• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Αγώνας Τώρα για ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΡΓΑΣΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ! - Σάββατο 22/1Παλλαϊκή κινητοποίηση στο Σύνταγμα 12μμ

January 22, 2022 591

Δεκάδες συνδικάτα καλούν στο Παλλαϊκό συλλαλητήριο σήμερα Σάββατο 22 Γενάρη στο Σύνταγμα 12.00 με βασικό σύνθημα: Αγώνας Τώρα για ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΡΓΑΣΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ! Καμία ανοχή- καμία αναμονή

Ενδεικτικά παραθέτουμε τις ανακοινώσεις της Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας και της ΕΛΜΕ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΖΕΦΥΡΙΟΥ-ΦΥΛΗΣ

ΔΣ Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας

Αγώνας Τώρα για ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΡΓΑΣΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ! Καμία ανοχή- καμία αναμονή

Συμμετέχουμε μαζικά στο Παλλαϊκό συλλαλητήριο

Σάββατο 22 Γενάρη στο Σύνταγμα 12.00

Παλεύουμε για:

· Υγεία και προστασία της ανθρώπινής ζωής

· Ασφαλή σχολεία και Μόρφωση για όλους – Όχι στην Παιδεία της αγοράς

· Δουλειά και Ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα

· Τέρμα στην ακρίβεια και τα κέρδη για το κεφάλαιο

· Τέρμα στην καταστολή των αγώνων – Κάτω ο ν. Χατζηδάκη – Ελεύθερος συνδικαλισμός

Είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

Η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης για την πανδημία είναι ένοχη για του δεκάδες νεκρούς κάθε μέρα. Βάζει ως μόνη προτεραιότητα την λειτουργία της αγοράς και την κερδοφορία των μεγαλοεργοδοτών. Εδώ και δύο χρόνια αρνείται μέτρα ενίσχυσης του ΕΣΥ την ώρα που διασφαλίζει τα κέρδη του ιδιωτικού τομέα υγείας αντί να τον επιτάξει χωρίς αποζημίωση. Θα σώζονταν ζωές αν υπήρχαν ΜΕΘ αντί για διασωληνωμένους στα ράντζα, αν υπήρχε υγειονομική επιτήρηση και πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Η εγκληματική πολιτικής της κυβέρνησης και στην Παιδεία :

· Παίζει με τις ζωές μαθητών , εκπαιδευτικών και των οικογενειών όλων χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο διασφάλισης της υγειονομικής προστασίας αλλά και της λειτουργίας των σχολείων αντί να αντιμετωπίσει – καλύψει τα μεγάλα κενά εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού και το συνωστισμό στις τάξεις.

· Προωθεί την αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση της Παιδείας της αγοράς της ΕΕ-ΟΟΣΑ – κατηγοριοποίησης – απόρριψης με την αξιολόγηση, την Τράπεζα θεμάτων, ΕΒΕ, εξετάσεις τύπου PISA, και άρνηση μείωσης μαθητών στην τάξη έως 15 και προσλήψεων εκπαιδευτικών, καθαριστριών, ψυχολόγων κλπ.

Η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης νοιάζεται μόνο για τη συνέχιση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων, τις ιδιωτικοποιήσεις και την επιχειρηματική λειτουργία στο χώρο το κοινωνικών δικαιωμάτων και υπηρεσιών που θέλει την απαλλαγή του κράτους από το κόστος.

Περικόπτει στον προϋπολογισμό σε Υγεία 820εκ και στην Παιδεία 637εκ. Ιδιωτικοποιήσεις στην υγεία και κλείσιμο νοσοκομείων (Παίδων Πεντέλης) εν μέσω πανδημίας και πάρτι κερδών για τους ιδιώτες. Πανάκριβα τεστ για το λαό από την τσέπη του αντί για δωρεάν τεστ για όλους. Κανένα μέτρο στους χώρους δουλειάς και στα ΜΜΜ. Προβάλει την πολιτική της ατομικής ευθύνης, των διαχωρισμών, των αναστολών εργασίας, των προστίμων και της στοχοποίησης των μη εμβολιασμένων για να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης.

