• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Δόγμα «καταστολή» για αυτοσχέδια πάρτι, σενάρια απαγόρευσης κυκλοφορίας τη νύχτα! (Videos)

May 07, 2020 514

 

 

Πιστή στο δόγμα της καταστολής φαίνεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη όσον αφορά το μέτωπο του κορωνοϊού και του νέου φαινομένου με το οποίο έρχεται αντιμέτωπη, αυτό των αυτοσχέδιων υπαίθριων πάρτι σε πλατείες γειτονιών και πόλεων της χώρας. Έτσι μετά τα χιλιάδες πρόστιμα, φτάσαμε σε σκηνικά όπως της Αγίας Παρασκευής στην Αττική όπου ΜΑΤ συνεπλάκησαν με νεαρούς, έπεσαν χημικά, και υπήρξαν εντάσεις το βράδυ της Τρίτης. 

 

Χθες, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε ότι στο εξής η πλατεία θα παραμένει κλειστή από τις 9 το βράδυ και έως τις 6 το πρωί και προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που εξακολουθήσουν να καταγράφονται παρόμοια φαινόμενα και αλλού, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη λήψη μέτρων υπερτοπικής εμβέλειας. Ηδη, πάντως, από τις απογευματινές ώρες χθες, στην περιοχή βρίσκονταν δικυκλιστές της ομάδας «Δράση» (πρώην ΔΕΛΤΑ). Ανάμεσα στα σενάρια που εξετάζονται σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμμόρφωση προς τις υποδείξεις των ειδικών είναι ακόμα και αυτό της καθολικής  απαγόρευσης κυκλοφορίας σε συγκεκριμένες περιοχές κατά τις νυχτερινές ώρες.Πολυκοσμία στο Παγκράτι

Χαμός επικράτησε το βράδυ της Τετάρτης στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι. Δεκάδες πολίτες συνωστιζονταν με τα ποτά τους στο χέρι, σε πλαστικό ποτήρι, που προμηθεύονταν από περίπτερο και από δύο μπαρ. Το ίδιο σκηνικό επαναλαμβάνεται σχεδόν κάθε νύχτα, καθώς τα εν λόγω μαγαζιά προσφέρουν takeaway τα προϊόντα τους στους θαμώνες της πλατείας και στις παρέες που καταφθάνουν κι από άλλες περιοχές της Αθήνας.

Να σημειωθεί επίσης ότι χθες βράδυ με την υπερπανσέληνο, πολλοί επέλεξαν για την βραδινή τους βόλτα να ανεβούν στον Λυκαβηττό με τα απαραίτητα ποτά και σνακ, για να καθίσουν και να συνομιλήσουν με την παρέα τους, έχοντας «πιάτο» την Αθήνα.

Το μέτωπο στην Αγία Παρασκευή

Το βράδυ της Τρίτης στην πλατεία Αγίου Ιωάννου επικράτησε ένταση όταν διμοιρία ΜΑΤ με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και δακρυγόνα απομάκρυνε τα περίπου 400 άτομα που βρίσκονταν συγκεντρωμένα εκεί.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές και το βράδυ της Δευτέρας μία ομάδα ΔΙ.ΑΣ. και ένα περιπολικό είχαν προχωρήσει σε συστάσεις προς τους εκατοντάδες νεαρούς που βρίσκονταν στην πλατεία, για να δεχθούν επιθέσεις με πέτρες και μπουκάλια. Μιλώντας, χθες, στην «Κ» ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς δήλωσε ότι το κύριο πρόβλημα από τη συγκέντρωση εκατοντάδων νεαρών στην πλατεία είναι ο κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού και πρόσθεσε ότι τα βράδια η περιοχή μετατρέπεται σε άβατο εξαιτίας και της χρήσης ναρκωτικών. Κείμενο - καταγγελία κατά του κ. Ζορμπά εξέδωσε η Ανοικτή Συνέλευση Αγίας Παρασκευής.

Στο μεταξύ, στη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου χθες, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας αναφέρθηκε στις συλλήψεις των 6 ιδιοκτητών καφέ-μπαρ, που με το πρόσχημα της take away λειτουργίας των καταστημάτων τους σέρβιραν σε πελάτες. Τρεις από αυτούς βρίσκονται στη Λάρισα και οι υπόλοιποι στο κέντρο της Αθήνας, στην Κηφισιά και στη Λαμία.

ΠΗΓΗ: topontiki.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Media

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search