• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Ούτε με τις «κοκορομαχίες» κρύβεται η ταύτιση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ - «Αναπτυξιακοί» Νόμοι στη υπηρεσία των λίγων

February 07, 2022 3313

 

Δελτίο τύπου

Τη βδομάδα που μας πέρασε, η κυβέρνηση της ΝΔ ψήφισε έναν νέο «αναπτυξιακό» νόμο, με αφορμή τον οποίο εκτυλίχτηκε για μία ακόμη φορά ένας καυγάς εντυπώσεων μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Ιδιαίτερα στην Κέρκυρα, η διαμάχη επικεντρώθηκε στην στήριξη ή όχι των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών του Τουρισμού.

Διαχρονικά, είναι γνωστός ο χαρακτήρας των «αναπτυξιακών» νόμων ως εργαλείων χρηματοδοτικής στήριξης και διευκόλυνσης των επενδυτικών σχεδίων των επιχειρηματικών ομίλων, που μαζί με φοροαπαλλαγές, μείωση φορολογίας, αποσβέσεις από επενδύσεις, ιδιωτικοποιήσεων και παραχωρήσεων προς το μεγάλο κεφάλαιο διαμορφώνουν ένα ολόκληρο πλέγμα εξυπηρέτησης των αναγκών της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ και οι λοιποί συζητάνε λοιπόν για το ποιος είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος με τον οποίο το αστικό κράτος θα ενισχύει τις προτεραιότητες του κεφαλαίου που από κοινού στηρίζουν. Το ζήτημα για τον λαό όμως είναι ότι αυτές οι προτεραιότητες είναι απέναντι στις λαϊκές ανάγκες, ότι τα συμφέροντα του κεφαλαίου και του λαού δεν συναντιούνται πουθενά.

Είναι ένα τεράστιο ψέμα της κυβέρνησης της ΝΔ ο ισχυρισμός ότι ο Αναπτυξιακός Νόμος είναι «για τους πολλούς και τους μικρούς» την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες εργατοϋπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι - ελεύθεροι επαγγελματίες στον τουρισμό, και όχι μόνο, βλέπουν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται.

Καμία αξία δεν έχουν για τους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους και τα όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο βουλευτής του στην Κέρκυρα κ. Αυλωνίτης περί «στήριξης της πολύ μικρής επιχειρηματικότητας». Άλλωστε, η πράξη μιλάει: Στον «αναπτυξιακό» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (2016) εντάχθηκαν, πανελλαδικά, μόλις 744 σχέδια στήριξης πολύ μικρών επιχειρήσεων (όπως θεωρούνται αυτές με 0 - 9 άτομα προσωπικό) σε ένα

σύνολο περίπου 80.000 επιχειρήσεων! Δηλαδή, δεν αφορούσε ούτε 1 στις 100 πολύ μικρές επιχειρήσεις. Αυτό οφείλεται στα κριτήρια που τίθενται, στον τρόπο και στα μεγέθη που επιδοτούνται, ενώ εξ ορισμού, με βάση τις προαναφερόμενες προτεραιότητες, εκτός μένουν οι κλάδοι που συγκεντρώνουν τη συντριπτική πλειοψηφία των πολύ μικρών επιχειρήσεων.

Γι’ αυτό είναι υποκριτικός ο καυγάς ανάμεσα σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και των άλλων αστικών κομμάτων που προσπαθούν μέσα από «κοκορομαχίες», «πολακιάδες» και «φουρθιωτιάδες» να στήσουν κάλπικες διαχωριστικές γραμμές

Όλοι οι επενδυτικοί νόμοι οδηγούν σε μία «ανάπτυξη» σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και συγκεντρώνουν τον πλούτο σε λιγότερα χέρια. Ο ταξικός και άδικος χαρακτήρας αυτής της «ανάπτυξης» ωφελεί μόνο τους επιχειρηματικούς ομίλους και οδηγεί στον αφανισμό τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους, επαγγελματίες.

Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι λύση για τον λαό δεν είναι μια εναλλαγή κυβερνητικού διαχειριστή του αστικού κράτους. Διέξοδο για τον λαό μπορεί να δώσει μόνο ο λαός, σε σύγκρουση με τη στρατηγική του κεφαλαίου, την κυβέρνηση και τα κόμματά του. Σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, στον αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, στην πάλη για να γίνει ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει.

 

ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ

07/02/2022

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search