• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Αλ. Φαϊτάς σε Υδραίου: Με ψέματα, φρου-φρου και αρώματα δεν παράγεται έργο

January 17, 2022 5353



Ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Αλέξανδρος Φαϊτάς  με κείμενό του αναφέρεται στην απάντηση της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και Προέδρου της ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ για την επιχείρηση ύδρευσης.

Αναλυτικά:

Κυρία Δήμαρχε αφού Σας ευχηθώ ταχεία ανάρρωση, Σας ενημερώνω ότι διάβασα με μεγάλη προσοχή την ανακοίνωσή Σας. Παρατηρώ ότι είναι μακροσκελής και απολογητική. Γνωρίζετε όμως εκ της επαγγελματικής σας ιδιότητας ότι προκειμένου μια απολογία να μη σε οδηγήσει στο ακροατήριο ή στην τιμωρία είναι να συνοδεύεις τα λεγόμενά σου με αποδείξεις και μάλιστα αληθείς. Δυστυχώς καταφύγετε πάλι στην προσφιλή Σας τακτική, στα ψέματα και στην παραποίηση στοιχείων. Θα προσπαθήσω να είμαι όσον το δυνατόν πιο σύντομος αν και μου είναι αρκετά δύσκολο, αφού πρόθεση μου είναι να απαντήσω σε κάθε Σας λέξη. Περί των προσωπικών Σας χαρακτηρισμών και περί των υπολοίπων θα απαντήσω στο τέλος της παρούσης.
1.Οπως αναφέρετε 31-12-2019, βρήκατε στο ταμείο 1.380.000 με πληρωμένα μέχρι τότε (31-12-2019) όλα τα δάνεια και τις υποχρεώσεις της εταιρείας. Τις 31-12-2020 φθάσατε το ταμείο της επιχείρησης στα 270.000 ευρώ χωρίς να πληρώσετε κανένα δάνειο και τη ΔΕΗ φυσικά. Απόλυτα συνετής διαχείριση!!!!. Αναφέρεται ότι το ταμειακό διαθέσιμο της εταιρείας σήμερα είναι 996.000 ευρώ. Είναι τόσα γιατί δεν έχετε πληρώσει το δάνειο των 650.000 ευρώ, όπως Σας έχω αναφέρει ήδη.
Πράγματι 31-12-2015 η οφειλή προς τη ΔΕΗ ήταν 4.860.000 ευρώ, όμως ο καθένας καταλαβαίνει ότι η οφειλή αυτή είναι αποτέλεσμα προηγουμένων της θητείας μας χρήσεων, όπου με την ρύθμιση αυτών και την έγκαιρη εξόφληση εν συνεχεία των λογαριασμών, πετύχαμε και έκπτωση συνέπειας που είχε σημαντικό οικονομικό όφελος για την επιχείρηση. Σήμερα αναφέρεται ότι η οφειλή της επιχείρησης είναι 3.980.000 ευρώ. Λαμβάνοντας δε υπόψιν και τις αυξήσεις που Εσείς αναφέρετε, Σας έχουν διαφύγει αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ της οφειλής.
Για να καλύψετε την διαχείριση και την έλλειψη χρημάτων επικαλείστε την πανδημία. Πράγματι μπορεί να έπαιξε και αυτή ένα μικρό ρόλο. Θα Σας πω όμως εγώ γιατί φθάσατε σ’αυτό το σημείο. Διότι: Από δική Σας και μόνον ευθύνη κάνατε 15 και πλέον μήνες να διορίσετε διοικητικό συμβούλιο. Διότι παραγκωνίσατε έμπειρα και ικανά στελέχη και στηρίζεστε σε ανίκανους οσφυοκάμπτες. Διότι επί μήνες δεν εκδώσατε λογαριασμούς έστω και με το πάγιο. Διότι τώρα δεν υπάρχει κανείς έλεγχος αν οι λογαριασμοί καταλήγουν στους καταναλωτές. Διότι δεν ασκήσατε καμία πίεση στους έχοντες και τα μεγάλα συμφέροντα, δηλαδή στα στηρίγματά Σας, να πληρώσουν. Διότι σε νευραλγικά σημεία εισπράξεως (π.χ βιολογικός) δεν υπάρχει κανένας έλεγχος. Και άλλα πολλά. Αφήστε λοιπόν τα περί κοινωνικής ευαισθησίας. Αυτά στη λαϊκή αγορά προς πώληση. Ανικανότητα και μόνον είναι και τίποτα άλλο.
