Print this page

ΕΡΓ.Α.Σ: Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών-συμμετέχουμε στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας σήμερα Πέμπτη, στις 5μμ.

January 13, 2022 515

 

 

ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ

 ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών -συμμετέχουμε στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας σήμερα Πέμπτη, 5μμ.

Ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας απλώνεται με μεγαλύτερη ταχύτητα και, πάνω στο βωμό της κυβερνητικής πολιτικής διάλυσης του δημόσιου συστήματος υγείας, μεγαλώνει το μακάβριο σωρό των θανάτων.

Ενώ η πανδημία έχει καταστήσει εδώ και σχεδόν δυο χρόνια επείγουσα και πρώτη ανάγκη την στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, η κυβέρνηση της ΝΔ ανάλγητα μείωσε την περασμένη χρονιά κατά 572 εκατομμύρια το κρατικό κονδύλι για τη δημόσια υγεία, ενώ και στον προϋπολογισμό του 2022 προκαθόρισε νέα μείωση κατά 820 εκατ. Ευρώ, παρά το ότι νοσοκομεία καταρρέουν και τα κύματα της πανδημίας να διαδέχονται το ένα το άλλο και στο 2021 είχαμε υπερτετραπλασιασμό του συνολικού αριθμού των θανάτων από κορονοϊό (σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΔΥ στις 31/12/2020 το σύνολο των θανάτων στην Ελλάδα ήταν 4838 και στις 31/12/2021 ήταν 20.790).

Πριν από περίπου ένα χρόνο, στις αρχές Φεβρουαρίου, ο Μητσοτάκης εξαγγέλλοντας τη νέα καραντίνα διαμήνυε πως «διανύουμε το τελευταίο μίλι προς την ελευθερία». Ένα χρόνο μετά και ενώ η υγειονομική κατάσταση έχει γίνει απελπιστικά τραγική και το ολέθριο κυβερνητικό “σχέδιο για την πανδημία” έχει χρεοκοπήσει παταγωδώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη το συνεχίζει με προκλητικές δηλώσεις του κυβερνητικού επιτελείου που χαρακτηρίζουν την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας σαν “πολυτέλεια”, να επιμένουν ότι τα μνημονιακά χρόνια «καλώς κλείσανε τα νοσοκομεία τότε, γιατί δεν είχαν καθόλου κίνηση» και τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη στη Βουλή, να θρασύτατα να δηλώνει από το βήμα της Βουλής πως «οι ασθενείς εντός και εκτός ΜΕΘ είναι το ίδιο»!

Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής είναι το δημόσιο σύστημα υγείας να παραπαίει και να σκόπιμα να αποδυναμώνεται για να κερδοσκοπεί ο ιδιωτικός τομέας υγείας. Το προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων να έχει υποστεί δραματική μείωση (με 6.500.000 υγειονομικούς σε αναστολή εργασίας ), να είναι εξουθενωμένο, να νοσεί και υγειονομικοί με κορονοϊό να εξαναγκάζονται να εργάζονται. Δεκάδες διασωληνωμένοι ασθενείς να βρίσκονται σε θαλάμους και αυτοσχέδιες ΜΕΘ. Τα 8 νοσοκομεία που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια να μην ανοίγουν και αντίθετα να επιχειρείται και το σταμάτημα της λειτουργίας άλλων (όπως το Παίδων Πεντέλης που η κυβέρνηση πάει να το μετατρέψει σε εμβολιαστικό κέντρο) και η αλλαγή λειτουργιών τους(νοσοκομεία μετατρέπονται σε αποκλειστικά νοσοκομεία Covid, στερώντας κλίνες και πολύτιμες υπηρεσίες από ασθενείς που αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα υγείας).

Δίπλα σε όλα αυτά αν συμπεριλάβουμε και το τι γίνεται με την πανδημία στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και στα Πανεπιστήμια, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, την σκανδαλώδη κερδοσκοπία με τις μάσκες και τα διαγνωστικά τεστ κλπ. έχουμε τη συνολική εικόνα μιας πραγματικά εγκληματικής πολιτικής.

Είναι επιτακτική ανάγκη να μπει φραγμός σε αυτήν την πολιτική που έχει αφήσει και αφήνει το λαό ανυπεράσπιστο μπροστά στην απειλή για την υγεία του . Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με το μαζικό αγώνα που θα ασκήσει τη πιο μεγάλη πίεση στην κυβέρνηση και θα διεκδικήσει την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, μαζικές προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού,επιστροφή των υγειονομικών που είναι σε αναστολή εργασίας στη δουλειά τους,μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων, μαζικά δωρεάν διαγνωστικά τεστ, αποτελεσματικά μέτρα προφύλαξης και αντιμετώπισης της πανδημίας.

Για το σκοπό αυτό η ΕΡΓΑΣ καλεί να στηρίξουμε όλοι με τη μαζική συμμετοχή μας τις κινητοποιήσεις και τη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας που καλούν οι υγειονομικοί, η ΠΟΕΔΗΝ και σωματεία για τις 13 Ιανουαρίου.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.