Προωθεί την Ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού και ξεπούλημα της περιουσίας τους (νέο αντιασφαλιστικό ν/σχέδιο κλπ)

Προωθεί τη Βαθύτερη εκμετάλλευση της εργασίας (εφαρμογή ν. Χατζηδάκη) με τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, απλήρωτες υπερωρίες, επέκταση της ελαστικής εργασίας και απολύσεις, συμβασιούχους, 3μηνες συμβάσεις κλπ- αλλά και την εγκληματική επιστροφή στην εργασία χωρίς επιβεβαιωμένη ανάρρωση (στις 5 μέρες) και την απαίτηση για παροχή εργασίας στη διάρκεια της αναρρωτικής άδειας κλπ

Σπέρνει τη φτώχεια, εντείνει την ακρίβεια και την αύξηση φορολογίας ταυτόχρονα με ονομαστικές μειώσεις (πχ στις συντάξεις χηρείας κλπ). Αυξάνει ασύλληπτα τις τιμές στα είδη πρώτης ανάγκης, την κερδοσκοπία των rapid και pcr τεστ και των μέσων ατομικής προστασίας (μάσκες κλπ), τα τιμολόγια ρεύματος, φυσικού αερίου, την αύξηση τελών. Την ίδια στιγμή γίνεται πάρτι κερδών για το κεφάλαιο με ενίσχυση των μεγάλων επιχειρήσεων, τους εξοπλισμούς – νέες αγορές του αιώνα που αυξάνουν τη μαύρη τρύπα του δημόσιου χρέους στο όνομα του οποίου μας έβαλαν στα Μνημόνια.

Εντείνει την καταστολή των αγώνων και την επίθεση στις ελευθερίες, τα δημοκρατικά δικαιώματα και την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση με βασικό όπλο το ν. Χατζηδάκη που επιδιώκει την απαγόρευση της απεργίας και των αγώνων και την απολύτως ελεγχόμενη λειτουργία των συνδικάτων.

Η Εγκληματική-δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης πρέπει να ανατραπεί! Όχι στην ανοχή και συναίνεση της αντιπολίτευσης!

Την ώρα που παίζουν με τις ζωές μας, μετράμε θανάτους καθημερινά, πρέπει αποφασιστικά να υπερασπίσουμε τους εργαζόμενους και το λαό συνολικά.

Κάθε καθυστέρηση κοστίζει ζωές και επεκτείνει τη φτώχεια.

Καμιά αναμονή. Καμιά αυταπάτη. Η μόνη αντιπολίτευση είναι ο λαός με τους αγώνες του.

Να κάνουμε την ΟΡΓΗ μας μαζικό αγώνα ανατροπής.

Ξεσηκωμός για να διεκδικήσουμε τώρα :

Όλα τα αιτήματα του υγειονομικών (ενίσχυση ΕΣΥ, προσλήψεις, ΜΕΘ, Δωρεάν τεστ και μάσκες για όλους, επίταξη ιδιωτικών χωρίς αποζημίωση κ.λ.π)

Σταμάτημα στις ιδιωτικοποιήσεις και τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις (εκπαίδευση : έως 15 μαθητές στο τμήμα, προσλήψεις, κατάργηση νόμων Κεραμέως, αξιολόγησης, ΕΒΕ, τράπεζας

θεμάτων, εξετάσεις τύπου PISA –Ασφάλιση: όχι στο νέο ασφαλιστικό ν/σχέδιο και το ξεπούλημα της περιουσίας των ταμείων, κλπ)

Πραγματικές αυξήσεις για να ζούμε με αξιοπρέπεια (κάλυψη απωλειών των μνημονίων, επαναφορά 13ου & 14ου κλπ,) Λεφτά για τις λαϊκές ανάγκες και όχι για την αστυνομία, τους εξοπλισμούς και το κεφάλαιο.