Διαφημίζεται το έργο Σας για τους πρώτους 28 μήνες της θητείας Σας. Ποιό είναι αυτό?
Α) Μεγάλο έργο !!!! η επισκευή δέκα αυτοκινήτων όταν εμείς αγοράσαμε πλέον των τριάντα στη θητεία μας.
Β) Κατασκευάσατε λέτε δύο επιπλέον μονάδες αντίστροφης όσμωσης στους Βαρυπατάδες και στο Κομπίτσι. Δεν λέτε όμως ότι εμείς είχαμε αποφασίσει και μελετήσει μια μονάδα για να τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο του Δήμου Αχιλλείων, ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι κάτοικοι του πρώην Δήμου και εσείς πήρατε αυτή τη μονάδα και την τοποθετήσατε στο χωριό του κυρίου Σερεμέτη. Τι έχετε να πείτε τώρα στους υπόλοιπους κατοίκους του π.Δήμου Αχιλλείων. Καλά κάνατε και κατασκευάσατε νέα μονάδα στο Κομπίτσι, ενώ εμείς είχαμε αποφασίσει και μελετήσει την ανακατασκευή της παλαιάς. Για τις πέντες νέες μονάδες αντίστροφης όσμωσης, προφανώς αναφέρεστε σε αυτές τις οποίες αποφάσισε, μελέτησε και ενέταξε σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα της περιφέρειας (SAVE WATER) το προηγούμενο Δ.Σ. (Καμπιέλλο, Μαντούκι, στο Δ.Αχιλλείων -επιπρόσθετα της παραπάνω αναφερομένης, στο Δήμο Παλαιοκαστριτών και στο Δήμο Παρελείων. Ούτε υπογραφή δεν έχετε βάλει Εσείς.
Γ) Μετά από 28 μήνες αποφασίσατε να δημοπρατήσατε τα έργα από το Φιλόδημο.Κάτι είναι και αυτό.
Δ) Διαφημίζετε στην ένταξη στο πρόγραμμα «ΑντώνηςΤρίτσης» έργα 4.700.000 ευρώ.Αυτά αφορούν και τους δύο άλλους δήμους της Κέρκυρας. Για το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας το ποσό αυτό είναι 1.128.548. Διαβάστε τώρα λοιπόν χρηματοδοτήσεις άλλων ΔΕΥΑ ενδεικτικά αναφερομένων από το ίδιο πρόγραμμα και θα καταλάβετε πόσο χαμηλά βάλατε τον πήχη. ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσης (26.389 κάτοικοι) χρηματοδότηση 4.023.709,68 ευρώ, ΔΕΥΑ Βισαλτίας ν.Σερρών (κατ.20.000) χρημ.4.925.000, ΔΕΥΑ Μετεώρων (κατ.21.991) χρημ.5.891.783, ΔΕΥΑ Σουλίου (κατ.10.185) χρημ.3.087.246, ΔΕΥΑ Πρεβέζης (κατ.31.733) 7.065.024.000 ευρώ ., ΔΕΥΑ Σερρών (76.817 κατ.) 20.770.000 ευρώ και έναντι αυτών, ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (κάτοικοι 68.608) χρηματοδότηση 1.128.548 ευρώ.Τι κρίμα? (Οι αποφάσεις από τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ για όλα τα παραπάνω στη διάθεσή Σας).
