Print this page

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: 22 ΓΕΝΑΡΗ - Πανελλαδική Μέρα Δράσης για την υγεία και την Αξιοπρέπεια του Λαού

January 22, 2022 549
«Αυτό είναι σωστό, Αυτό είναι σωστό,
Δωρεάν υγεία για όλο το λαό»
«Κάθε μέρα πεθαίνουν εκατό, και αυτοί στα αεροπλάνα κάνουν αγιασμό»
 
Παρά τις δυσκολίες με τον καιρό, σε όλες τις πόλεις της χώρας οι συγκεντρώσεις για την πανελλαδική ημέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού πραγματοποιούνται κανονικά και με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου.
Σωματεία, Μαζικοί Φορείς, Πολιτικές Οργανώσεις, Πρωτοβουλίες Αγώνα, στηρίζουν την ημέρα δράσης διεκδικώντας ισχυρό Εθνικό Σύστημα Υγείας, ουσιαστικά μέτρα προστασίας για όλο το λαό.
Αξίζει να σημειωθεί η στήριξη δεκάδων σωματείων εργαζόμενων σε νοσοκομεία, δομές υγείας όπως αυτό των εργαζόμενων στο Παίδων Πεντέλης, που δίνουν μάχη για την υγεία όλων των παιδιών, για να παραμείνει ανοιχτό ένα νοσοκομείο που όλη η κοινωνία έχει ανάγκη!
 
 Εκατοντάδες συμπολίτες μας αψηφώντας το κρύο και την κακοκαιρία της “Ελπίδας” συγκεντρώνονται σε κεντρικές πλατείες σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Πάτρα – Γιάννενα – Τρίκαλα – Ηράκλειο – Ρέθυμνο – Χανιά – Κομοτηνή – Ξάνθη – Χίο  για να διεκδικήσουν τα αυτονόητα στο χώρο της υγείας μετά από δύο χρόνια πανδημικής κρίσης. Προσπαθώνας να αποκαταστήσουν την έννοια της δημόσιας υγείας και της παιδείας ως βασικά δημόσια αγαθά στα οποία πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι και όλες, οι διαδηλωτές με πανό και πλακάτ αποδοκιμάζουν την κυβερνητική πολιτική για τις υπέρογκες δαπάνες στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς. Η αναστολή λειτουργίας του Παίδων Πεντέλης, η άρνηση για επαναλειτουργία του Λοιμωδών Θεσσαλονίκης, τα ευτράπελα με την περιβόητη μελέτη Λύτρα- Τσιόδρα, το φιάσκο με τη διατίμηση του PCR test, η εγκατάλειψη των νοσοκομειακών υποδομών και η συστηματική υποστελέχωσή τους, η αναστολή εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών, τα εξωφρενικά τιμωρητικά πρόστιμα των 100 ευρώ σε ανεμβολίαστους συνταξιούχους και η κουτοπόνηρη δωροδοκία των νέων με χαρτζιλίκι για διακοπές και data για το κινητό, αλλά κυρίως η απώλεια πολλών αγαπημένων προσώπων επειδή βρέθηκαν διασωληνωμένοι σε διαδρόμους νοσοκομείων, είναι κάποιοι από τους λόγους για να ενισχυθεί επιτέλους και σοβαρά η δημόσια υγεία.
 
Μπορεί να είναι εικόνα 13 άτομα, άτομα που στέκονται και δρόμος
Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που στέκονται, δρόμος και κείμενο που λέει "ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ TRN ΩΡΩΝΕΦΗΜΕΡΙΩΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Γ.Ν. ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ"
 
Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα, άτομα που στέκονται, δρόμος και κείμενο που λέει "ITTT4 MELUTT Δεν θα σταματήσουν σταματ V δεν τους σταματ σταματήσουμε ΕΜΕΙΣ ΓΩΝΑΣ Î“ÎΑ ΥΓΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ονισμός υλλο ικοτήτων Αττικής"
 
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται, περπατάει, δρόμος και οδός
 
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που στέκονται, πλήθος και εξωτερικοί χώροι
ΦΩΤΟ #ΜένουμεΕνεργοί
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.