Μόνιμη και σταθερή δουλειά. Μαζικές μόνιμες προσλήψεις σε Υγεία, Παιδεία και στις δημόσιες υπηρεσίες. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων/ αναπληρωτών. Όχι στην ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων (ωράρια, υπερωρίες, αναρρωτικές άδειες κλπ)

Κατάργηση του ν. Χατζηδάκη. Τέρμα στην καταστολή.

ΕΛΜΕ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΖΕΦΥΡΙΟΥ-ΦΥΛΗΣ

ΟΛΟΙ κ ΟΛΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ, 22/1, στο Σύνταγμα μετά τις 12μμ

Η κυβερνητική πολιτική για παιδεία, υγεία και όλη την κοινωνία είναι εγκληματική!

ΟΧΙ στην ποινικοποίηση των αγώνων για Παιδεία, Υγεία, Εργασία, Δημοκρατία!

Αγωνιζόμαστε ενάντια στη διάλυση Υγείας και Παιδείας, ενάντια σε ακρίβεια και ανεργία, ενάντια σε πρόστιμα, αναστολές εργασίας, διαχωρισμούς κλπ.

Η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης στην Παιδεία παίζει με τις ζωές μαθητών, εκπαιδευτικών και των οικογενειών όλων! Δεν λαμβάνει κανένα ουσιαστικό μέτρο διασφάλισης της υγειονομικής προστασίας, αλλά και της λειτουργίας των σχολείων αντί να αντιμετωπίσει και να καλύψει τα μεγάλα κενά εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού και τον απαράδεκτο συνωστισμό στις τάξεις. Προωθεί την αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση της Παιδείας κάτω από την πίεση της αγοράς, της ΕΕ και του ΟΟΣΑ. Απαιτεί την κατηγοριοποίηση και την απόρριψη σχολείων και εκπαιδευτικών με την αξιολόγηση, την Τράπεζα θεμάτων, την ΕΒΕ, τις εξετάσεις τύπου PISA που ωθεί στη δραστική μείωση των μαθητών και των φοιτητών και στην ιδιωτικοποίηση της Παιδείας. Εμμένει κυνικά και προκλητικά να αρνείται την άμεση μείωση μαθητών στην τάξη έως τους 15.

Η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης για την πανδημία είναι ένοχη για τους δεκάδες νεκρούς κάθε μέρα. Βάζει ως μόνη προτεραιότητα την λειτουργία της αγοράς και την κερδοφορία των μεγαλοεργοδοτών. Εδώ και δύο χρόνια αρνείται μέτρα ενίσχυσης του ΕΣΥ την ώρα που διασφαλίζει τα κέρδη του ιδιωτικό τομέα υγείας αντί να τον επιτάξει χωρίς αποζημίωση. Θα σώζονταν ζωές, αν υπήρχαν ΜΕΘ αντί για διασωληνωμένους στα ράντζα, αν υπήρχε υγειονομική επιτήρηση και πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης νοιάζεται μόνο για τη συνέχιση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων, τις ιδιωτικοποιήσεις και την επιχειρηματική λειτουργία!… για κοινωνικά δικαιώματα και υπηρεσίες, ώστε να απαλλαγεί το κράτος από το κόστος τους. Η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης σπέρνει τη φτώχεια, εντείνει την ακρίβεια και την αύξηση της φορολογίας στον λαό.