Ε) Θα χαρώ ιδιαίτερα όταν χρηματοδοτηθούν οι Βιολογικοί Κυνοπιαστών και Αγίου Μάρκου (αν και τον πετσοκόψατε και αυτόν) αφού για αυτούς κουράστηκα ιδιαίτερα και με δική μου εισήγηση το Δ.Σ. αποφάσισε την ανακατασκευή τους και την επέκτασή τους, την προκήρυξη μελετών, την ανανέωση αδειών κ.λ.π.
Κυρία Υδραίου το σχέδιο Σας είναι η απαξίωση της επιχείρησης και η παράδοση της σε Ιδιώτες. Αυτό προκύπτει από τη μή αντίδρασή Σας στο έργο των φραγμάτων με ΣΔΙΤ και από το γεγονός ότι ενώ έχετε στη διάθεσή Σας επιπλεόν πέντε μονίμους μηχανικούς Α.Ε.Ι, πέντε ηλεκτρολόγους μόνιμους και περίπου είκοσι εργαζόμενους περισσότερους από όσους είχε το προηγούμενο Δ.Σ. στη διάθεσή του, αναθέτετε σε ιδιώτες την επισκευή βλαβών της πόλεως Κερκύρας. (σχετ.πρόσκληση με αριθμ. πρωτ.12142/17-12-2021). Αλλάξτε άμεσα γραμμή πλεύσης. Είναι καταστροφικό αυτό που θέλετε να κάνετε.
Και λίγα επί των προσωπικών βολών γιατί έχω πολύ ασχοληθεί μαζί Σας :
1.Πράγματι η διοίκηση έχει συνέχεια. Οταν όμως διαφαίνεται ότι ο επόμενος θα βρεί συντρίμμια από τον προηγούμενο, πιστεύω ότι θα πρέπει να υπάρχει άμεση κι έγκαιρη αντίδραση μήπως και γλυτώσουμε κάτι.
2.Γνωρίζετε ότι η πρόωρη παραίτησή μου οφείλετε σε έντονη διαφωνία μου με διευθυντικά στελέχη της εταιρείας. Προτίμησα λοιπόν προς το συμφέρον της εταιρείας και με οικονομική μου ζημία να αποχωρήσω, εμμένοντας σε αυτή τη θέση παρά και τη δική Σας παράκληση. Σε καμία περίπτωση έναντι οιουδήποτε ανταλλάγματος θα ρίσκαρα την πορεία της επιχειρήσεως. Η δική Σας συμπεριφορά ήταν η εντελώς αντίθετη, αφού 29-1-2021 φέρατε στο Δημοτικό συμβούλιο θέμα με αντικείμενο τη λύση και εκκαθάριση της ΔΕΥΑΚ, όπου μετά από σύσσωμη αντίδραση της αντιπολίτευσης αποσύρατε το θέμα.
3.Κομπλεξ μπορεί να έχει κάποιος όταν έχει απέναντι του ένα ικανό και δημιουργικό άνθρωπο. Με το έργο που έχετε κάνει και με την εν γένει δραστηριότητά Σας μέχρι σήμερα, είναι δυνατόν ο οιοσδήποτε να έχει κόμπλεξ απέναντί Σας? Αλίμονο.
4. Οσα δε αναφέρεται περί μισογυνισμού ουδεμία σχέση έχουν με εμέ. Αντίθετα θεωρώ ότι το λεγόμενο «ασθενές φύλλο» δεν είναι καθόλου ασθενές. Οταν βάζει το μυαλό του να δουλέψει, προς τη θετική κατεύθυνση είναι πολύ ισχυρότερο του αρσενικού. Για ψάξτε και ανακατασκευάστε λίγο το μυαλό Σας.
5.Βλέπω ότι υπερασπίζεστε τον Κύριο Σαρλή. Είμαι βέβαιος ότι δεν Σας έχει δώσει καμία εξουσιοδότηση. Αλλά αυτά είναι δικά Σας θέματα. Δεν με φορούν.
Τελειώνοντας Κυρία Υδραίου Σας επισημαίνω ότι με εμφανίσεις «αλά Σίσσυ», με στρας, φώ μπιζού, πλαστικούρες «made in china”, πανάκριβα λαμπιόνια και ΨΕΜΑΤΑ δεν ασκείται διοίκηση και δεν παράγεται έργο

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search