Print this page

Στις 6 Απρίλη απεργούμε! Όλοι στους δρόμους! Κάτω η πολιτική της φτώχειας και της ακρίβειας, του πολέμου! Να ζούμε με αξιοπρέπεια από την εργασία μας!

April 05, 2022 692

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ

Στις 6 Απρίλη απεργούμε!

Όλοι στους δρόμους! Κάτω η πολιτική της φτώχειας και της ακρίβειας, του πολέμου!

Να ζούμε με αξιοπρέπεια από την εργασία μας!

Συνάδελφοι,

Όλοι οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τα πλατιά λαϊκά στρώματα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή σε ένταση και βάθος επίθεση του κεφαλαίου ενάντια στο λαϊκό εισόδημα. Οι απανωτές ανατιμήσεις στα βασικά είδη διαβίωσης, οι συνεχείς ανατιμήσεις στα τιμολόγια της ενέργειας και στα καύσιμα είναι το αποτέλεσμα όλης της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ. Μιας δεξιάς – νεοφιλελεύθερης πολιτικής που σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της, φτωχοποιεί βίαια τεράστια τμήματα του λαού, γκρεμίζει κατακτήσεις ολόκληρου αιώνα! Μπροστά στο σαρωτικό κύμα της ακρίβειας η κυβέρνηση της ΝΔ μοιράζει κυριολεκτικά ψίχουλα σε ελάχιστους, που αντιστοιχούν σε φιλοδωρήματα επαιτείας, μόνο και μόνο για να απορροφήσει τους κοινωνικούς κραδασμούς από τη γενικευμένη λαϊκή κατακραυγή. Την ίδια ώρα ο πόλεμος στην Ουκρανία, οξύνει τους αδυσώπητους ανταγωνισμούς ανάμεσα στις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και Ρωσία – Κίνα. Παράλληλα φέρνει πολύ αντιδραστικές εξελίξεις για τους λαούς όλου του κόσμου!

Η Γενική Απεργία στις 6 Απρίλη πρέπει να γίνει βήμα πανεργατικού ξεσηκωμού ενάντια στην βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης! Ήρθε ο καιρός να βάλουμε φραγμό στην αντιλαϊκή λαίλαπα της κυβέρνησης, στα αντιδραστικά σχέδια του μεγάλου κεφαλαίου, που μας καταδικάζουν να ζούμε στη φτώχεια και την ανέχεια, που γκρεμίζουν τις κοινωνικές μας κατακτήσεις τη Δημόσια Παιδεία – Υγεία, την Κοινωνική Ασφάλιση.

Είναι η ώρα τα πράγματα να πάνε αλλιώς και προς όφελος των πολλών! Να προτάξουμε τα δίκαια αιτήματά μας για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, να επανέλθουν τώρα ο 13ος και 14ος μισθός για να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από την εργασία μας. Να καταγγείλουμε την πολιτική που λεηλατεί τη ζωή μας και προσπαθεί να «χρυσώσει» το χάπι μοιράζοντας ψίχουλα. Να υψώσουμε ατίθασο πύργο αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, του μεγάλου κεφαλαίου και της ΕΕ!

Η γενική απεργία στις 6 Απρίλη να γίνει βήμα μαζικής και παλλαϊκής καταγγελίας του πολέμου στην Ουκρανία, των ανελέητων ανταγωνισμών ανάμεσα στις ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και Ρωσία – Κίνα, που για τα δικά τους συμφέροντα δεν διστάζουν να ισοπεδώσουν και να συντρίψουν χώρες και λαούς! Να καταδικάσουμε την εμπλοκή της χώρας μας στα επιθετικά σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ και να απαιτήσουμε να πάψει κάθε συμμετοχή! Εδώ και τώρα να φύγουν οι βάσεις των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ!

Στις 6 Απρίλη να κλείσουμε όλα τα σχολεία και με όχημα τα σωματεία μας, τις ΕΛΜΕ να κατέβουμε στις μεγάλες πανεργατικές διαδηλώσεις, να πλημμυρίσουμε τους δρόμους από την οργή και την αγανάκτηση που φέρνει η πολιτική τους! Ξεπερνώντας την ηττοπάθεια που σπέρνουν οι δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού (παλιού και νέου) και τις διασπαστικές τακτικές, να προτάξουμε την ανάγκη του ενιαίου, μαζικού και ανυποχώρητου αγώνα διάρκειας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης!

Στις 6 Απρίλη απεργούμε!

Όλοι στους δρόμους και τις διαδηλώσεις!

Κάτω η αντιλαϊκή πολιτική της ακρίβειας, της φτώχειας και του πολέμου!

Απρίλιος 2022

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις

Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.