζαμε να παραμείνουν κλειστά, θα έκανε μια άλλη ανάρτηση και θα μας κατηγορούσε γιατί κλείσαμε τα σχολεία».

Με την ψοφοδεή πολιτική της, η αστική κοινοβουλευτική αντιπολίτευση βοηθάει την κυβέρνηση Μητσοτάκη να ξεφεύγει, αποφεύγοντας οποιαδήποτε πόλωση σε θέματα που θα μπορούσαν να «κοστίσουν σε ψήφους».

ΠΗΓΗ: eksegersi.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search