• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Ποιος νοσεί;

May 02, 2020 4795

 

Της Ισμήνης Μώρου*

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής  με επικεφαλής την πρόεδρο του κόμματος Φώφη Γεννηματά καταθέτει στην Βουλή, για πέμπτη φορά, τροπολογία  για την υπαγωγή στα βαρέα και ανθυγιεινά των ιατρών , του νοσηλευτικού προσωπικού και των εργαζομένων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στη μάχη κατά του κορωνοϊού .
Επιπλέον ζητά τη χορήγηση επιδόματος έκτακτων συνθηκών αναδρομικά από τον Φεβρουάριο και για όσο διαρκέσει η πανδημία.

Είναι ένα ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης για το τιτάνιο έργο τους στη μάχη με την πανδημία.

 Αυτήν την τροπολογία επανειλημμένα έχει απορρίψει η Κυβέρνηση .

Τοπικά:  « εκπρόσωποι » του Κινήματος Αλλαγής στα πλαίσια του Περιφερειακού Συμβουλίου τοποθετούνται ,αλλά και ψηφίζουν ενάντια σε παρόμοια πρόταση υποστηρίζοντας ότι εχθρός είναι η πολιτική παράταξη η οποία  καταθέτει την πρόταση αγνοώντας επιδεικτικά την ουσία μιας διεκδίκησης κοινωνικού περιεχομένου.

Χρειάζεται ένα minimum πολιτικής ωριμότητας για να διακρίνει κανείς την ορθή και δίκαιη  αντιπολίτευση  από την οριζόντια  και στείρα !

Είναι πασιφανές ότι  δεν δικαιούσαι να είσαι μέρος  κανενός Σοσιαλιστικού Κινήματος όταν εντάσσεσαι και λειτουργείς σαν το ξύλινο ποδάρι μιας κουτσής περιφερειακής κυβερνητικής πολιτικής της ΝΔ και εν τέλει ταυτίζεσαι με την λογική του yes man, δηλαδή ευτελίζεσαι και ευτελίζεις!

Όταν  αποπέμπεις κάθε έννοια κοινωνικής ευαισθησίας και πρόνοιας που αφορά στους νοσούντες και στους εργαζόμενους στην υγεία,  τότε το ζήτημα που τίθεται είναι βαθιά πολιτικό  διότι στέκεται απέναντι στην όλη ομολογουμένως εξαιρετική και ψύχραιμη αντιπολιτευτική στάση του Κινήματος Αλλαγής, που διεκδικεί το καλύτερο γι’ αυτούς!

Συγχρόνως σε μια τόσο ιστορικά κρίσιμη στιγμή είναι ζήτημα ανθρωπιστικό, αρχών και αξιών!

Όταν στα πλαίσια της πολιτικής ημιμάθειας σηκώνεις δημόσια το δάχτυλο και  υπεραμύνεσαι μιας λογικής  και νομοθετικής ρύθμισης περί απλής αναλογικής  στην αυτοδιοίκηση, αμφισβητούμενης πολιτικής και διοικητικής σκοπιμότητας, την οποία εσύ ως κεντρική πολιτική στάση καταψήφισες, τότε πράγματι ο στόχος…. παραμένει  ξεκάθαρος!

Και εάν δυνητικά θα μπορούσε κανείς να βρεθεί σύμφωνος σε μια συνεργασία προκειμένου να υποστηριχθεί η διοίκηση της Περιφέρειας ,αυτή θα προϋπόθετε  ό,τι σήμερα λείπει :πολιτική δομή, πρόγραμμα, αίσθημα δικαίου, κοινωνική ευαισθησία ,ακεραιότητα και τόλμη .

Πράγματι  σήμερα πλέον ο εγκλεισμός και η κρίση που απορρέει από την πανδημία προκαλεί  σύγχυση και νοσηρότητα , μια νόσος, που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες αλλά μοιάζει να επιδεινώνεται !

Τα πρώτα δείγματα της πολιτικής στάσης και νόσου είναι ήδη εμφανή!

 Στη συγκεκριμένη περίπτωση  το ερώτημα είναι ποιος νοσεί .

*Μέλος ΚΠΕ ΚΙΝ.ΑΛ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search