Περικόπτει τον προϋπολογισμό στην Υγεία κατά 820εκ και την Παιδεία κατά 637εκ. Προχωρά τις ιδιωτικοποιήσεις στην υγεία και το κλείσιμο νοσοκομείων (Παίδων Πεντέλης) εν μέσω πανδημίας και το πάρτι κερδών για τους ιδιώτες. Πανάκριβα τεστ για το λαό από την τσέπη του αντί να είναι δωρεάν για όλους. Κανένα μέτρο στους χώρους δουλειάς και στα ΜΜΜ. Προωθεί την ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού και το ξεπούλημα της περιουσίας τους (νέο αντιασφαλιστικό ν/σχέδιο κλπ). Προωθεί τη βαθύτερη εκμετάλλευση της εργασίας (εφαρμογή ν. Χατζηδάκη) με τη διάλυση του χρόνου εργασίας και των υπερωριών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, την επέκταση της ελαστικής εργασίας (συμβασιούχοι,

3μηνες συμβάσεις κλπ) και τις απολύσεις,- αλλά και την εγκληματική επιστροφή στην εργασία χωρίς επιβεβαιωμένη ανάρρωση (στις 5 μέρες) και την απαίτηση για παροχή εργασίας στη διάρκεια της αναρρωτικής άδειας κλπ .

Η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης σπέρνει τη φτώχεια, εντείνει την ακρίβεια και την αύξηση φορολογίας ταυτόχρονα με ονομαστικές μειώσεις (πχ στις συντάξεις χηρείας κλπ). Αυξάνει ασύλληπτα τις τιμές στα είδη πρώτης ανάγκης, την κερδοσκοπία των rapid και pcr τεστ και των μέσων ατομικής προστασίας (μάσκες κλπ), τα τιμολόγια ρεύματος, φυσικού αερίου, την αύξηση τελών. Την ίδια στιγμή γίνεται πάρτι κερδών για το κεφάλαιο με ενίσχυση των μεγάλων επιχειρήσεων, τους εξοπλισμούς – νέες αγορές του αιώνα που αυξάνουν τη μαύρη τρύπα του δημόσιου χρέους στο όνομα του οποίου μας έβαλαν στα Μνημόνια.

Η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης εντείνει την καταστολή των αγώνων και την επίθεση στις ελευθερίες, τα δημοκρατικά δικαιώματα και την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση με βασικό όπλο το ν. Χατζηδάκη για την απαγόρευση της απεργίας και των αγώνων και τον απόλυτο έλεγχο των συνδικάτων.

Η εγκληματική και δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης πρέπει να ανατραπεί! Την ώρα που παίζουν με τις ζωές μας, μετράμε θανάτους καθημερινά, πρέπει να αποφασιστικά να υπερασπίσουμε τους εργαζόμενους και το λαό συνολικά. Κάθε καθυστέρηση κοστίζει ζωές και επεκτείνει τη φτώχεια.

Να κάνουμε την ΟΡΓΗ μας μαζικό αγώνα ανατροπής και διεκδικούμε τώρα :

Σταμάτημα στις ιδιωτικοποιήσεις και τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις Ασφαλή σχολεία και Μόρφωση για όλους – Όχι στην Παιδεία της αγοράς. Έως 15 μαθητές, προσλήψεις, κατάργηση νόμων Κεραμέως, αξιολόγησης, ΕΒΕ, τράπεζας θεμάτων, εξετάσεων τύπου PISA. ΟΧΙ στο νέο ασφαλιστικό ν/σχέδιο που ιδιωτικοποιεί την ασφάλιση και ξεπουλά την περιουσία των ταμείων.

Όλα τα αιτήματα του υγειονομικών για ενίσχυση ΕΣΥ, προσλήψεις, ΜΕΘ, Δωρεάν τεστ και μάσκες για όλους, επίταξη ιδιωτικών νοσοκομείων χωρίς αποζημίωση κ.λ.π.

Τέρμα στην καταστολή των λαϊκών αγώνων! Κάτω ο αντεργατικός νόμος Χατζηδάκη. Ελεύθερος και αγωνιστικός συνδικαλισμός. Δουλειά και Ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα. Τέρμα στην ακρίβεια και τα κέρδη για το κεφάλαιο.

 

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search