• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Έκρηξη της ρατσιστικής βίας κατά των Ρομά με ευθύνες της «ΕΛ.ΑΣ.»

February 18, 2022 533

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΟΜΑ

 

ΕΚΡΗΞΗ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΜΕ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ «ΕΛ.ΑΣ.»

Αδιανόητο φαντάζει το προχθεσινό συμβάν με την νέα δολοφονία Ρομά από αστυνομικό και πολίτη στο Μενίδι Αττικής.

Το γεγονός αυτό έφερε στη μνήμη όλων, παρόμοια περιστατικά δολοφονιών ρατσιστικού μίσους κατά μελών της κοινότητας των Ελλήνων Ρομά τα τελευταία χρόνια. Μετά την 13χρονη το 2018 στην Άμφισσα, τον 52χρονο που πυροβολήθηκε για δύο κοτόπουλα το 2019 στο Ζευγολατιό και τον 18χρονο το 2020, τον επίσης 18χρονο Νίκο Σαμπάνη στις 22/10/2021 στο Πέραμα και την τραγική κατάληξη της 8χρονης Όλγας στο Κερατσίνι στις 17/11/2021, άλλος ένας 44χρονος Ρομά προστίθεται στη σύγχρονη λίστα των εγκλημάτων μίσους, δολοφονημένος για ένα air condition.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από την ΕΛ.ΑΣ. ο 44χρονος άνδρας εντοπίστηκε νεκρός την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου σε χωράφι στο Μενίδι, μετά από άγριας βιαιότητας ξυλοδαρμό που υπέστη από ομάδα ατόμων, μεταξύ των οποίων και ένας αστυνομικός εκτός υπηρεσίας. Κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος για θανατηφόρα σωματική βλάβη απήγγειλε ο Εισαγγελέας στον αστυνομικό και στον συγκατηγορούμενό του που συνελήφθησαν για τον ξυλοδαρμό του 44χρονου Ρομά, ο οποίος φέρεται να επιχείρησε να κλέψει το εξωτερικό μέρος κλιματιστικού από διαμέρισμα στο Μενίδι.

Τα προηγούμενα χρόνια οι δολοφόνοι ήταν ένοπλοι πολίτες, εκτός της δολοφονίας του Νίκου Σαμπάνη που προήλθε από πυρά αστυνομικών και της Όλγας που προήλθε από την αδιαφορία σύσσωμης της κοινωνίας. Αυτή την φορά το έγκλημα διαπράχτηκε από τον συγκερασμό της ΕΛ.ΑΣ. και της κοινωνίας των πολιτών. Στο Αλιβέρι του Βόλου από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε πριν λίγες ημέρες νέο θύμα

στην Κοινότητα των Ελλήνων Ρομά μετά από πυροβολισμό αστυνομικού σε αυτοκίνητο που οδηγούσε 15χρονος Ρομά.

Η αλληλουχία αυτών των τραγικών γεγονότων, όσο και άλλων καθημερινών που δεν έρχονται στο φώς της δημοσιότητας δημιουργούν εκ νέου πολλά αναπάντητα ερωτήματα στα οποία καλείται να απαντήσει τόσο η ΕΛ.ΑΣ. όσο και η μερίδα εκείνη της ελληνικής πολιτείας η οποία επικροτεί φαινόμενα ρατσιστικής βίας και συμπορεύεται με την γραμμή ατιμωρησίας και συγκάλυψης που τα ακολουθεί.

Είναι δυνατόν να σκοτώνουν στο ξύλο έναν άνθρωπο ; ; ;

Είναι επίσης δυνατόν να ακούγονται φωνές του τύπου : «καλά του έκαναν», « ένας γύφτος λιγότερος» κλπ ;

Πόσοι ακόμα άοπλοι πολίτες πρέπει να πεθάνουν για να λάβει υπόψιν της η ελληνική πολιτεία την αναγκαιότητα άμεσης συνεργασίας και ενεργοποίησης της δέσμης μέτρων που έχουν προταθεί από την ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ ;

«Όταν συνηθίζεις το τέρας αρχίζεις να του μοιάζεις…» είχε πει πριν σαράντα περίπου χρόνια ο κορυφαίος έλληνας συνθέτης Μάνος Χατζιδάκις εκφράζοντας την ανησυχία του για το κοινωνικό σύνολο και για την πορεία της ανθρώπινης ύπαρξης.

Η θέση της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ

Μόνο τυχαία δεν μπορεί να είναι τα περιστατικά δολοφονιών ρατσιστικού μίσους κατά μελών της κοινότητας των Ελλήνων Ρομά το τελευταίο χρονικό διάστημα από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. (Ελληνικής Αστυνομίας). Ακόμα τραγικότερο είναι το γεγονός ότι παρατηρείται ξεκάθαρα γραμμή ατιμωρησίας και συγκάλυψης όλων αυτών των γεγονότων, ενώ και η διγλωσσία από τα επίσημα χείλη αγγίζει την γελοιότητα. Στη θέα και μόνο Ρομά πολιτών η αντιμετώπιση που τυγχάνουν από τα όργανα της τάξης ξεπερνά τα όρια της νομιμότητας και θα πρέπει να εξετασθεί το ρατσιστικό κίνητρο σε κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Σε ένα ευνομούμενο κράτος όπου όλοι κομπάζουν για την γέννηση της Δημοκρατίας δεν νοείται να διαβιούν οι Έλληνες Ρομά ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας και να μην έχει νομοθετήσει σύσσωμο το Ελληνικό Κοινοβούλιο ακόμα μέτρα προστασίας εξαιτίας της ευαλωτότητας τους.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΟΜΑ

Οι ζωές των Ελλήνων Ρομά συμπολιτών μας αξίζουν το ίδιο με τους υπόλοιπους

ROMA LIVES MATTER

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search