Print this page

Αύριο Πέμπτη 17/2 συγκέντρωση στα δικαστήρια-Να τιμωρηθούν οι δράστες της φασιστικής επίθεσης σε νεολαίο στο Ν. Ηράκλειο

February 16, 2022 487

 

ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΝΕΟΛΑΙΟΥ ΣΤΟ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στο νεολαίο που υπέστη τη φασιστική επίθεση την Πέμπτη 17/2 στις 10.30 πμ στο κτίριο 9, στα δικαστήρια της Ευελπίδων

Στις 17/02 στις 09.00 στο Πρωτοδικείο Αθηνών εκδικάζεται η υπόθεση της επίθεσης από γνωστή ομάδα φασιστών ενάντια σε φοιτητή στην πλατεία του Νέου Ηρακλείου, στις 13 Νοεμβρίου του 2019, λίγες ημέρες πριν την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Η ομάδα των τριών φασιστών είχαν στοχοποιήσει τον φοιτητή για τις πολιτικές του απόψεις και αφού τον εντόπισαν, τον απομόνωσαν και τον κυνήγησαν στην κεντρική πλατεία της πόλης, χτυπώντας τον στο κεφάλι και το σώμα. Αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, καθώς  παρενέβησαν εργαζόμενοι των γύρω καταστημάτων και περαστικοί, οι οποίοι και απώθησαν τους δράστες.

Ενάμιση χρόνο μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής αντίστοιχα “τάγματα εφόδου” συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται και να σπέρνουν το φασιστικό τους δηλητήριο στις γειτονιές μας, όπως συνέβη ξανά στο Ν. Ηράκλειο στην κεντρική πλατεία τον Οκτώβριο του 2021, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, αλλά και σε άλλες περιοχές  της χώρας σε βάρος αγωνιζόμενων μαθητών, δημοσιογράφων, συνδικαλιστών, με πιο πρόσφατη την επίθεση φασιστοειδών που τραυμάτισαν μαθητές σε σχολείο υπό κατάληψη στη Βούλα.

Είναι χρέος όλων μας  να σταθούμε ενάντια σε αυτές τις εγκληματικές ομάδες και απέναντι σε φαινόμενα βίας και αυταρχισμού, αλλά και οποιαδήποτε φασίζουσα συμπεριφορά και αντίληψη.

Ο αντιφασιστικός αγώνας είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας, για έναν κόσμο ειρήνης, δικαιοσύνης και ισότητας.

Είναι χρέος των δικαστών να αποδοθεί δικαιοσύνη και να μην ενθαρρύνονται οι εγκληματικές ενέργειες των νεοναζί.

Απαιτούμε την παραδειγματική καταδίκη των δραστών.

 Κ.Ε.Δ.Δ.Α. - Κίνηση για τις Ελευθερίες, τα Δημοκρατικά Δικαιώματα, την Αλληλεγγύη

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.