• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Φτώχεια, ανεργία και κυβερνητική κοροϊδία

April 07, 2022 514

 

«Η ανεργία έχει μειωθεί κατά 4,4 ποσοστιαίες μονάδες από τη στιγμή που η ΝΔ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας», ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας μετά από έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ. Η έρευνα υποβάλλει το συμπέρασμα πως με την κυβέρνηση της ΝΔ έχουμε μείωση της ανεργίας.
Άξιο απορίας όμως είναι με ποιο ακριβώς τρόπο έγινε αυτή η έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ, μιας και τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, για τον Ιανουάριο του 2022, αναφέρουν ότι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο μητρώο του ήταν 1.101.441, περισσότεροι από τους 1.100.099 ανέργους που είχε καταγράψει τον προηγούμενο μήνα, τον Δεκέμβριο του 2021. Έτσι σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ οι άνεργοι στη χώρα μειώνονται, γιατί τους εμφανίζει να είναι λιγότεροι κατά 514.000 άτομα(!) σε σχέση με αυτούς που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ. Με τέτοια τρικ προσπαθεί η κυβέρνηση να παρουσιάσει πως η πολιτική της λιγοστεύει την ανεργία, κι ας βλέπουν όλοι πως, με την όξυνση της οικονομικής κρίσης, μέρα με τη μέρα πλήθος εργαζομένων βλέπουν την πόρτα της ανεργίας.

Ταυτόχρονα η ακρίβεια σαρώνει, και μάλιστα σύμφωνα με έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ, οι αυξήσεις των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας αποτελούν για 1 στα 2 νοικοκυριά τον παράγοντα με τη μεγαλύτερη αρνητική επίδραση στο εισόδημά του.
Σε σύνδεση με το γεγονός της μεγάλης ακρίβειας βρίσκεται και η διαπίστωση των επίσημων στατιστικών στοιχείων ότι ο πληθυσμός που βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό ανέρχεται στο 28,9% (3.043.869 άτομα). Την ίδια ώρα έρευνα του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ, ανακοίνωσε ότι για 4 από τα 10 νοικοκυριά, το μηναίο εισόδημα εξανεμίζεται λίγο μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο (τη 19η μέρα του μήνα).
Τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα, επίσης, του ότι το 47,05% των εργαζομένων αμείβεται μόλις με 800 ευρώ μεικτά, και το 18,26% λαμβάνει αμοιβές κάτω των 500 ευρώ. Τα στοιχεία, ακόμη, λένε ότι 8 στα 10 νοικοκυριά (80,1%) αδυνατούν να αποταμιεύσουν.

Οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις, ανακοινώνουν ότι, η σύνταξη πλέον δεν φτάνει να καλύψει τις ανάγκες τους και εξαντλείται το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα, καθώς και οι περικοπές των μνημονιακών χρόνων εξακολουθούν να βρίσκονται σε ισχύ και στερούν κάθε χρόνο τουλάχιστον 8 δισ. ευρώ από το εισόδημά τους. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, προκύπτει ότι το 1/3 των συνταξιούχων βρίσκονται κάτω από τα επίσημα όρια της φτώχειας. Με την κατάσταση για τους νέους συνταξιούχους να είναι ακόμα χειρότερη, ως αποτέλεσμα της εφαρμογής του νόμου Κατρούγκαλου, καθώς οι νέες συντάξεις είναι όλο και μικρότερες σε σύγκριση με τις παλιές.
Η κυβέρνηση με αλλοιώσεις και κόλπα προσπαθεί να παρουσιάσει μια εικόνα καλής και εύρυθμης πραγματικότητας. Προσπαθεί να αποδείξει ότι η μονοψήφια αύξηση του μισθού, όταν οι αυξήσεις των τιμών κυμαίνονται σε διψήφια νούμερα, είναι «ανακούφιση» και αρκετή για να επιβιώσει ο λαός. Προσπαθεί να αποδείξει ότι μέσα στα χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ δεν έχουν χτυπηθεί αλύπητα τα εργατολαϊκά δικαιώματα.

Σε όλα αυτά η απάντηση δεν μπορεί να είναι άλλη από τη μαζική και συλλογική πάλη ενάντια στις ανατιμήσεις των τιμών διαβίωσης, δεν μπορεί να είναι άλλη από τη μαζική και συλλογική πάλη για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Δεν μπορεί να είναι άλλη από τη μαζική και συλλογική πάλη για αξιοπρεπή ζωή.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search