• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

48χρονος κατέρρευσε εν ώρα εργασίας και την επόμενη ξεψύχησε

March 05, 2022 105

Δεν είναι εργατικά ατυχήματα, είναι εργοδοτικά εγκλήματα!

Ακόμα ένας θάνατος εργαζόμενου εν ώρα εργασίας προστέθηκε στη μαύρη λίστα των τελευταίων ετών που φαίνεται να μην έχει τέλος. Ένας 48χρονος εργαζόμενος σε εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης, κατά την διάρκεια της απογευματινής βάρδιας, ένιωσε δυσφορία και σε λίγα λεπτά κατέρρευσε. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης, αλλά δεν άντεξε και την επόμενη ημέρα ξεψύχησε.

Ο θάνατος του 48χρονου δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός. Η υποστελέχωση λόγω των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, η εντατικοποίηση, η έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας και οι συνεχείς υπερωρίες δημιουργούν τις συνθήκες για τα εργατικά ατυχήματα-δολοφονίες, όπως και αυτό.

Οι εργοδοτικές αυθαιρεσίες, που είναι πλήρως συνυφασμένες με τα αντεργατικά νομοσχέδια που έχουν περάσει το τελευταίο διάστημα (ειδικότερα του Χατζηδάκη που ουσιαστικά νομιμοποιεί τις απλήρωτες υπερωρίες), δεν έχουν τέλος. Η νεοφιλελεύθερη εγκληματική κυβέρνηση της ΝΔ, το μόνο που κάνει είναι πλάτες στην εργοδοσία, οδηγώντας μας όλο και πιο βαθιά σε έναν εργασιακό μεσαίωνα. Οι μισθοί πείνας, η τεράστια αύξηση τιμών ακόμα και σε είδη πρώτης ανάγκης, η έλλειψη μέτρων ατομικής προστασίας μέσα στους χώρους εργασίας, η εντατικοποίηση, τα ελαστικά ωράρια και η μαύρη εργασία που έχει γίνει μια κανονικότητα, όχι απλά δεν μας αφήνουν να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, αλλά μας στερούν και την ίδια μας τη ζωή, οδηγώντας μας στον θάνατο. Για τα αφεντικά και την αστική τάξη, είμαστε απλά νούμερα στη γραμμή παραγωγής τους και η ανθρώπινη ζωή δεν έχει καμία σημασία, μπροστά στον βωμό του κέρδους. Μια ακόμα τραγική επιβεβαίωση των παραπάνω, αποτελεί και ο θάνατος του 48χρονου.

Στη θέση του 48χρονου θα μπορούσε να είναι ο καθένας από εμάς! Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να βρεθεί άλλος εργαζόμενος στο χώμα, για να γεμίζουν οι τσέπες τους. Είναι χρέος μας πλέον να οργανωθούμε μέσα στους χώρους εργασίας, να διεκδικήσουμε συμβάσεις, ασφάλεια, μέτρα προστασίας και υγιεινής, ανθρώπινα ωράρια και αξιοπρεπείς μισθούς. Δεν γίνεται να συνεχίσουμε να ζούμε σαν σύγχρονοι δούλοι! Όλοι μαζί, με μαχητικούς και ανυποχώρητους αγώνες, να παλέψουμε για να πάρουμε πίσω το δικαίωμα για Ζωή!

Να σπάσουμε τους Νόμους της αγοράς υπέρ του κεφαλαίου. Με πρόταγμα πιο πολύ και πιο έντονα από ποτέ να επιβάλλουμε το ΄΄ Νόμος είναι το Δίκιο του Εργάτη, του Απεργού του Άνεργου και του Μετανάστη΄΄ !

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« September 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search