• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Νομικές αυταπάτες και αναβολές συμμόρφωσης και υποταγής από τις βασικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος

April 01, 2022 548

 

Νομικές αυταπάτες και αναβολές συμμόρφωσης και υποταγής

Σε αυτή την πολιτική «προσθέτουν δυνάμεις» και συγκροτούν ενότητες οι βασικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος

Επιδεικνύοντας εξαιρετικά αντανακλαστικά, όταν πρόκειται για αναβολή-ακύρωση κινητοποίησης, η ΑΔΕΔΥ, ακολουθώντας το ΕΚΑ ακύρωσε την προγραμματισμένη στάση και κινητοποίηση που είχε ορίσει για το νόμο Χατζηδάκη στις 29/3. Η αφορμή για αυτό, ήταν η μετάθεση της ημερομηνίας συζήτησης της προσφυγής του ΕΚΑ για το νόμο, από το ΣΤΕ.

Δεν είναι η πρώτη φορά. Τον περασμένο Ιούνη, τις ημέρες που ο συντριπτικός για τα συνδικαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα νόμος έμπαινε προς ψήφιση στη βουλή, οι ίδιες δυνάμεις (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΜΕ) ακύρωσαν προκηρυγμένη και προετοιμασμένη πανελλαδική απεργία. Για την ΔΑΚΕ ούτε λόγος, αφού αποτελεί δυόμισι χρόνια τώρα, κανονικό κυβερνητικό φερέφωνο.

Η προσφυγή του ΕΚΑ, στο οποίο πρώτη δύναμη είναι το ΠΑΜΕ, έχει μετατραπεί σε «αγωνιστικό ορόσημο» από το σύνολο των ρεφορμιστικών δυνάμεων. Αναφέρονται από το φθινόπωρο σε αυτό, σαν να πρόκειται να συμβεί η μεγάλη ανατροπή. Καλλιεργούν σκόπιμα επικίνδυνες νομικές αυταπάτες και τις χρησιμοποιούν για να αναβάλουν αποφάσεις και κινητοποιήσεις. Στόχος όλων αυτών των δυνάμεων (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΜΕ) η δημιουργία τετελεσμένων και η «αναγκαστική» προσαρμογή τελικά στις αντιδραστικές διατάξεις του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι και στο τελευταίο ΓΣ της ΑΔΕΔΥ αυτές οι δυνάμεις ενώθηκαν ξανά για να μην ληφθεί απόφαση συνολικής απόρριψης-μη εφαρμογής του νόμου Χατζηδάκη. Μια απόφαση που αναβάλλεται από το Σεπτέμβρη στο όνομα της ενότητας και της «πρόσθεσης δυνάμεων». Τώρα το ίδιο μπλοκ επικαλέστηκε την προσφυγή της 29/3 για να μην πάρει απόφαση! Να περιμένουμε και να αποφασίσουμε μετά είπαν με μια φωνή!

Να περιμένουμε τι; Να κηρύξει το κράτος της ΝΔ το νόμο που ψήφισε πριν 10 μήνες παράνομο; Τι ακριβώς «περιμένουν» όλοι αυτοί, του ΠΑΜΕ συμπεριλαμβανομένου; Άλλα και έτσι να ήταν, πού αποσκοπούν οι αναβολές μιας αναγκαίας απόφασης; Τι ακριβώς θα συμβεί μετά την αναμενόμενη απόρριψη της προσφυγής από το ΣΤΕ; Μήπως όλοι αυτοί θα κρυφτούν πίσω από αυτήν για να γραφτούν στο ΓΕΜΗΣΟΕ και να νομιμοποιήσουν τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες; Προκειμένου να μην «αυτοχειριαστούν» όπως διαρκώς επαναλαμβάνουν;

Τώρα η συζήτηση-εκδίκαση της προσφυγής μετατίθεται για τις 10/5. Για τότε μετατίθεται, υποτίθεται και η κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ. Τώρα το ΓΣ της ΑΔΕΔΥ, που θα αποφάσιζε και θα κατηύθυνε το συνδικαλιστικό κίνημα στην απόρριψη-μη εφαρμογή όλων των αντιδραστικών διατάξεων, μετατίθεται ξανά… δεν θα γίνει μετά τις 29/3. Θα πραγματοποιηθεί μετά τις 10 Μάη, κάπου στο καλοκαίρι. Όταν οι κυβερνητικές πιέσεις και η συνδικαλιστική αδράνεια, το πιθανότερο, θα έχουν οδηγήσει πολλές συνδικαλιστικές οργανώσεις στο ΓΕΜΗΣΟΕ και τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες. Όταν θα έχουν προκύψει τετελεσμένα. Τότε όλοι αυτοί θα έχουν «προσθέσει δυνάμεις»… στην πολιτική της συμμόρφωσης και της προσαρμογής.

Καμία στήριξη, καμία ανοχή στην πολιτική του συμβιβασμού και της υποταγής.

Πίστη στη δύναμη των λαϊκών αγώνων!

Βασίλης Πετράκης, μέλος της ΕΡΓΑΣ και του Εκπαιδευτικού Ομίλου

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search