• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Ιόνιο Πανεπιστήμιο: Διαμονή και σίτιση σε Ουκρανούς και Ρώσους φοιτητές του

March 04, 2022 3194



Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο «ανάδοχος γονιός» των φοιτητών του από την Ουκρανία, αλλά και τη Ρωσία
Τους προπτυχιακούς φοιτητές του από την Ουκρανία, αλλά και τη Ρωσία, «αγκαλιάζει» το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, μετά από πρωτοβουλία του Πρύτανη Ανδρέα Φλώρου, εξασφαλίζοντας τους τη διαμονή και τη σίτισή τους καθ’ όλη τη διάρκεια των επομένων μηνών και για όσο αυτό καταστεί αναγκαίο.

Νωρίς το πρωί, ο Πρύτανης δέχθηκε στο γραφείο του ομάδα Ουκρανών φοιτητών όπου συζήτησε μαζί τους για την κατάσταση που βιώνουν οι οικογένειές τους στην Ουκρανία, καθώς και τις ανάγκες που αντιμετωπίζουν σήμερα οι φοιτητές μετά τις δυσμενείς εξελίξεις στη χώρα τους.


Ο Πρύτανης δεσμεύτηκε για τη δωρεάν διαμονή και σίτισή τους, καθώς και την ψυχολογική υποστήριξή τους, αν καταστεί αναγκαίο, μέσα από τις αρμόδιες δομές του ακαδημαϊκού ιδρύματος.


«Στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο αυτή τη στιγμή φοιτούν συνολικά 29 νέοι και νέες που προέρχονται από την Ουκρανία και την Ρωσία. Είναι φοιτητές και φοιτήτριες που έχουν βρεθεί στο επίκεντρο μιας παράλογης δίνης και έρχονται αντιμέτωποι με το άγχος για την καθημερινότητα των οικογενειών τους, με τον οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο του πολέμου και την αγωνία για την ομαλή συνέχιση των σπουδών τους. Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, στέκεται στο πλευρό των νέων αυτών, με τρόπο έμπρακτο και για όσο καιρό απαιτηθεί, εξασφαλίζοντας συνθήκες διαβίωσης ικανές να δημιουργήσουν ένα πλαίσιο ασφάλειας και εγγύησης συνέχισης των σπουδών», δήλωσε ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Ανδρέας Φλώρος.

Παράλληλα σε συνεργασία με το Εμπορικό Επιμελητήριο Κέρκυρας, καθώς και με την Ένωση Ξενοδόχων του νησιού, οι οποίοι φορείς ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα του Πρυτάνεως, αναμένεται να εξασφαλισθούν οι καθημερινές ανάγκες των Ουκρανών και Ρώσων φοιτητών, αλλά και η εργασιακή τους απασχόληση, για όσους το επιθυμούν.

«Πρόκειται για μία έμπρακτη ανθρωπιστική κίνηση, στην οποία πρέπει να συμβάλουμε όλοι» δήλωσε κατά τη συνάντηση που έλαβε χώρα στο γραφείο του Πρυτάνεως, ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου Κέρκυρας, Γιώργος Χονδρογιάννης, συνοδευόμενος από το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Σπυρίδωνα Σπαή.


«Η σχέση του Πανεπιστημίου με την τοπική κοινωνία είναι οικογενειακή υπόθεση και θα τη στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις», ανέφερε ο κ. Σπυρίδωνας Σπαής.

Από την πλευρά του και ο Πρόεδρος Ξενοδόχων Κέρκυρας Χαράλαμπος Βούλγαρης, συνομιλώντας με τους φοιτητές από την Ουκρανία, τους υποσχέθηκε την αμέριστη συμπαράστασή του και την εξασφάλιση της άμεσης εργασιακής απασχόλησης τους αν το επιθυμούν .

Στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο σπουδάζουν σήμερα δέκα Ουκρανοί φοιτητές, αλλά και δεκαεννέα Ρώσοι φοιτητές στους οποίους, αναμένεται, με απόφαση της Πρυτανικής Αρχής, να δοθεί η ίδια συμπαράσταση και αρωγή, καθώς μετά τις εξελίξεις στο διατραπεζικό σύστημα, οι συγκεκριμένοι φοιτητές αδυνατούν να εισπράξουν χρήματα, οπότε βρίσκονται ή θα βρεθούν, σε οικονομική δυσχέρεια.

Δεν θα γίνει κανένας διαχωρισμός στους φοιτητές μας από την Ουκρανία και τη Ρωσία. Θα σταθούμε δίπλα τους σε ό,τι μας χρειάζονται», επεσήμανε ο κ. Φλώρος, ο οποίος θα συναντηθεί άμεσα και με τους Ρώσους φοιτητές.

«Ουκρανοί και Ρώσοι είναι για μας αδερφοί λαοί και είναι τιμή μας που ήρθαν στην Κέρκυρα για να σπουδάσουν», κατέληξε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γιώργος Χονδρογιάννης.

Την επόμενη Τρίτη, 8 Μαρτίου, αναμένεται οι φοιτητές από την Ουκρανία να επισκεφθούν τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, όπου παρόντων των εκπροσώπων της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας και του Επιμελητηρίου του νησιού, θα ανακοινωθούν και τα άμεσα μέτρα στήριξης τους. Στόχος του Πρύτανη είναι να έρθει σε επαφή και με τα Εμπορικά Επιμελητήρια των υπολοίπων νησιών του Ιονίου, καθώς μπορεί στην Κέρκυρα να σπουδάζουν σε προπτυχιακά προγράμματα σήμερα δέκα Ουκρανοί και δώδεκα Ρώσοι φοιτητές, άλλοι όμως τρεις Ρώσοι σπουδάζουν στη Λευκάδα, τρεις στην Κεφαλονιά και ένας στη Ζάκυνθο.

Την ίδια ώρα, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, κάνει ανοιχτή πρόσκληση προς όλους όσους ενδιαφέρονται, φορείς και κοινό να υποστηρίξουν τη συγκεκριμένη ανθρωπιστική κίνηση αλληλεγγύης ώστε οι φοιτητές να καταφέρουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους, να παραμείνουν στη χώρα μας και να αντιμετωπίσουν όσο πιο ήπια γίνεται τις δυσχέρειες που προκάλεσε η πρωτοφανής εμπόλεμη κατάσταση.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search