• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Αντιπολεμική κινητοποίηση από το Εργατικό Κέντρο Πειραιά - ΕΛΜΕ & άλλους φορείς ενάντια στην έλευση του γαλλικού αεροπλανοφόρου “Σαρλ Ντε Γκωλ”

March 23, 2022 610

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 24 ΜΑΡΤΗ 18:30 ΣΤΟ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ

ü ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ

ü ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣΜΑΣ

ü ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά καλεί σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση-συλλαλητήριο που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά ενάντια στην έλευση του γαλλικού αεροπλανοφόρου “Σαρλ Ντε Γκωλ”στον Πειραιά.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς των σχολείων του Πειραιά να φωνάξουμε δυνατά, μαζικά, μαχητικά:

ΟΧΙ στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Απεμπλοκή της χώρας από τους δολοφονικούς και επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ - Ρωσίας

Να μη δοθεί καμία διευκόλυνση στα Νατοϊκά στρατεύματα

Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μην σταλεί στην Ουκρανία, σε χώρες που συνορεύουν με αυτήν ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές

ΖΗΤΩ Η ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!!!

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά στο κάλεσμά του σημειώνει:

«Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καταδικάζει την ιμπεριαλιστική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία. Στέκεται αλληλέγγυο στους λαούς που έχουν βρεθεί στο μάτι του πολέμου για πάνω από τρεις βδομάδες, στους εκατομμύρια πρόσφυγες που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τη χώρα τους.

Οι λαοί της Ουκρανίας, της Ρωσίας, αλλά και των υπόλοιπων χωρών που οι κυβερνήσεις τους αποφασίζουν να τους μπλέξουν με όλους τους τρόπους σ’ αυτόν τον πόλεμο δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους.

Ο πόλεμος που μαίνεται εδώ και μέρες στη γειτονιά μας είναι η συνέχεια της “ειρήνης” με άλλα βίαια μέσα. Οι ανταγωνισμοί που εκφράζονται στην περιοχή της Ουκρανίας για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των πηγών Ενέργειας, των δρόμων εμπορίου και τον καθορισμό των σφαιρών επιρροής μεταξύ των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων έχει ως αποτέλεσμα να χάνονται καθημερινά δεκάδες άνθρωποι, μεταξύ αυτών και πολλά παιδιά.

Η εργατική τάξη στην Ελλάδα δεν έχει κανένα συμφέρον να στοιχηθεί πίσω από τον ένα ή τον άλλο ιμπεριαλιστή. Τα συμφέροντα των εργαζομένων βρίσκονται απέναντι από τις επιδιώξεις και τους στόχους όλων αυτών που σήμερα διεξάγουν τον πόλεμο. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε οι εργαζόμενοι να γίνονται κιμάς στα κανόνια τους.

Οι εργαζόμενοι στη χώρα μας και παντού πρέπει να στρέψουμε την πάλη μας ενάντια στις πολιτικές που καθημερινά χτυπάνε τα εργασιακά μας δικαιώματα, το δικαίωμα στην εργασία, στην Υγεία, στην Εκπαίδευση. Δεν θα επιτρέψουμε να μπουν στον γύψο οι αγώνες ενάντια στην ακρίβεια, στην ανεργία, στην υπογραφή ΣΣΕ. Αντίθετα χρειάζεται ενίσχυσή τους για την άμεση ανακούφιση του λαού από τις επιπτώσεις της κρίσης και του πολέμου που μαίνεται.

Τα συμφέροντα του λαού μας δεν βρίσκονται στη βαθύτερη εμπλοκή σ’ αυτούς τους δολοφονικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών. Βρίσκονται στην άμεση απεμπλοκή από αυτούς. Έχουν τεράστιες ευθύνες όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις για τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας. Διαχρονικά έχουν δώσει γην και ύδωρ στους φονιάδες των λαών.

Σ αυτό το πλαίσιο καταγγέλλουμε την άφιξη τις επόμενες μέρες στον Πειραιά του γαλλικού αεροπλανοφόρου “Σαρλ ντε Γκωλ”, που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου μαζί με το αμερικάνικο “Χάρρυ Τρούμαν” και δεκάδες υποστηρικτικά πλοία. Είναι ανεπιθύμητοι!!! Ο Πειραιάς είναι λιμάνι των λαών και όχι του πολέμου και των ιμπεριαλιστών. Η συμμετοχή της χώρας στους σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ — ΕΕ μόνο δεινά μπορούν να φέρουν στο λαό μας μιας και γινόμαστε μαγνήτης επιθέσεων στους ανταγωνισμούς που δεν αφορούν τα συμφέροντα των εργαζομένων».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search