• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Νεκρό ηλικιωμένο ζευγάρι στη Λάρισα θυσία στα μαγκάλια του θανάτου και της καπιταλιστικής ανάπτυξης

March 24, 2022 810

 

Τραγωδία το βράδυ της Τετάρτης στην Κοιλάδα, λίγο έξω από τη Λάρισα όταν ξέσπασε φωτιά σε μονοκατοικία με αποτέλεσμα ένα ζευγάρι να βρει φρικτό θάνατο.

Ήταν περίπου στις 10.00 μ.μ. όταν ο γιος εντόπισε τους γονείς του – χωρίς τις αισθήσεις τους – μέσα στη μικρή μονοκατοικία. Αμέσως κλήθηκε η Αστυνομία, όπως επίσης η Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ.

Στον εσωτερικό χώρο του σπιτιού υπήρχαν ενδείξεις ότι ξέσπασε φωτιά, η οποία όμως ήταν μικρής έκτασης, με αποτέλεσμα να μην γίνει έγκαιρα αντιληπτή από τους περιοίκους, ενώ ήδη είχε σβήσει πριν από την άφιξη της Πυροσβεστικής.

Η πρώτη εκτίμηση συντείνει στο γεγονός ότι οι αναθυμιάσεις εξαιτίας της φωτιάς οδήγησαν στο θάνατο τον 81χρονο και την 75χρονη σύζυγό του.

Το ζευγάρι, σύμφωνα με πληροφορίες του larissanet.gr, αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Άλλη μια τραγική είδηση σήμερα. Μια ολόκληρη αλυσίδα από ανθρώπινες τραγωδίες σε καθημερινή βάση… Τα επίσημα στοιχεία από την πυροσβεστική για τους θανάτους ανθρώπων που οφείλονται σε πυρκαγιά που ξέσπασε μέσα στα σπίτια τους στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν θέρμανση σοκάρουν. Ρεκόρ θανάτων από πυρκαγιές σε οικίες σημειώνεται από πέρσι, ενώ από το φθινόπωρο και μετά τα πράγματα πάνε ακόμα χειρότερα. Έχουμε μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2022 ήδη 25 νεκρούς, δηλαδή όσους είχαμε ολόκληρο το 2014. Αν σε αυτούς προσθέσουμε και τους 51 που πέθαναν σε πυρκαγιές από τον Οκτώβρη μέχρι το Δεκέμβρη, αυτός ο χειμώνας δεν έχει ακόμη τελειώσει και έχουμε ήδη 75 θανάτους. Όλοι τους ήταν άνθρωποι που απλά θέλησαν να ζεσταθούν.

Στα αποκαΐδια του «κράτους – πρόνοιας» καίγονται καθημερινά ανθρώπινες ψυχές, στα μαγκάλια μιας ανάλγητης πολιτικής που αποκλείει από τα βασικά κοινωνικά αγαθά, όπως το ρεύμα, τη θέρμανση τις στρατιές των φτωχών και των ανέργων, οδηγώντας πολλούς από αυτούς στο θάνατο.

Η κυβέρνηση της ΝΔ παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ξεπουλάει μπιρ παρά ό, τι ξεπουλιέται. Ρεύμα, νερό, δασικές και αστικές εκτάσεις, την επικουρική ασφάλιση στο χρηματιστήριο, αεροδρόμια, λιμάνια, δρόμους. Το ξεπούλημα της ενέργειας έχει εκτοξεύσει τις τιμές σε ρεύμα και φυσικό αέριο με αυξήσεις στους λογαριασμούς που φτάνουν μέχρι και 200% οδηγώντας στη γιγάντωση της ενεργειακής φτώχειας.

Ο ελληνικός λαός καλείται να πληρώσει υπέρογκα ποσά για ρεύμα και φυσικό αέριο. Μια φτώχεια που πλέον μετρά θύματα. Φτωχοί άνθρωποι που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν θέρμανση και επιστρατεύουν μαγκάλια, ξυλόσομπες και άλλα απαρχαιωμένα και επικίνδυνα μέσα για να αντιμετωπίσουν το κρύο και πέφτουν σε παγίδες θανάτου. Σε αυτές τις συνθήκες πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα με συνανθρώπους μας που χάνουν άδικα τη ζωή τους μόνο και μόνο επειδή δεν ήταν σε θέση να έχουν αξιοπρεπείς συνθήκες στέγασης και θέρμανσης εν έτει 2022.

Η κυβέρνηση και οι υπουργοί της λειτουργούν σαν dealer των ξένων δυναστών – δανειστών και ως έμποροι των κοινωνικών αγαθών. Αυτές οι συνθήκες διαμορφώνουν τον «καπιταλισμό του κόκκινου αίματος», της συσσώρευσης που επιτυγχάνεται μέσα από το βάθεμα των κοινωνικών ανισοτήτων. Δίπλα στους άνεργους – φτωχούς πολλαπλασιάζονται οι εργαζόμενοι και μικρομεσαίοι φτωχοί με γρήγορους ρυθμούς. Ταυτόχρονα πειθαναγκάζονται οι εργαζόμενοι να αποδεχτούν μορφές κατανομής της φτώχειας και της ανεργίας που μας γυρίζουν σε έναν εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα. Το τέλος του «κράτους – πρόνοιας» σηματοδοτεί την πιο βάρβαρη επίθεση που έχει εξαπολύσει το κεφάλαιο μετά τον β’ παγκόσμιο πόλεμο.

Όμως, πάνω στα συντρίμμια του «κράτους πρόνοιας» η Αριστερά της ανατροπής δεν μπορεί να αρχίσει το μοιρολόι. Αυτό είναι για τις δυνάμεις της συνθηκολόγησης και της υποταγής, για την «κυβερνώσα» αριστερά, που στο όνομα της «ευθύνης» γίνονται στυλοβάτες του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος.

Η Αριστερά της αντίστασης και της ανατροπής οφείλει να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις ολόκληρου αιώνα. Ποτέ άλλοτε δεν ήταν πιο αναγκαίο ένα παλλαϊκό κίνημα υπεράσπισης των κοινωνικών αγαθών – δικαιωμάτων και ανατροπής της κυρίαρχης πολιτικής που να συνδέεται με τη στρατηγικό στόχο για την εγκαθίδρυση μιας κοινωνίας απαλλαγμένης από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, στο πλαίσιο της οποίας «η ελεύθερη ανάπτυξη του καθενός είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη όλων».

Γιώργος Κ. Καββαδίας – drepani.gr (argyrades.gr)

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search