• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Π.Ε.Σ.ΕΚ: Πέμπτη, 14 Απριλίου, 10.30, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Συνταξιουχικών Οργανώσεων.

April 14, 2022 598
• Επί 13 χρόνια, με μνημόνια και χωρίς μνημόνια, όλες οι κυβερνήσεις έχουν λεηλατήσει τις συντάξεις μας και τους μισθούς των εργαζομένων. Η εγκληματική τους πολιτική δε σεβάστηκε ούτε το ΕΚΑΣ των χαμηλοσυνταξιούχων. Και σα να μην έφταναν αυτά ήρθε και η πανδημία που όχι μόνο ανέδειξε την κατάντια του συστήματος υγείας με τους θανάτους των ηλικιωμένων, αλλά χρησιμοποιήθηκε ως δικαιολογία για την κατάργηση ελευθεριών και δικαιωμάτων.
 
• Και ενώ η λιτότητα είναι μόνιμη και η ακρίβεια στα βασικά αγαθά έχει οδηγήσει σε απόγνωση όλους τους συνταξιούχους και εργαζόμενους ,ενώ οι μισθοί και οι συντάξεις καθημερινά αφυδατώνονται, και ενώ και εξαιτίας του πολέμου είμαστε μπροστά σε επισιτιστική κρίση και την κρίση αυτή θα πληρώσουν όλοι οι λαοί, όπως συνήθως συμβαίνει, η κυβέρνηση μας εμπλέκει στον πόλεμο, όχι μόνο στέλνοντας όπλα στην Ουκρανία, αλλά, συνεχίζοντας την τακτική της προηγούμενης κυβέρνησης, παραχωρεί λιμάνια και βάσεις στο ΝΑΤΟ, γεγονός που θα πληρώσουμε ακριβά, αν ο πόλεμος γενικευθεί. Την ενεργειακή κρίση τη «γευόμαστε» ήδη, με τις υπερβολικές αυξήσεις στα καύσιμα, στο πετρέλαιο θέρμανσης, στη ΔΕΗ, που έχουν αφυδατώσει την πενιχρή σύνταξή μας. Γι’ αυτό δεν αρκεί να καταδικάζουμε γενικά
τον πόλεμο, αλλά έχουμε καθήκον να απαιτήσουμε τώρα την απεμπλοκή της χώρας μας από την εγκληματική συμμαχία του ΝΑΤΟ που θέλει να κάνει υποχείριες όλες τις χώρες, υποδαυλίζοντας καθημερινά τον πόλεμο στην Ουκρανία, που βέβαια έχει συμφέρον να τον παρατείνει.
 
• Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι πληρώνουν και θα πληρώσουν ακόμη ακριβά την κυβερνητική πολιτική: Σε πολλούς ο λογαριασμός της ΔΕΗ- που το 2018 η τότε κυβέρνηση εισήγαγε στο Χρηματιστήριο- υπερβαίνει τη σύνταξη, τα Δημόσια Ν/Σ είναι κλειστά για το φτωχό λαό, τα χειρουργεία δέχονται αιτήσεις για εισαγωγή μετά από 2 χρόνια. Διαφορετικά οι ασθενείς πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και να καταφεύγουν σε ιδιωτικές κλινικές. Πολιτική που αποβλέπει στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της Υγείας.
 
• Ως Π.Ε.Σ.ΕΚ το έχουμε επισημάνει πολλές φορές: Η πολιτική αυτή δεν ανατρέπεται με ευχολόγια, ούτε με απλές διαμαρτυρίες, τις οποίες δεν υποτιμούμε. Εδώ που έχουμε φτάσει απαιτείται συντονισμός όλων των συνταξιούχων και εργαζομένων με βασικό αίτημα γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και συντάξεις, κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου που καταδικάζει τους συνταξιούχους ισόβια με συντάξεις πείνας, επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Κατάργηση του αντισυνδικαλιστικού και αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη, που αποβλέπει στη χειραγώγηση των εργαζομένων, στον πλήρη έλεγχο του συνδικαλισμού και στην υποταγή του στην κυβερνητική πολιτική.
• Η Π.Ε.Σ.ΕΚ συμμετέχει, με το πλαίσιο, των αιτημάτων μας, στην κινητοποίηση των Συνταξιουχικών Οργανώσεων, την Πέμπτη, 14 Απριλίου, ώρα 10.30, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, όχι φυσικά για να προσθέσουμε μια ακόμη κινητοποίηση στη φαρέτρα μας, αλλά για να τονίσουμε ότι χωρίς την ενότητα δεν ανατρέπεται μια πολιτική που έχει τη σφραγίδα της Ε.Ε και αποβλέπει στην πλήρη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης.
 
Για το Δ.Σ της Π.Ε.Σ.ΕΚ
Ο πρόεδρος: Τάσος Σταυρόπουλος
Ο Γ. Γραμματέας: Γιώργος Τριβιζάκης
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search