• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

H μεγαλύτερη ανορθογραφία που δεν αντέχετε, είναι το ανυπόταχτο πνεύμα των ανθρώπων που αντιστέκονται (Για το ανορθόγραφο πανό)

May 15, 2020 651

 

Το 0 (όμικρον) αποκοιμήθηκε στην αγκαλιά του Ε ( Έψιλον)
(Αφιερωμένο σ΄ αυτούς που όταν τους δείχνεις το φεγγάρι κοιτάνε το δάχτυλο)

Κοιμούνται και ονειρεύονται
πώς σα μεγάλα γένουνε θα τα φωνάζουν Α!!!
ΑΓΩΝΑΣ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ΑΝΑΤΡΟΠΗ
ΑΝΘΡΩΠΟΣ
ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΛΛΟΙ,
ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΙ
Εμείς… και ναι ήμασταν πολλοί! Πολλές χιλιάδες διαδηλωτές στο δρόμο. Μόνο στην Αθήνα. Κι άλλοι πολλοί σε όλες τις πόλεις.
Κάποιοι, που θορυβήθηκαν πολύ, κάνουν πως δε μας είδαν. Αυτοί που όταν τους δείχνεις το φεγγάρι κοιτάνε το δάχτυλο.


«Σάλος» έχει ξεσπάσει στα γνωστά ΜΜΕ, όχι για τα αιτήματα του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου, για το αν είναι δίκαια ή άδικα, αλλά για το μέγα ορθογραφικό λάθος στο πανό που σηκώσαμε στα σκαλάκια της Βουλής. Η συζήτηση δεν περιστρέφεται γύρω από το σύνθημα, που απαιτούσε να αποσύρει τώρα η Υπουργός Παιδείας και η κυβέρνηση το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο έκτρωμα και την (Ν)τροπολογία για την μονιμοποίηση αντικατάστασης της ζώσας εκπαίδευσης από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση καθώς και την ζωντανή μετάδοση του μαθήματος από την τάξη. Αλλά για την προστακτική του ρήματος «αποσύρω».
Όλοι αυτοί βέβαια δεν αφιέρωσαν στα βαρυσήμαντα ρεπορτάζ και τις αναλύσεις τους ούτε δευτερόλεπτο για να ενημερώσουν για τις χιλιάδες εκπαιδευτικούς που βγήκαν ξαφνικά στο δρόμο ξανά, ούτε για το τι τους έβγαλε στο δρόμο και γιατί διαμαρτύρονταν.


Δεν είδαν και δεν άκουσαν τίποτα για τα μαζικά συλλαλητήρια – συγκεντρώσεις εκπαιδευτικών που έγιναν σε δεκάδες πόλεις μετά από πολύ καιρό.
Δεν είδαν τον μεγάλο όγκο νέων εκπαιδευτικών που κατέβηκε ξανά στο δρόμο γιατί νιώθει ότι ετοιμάζουν τις απολύσεις χιλιάδων αναπληρωτών. Δεν είδαν την παρουσία της νεολαίας που την αποκλείουν από τη μόρφωση.
Δεν αφιέρωσαν ούτε δευτερόλεπτο για το περιεχόμενο του πολυνομοσχεδίου της Κεραμέως – κυβέρνησης. Για τις χιλιάδες τάξεις και σχολεία που θέλει να κλείσει (περί του 30%), στοιβάζοντας μαθητές με την αύξηση του αριθμού στην τάξη, με τη μείωση του ορίου ηλικίας για τις έγγραφές στα ΕΠΑΛ και τις χιλιάδες μαθητές που θα διώξει από τη δημόσια εκπαίδευση, τις χιλιάδες εκπαιδευτικούς που θα οδηγήσει στην απόλυση.
Για τους νέους εξεταστικούς φραγμούς που βάζει στα Γυμνάσια και Λύκεια (Τράπεζα θεμάτων κλπ) για να δείξει την έξοδο από το δημόσιο σχολείο σε χιλιάδες παιδιά.
Για τα μέτρα στο Πανεπιστήμιο που κάνουν ακόμα πιο δύσκολη τη δυνατότητα των σπουδών σε φοιτητές από χαμηλά λαϊκά στρώματα.


Η γραμματική επιστρατεύτηκε όχι για να διορθώσει τη γλώσσα και τη γραφή των αιτημάτων για την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης για όλους, αλλά για να υπερασπίσει το σχολείο της αγοράς και των εταιρειών του νομοσχεδίου της κας Κεραμέως . Για να δυσφημήσει το δίκιο των μαχόμενων εκπαιδευτικών που παλεύουν για μόρφωση των όλων και των ίσων και για δουλειά με αξιοπρέπεια.


Λοιπόν κύριοι δημοσιογράφοι και λοιποί κριτές του τύπου της λέξης κι όχι της ουσίας.
Αν ο Καβάφης έγραφε ποιητική αδεία
«Επέστρεφε συχνά και…….»
Εμείς γράψαμε
«ΑΠΕΣΥΡΕ το νομοσχέδιο και την (ν) τροπολογία» αγωνιώδη – αγωνιστική αδεία
Σηκώσαμε το σωστό πανό, σηκώσαμε μαζί με αυτό και το ανάστημά μας και το ανάστημα όλου του εκπαιδευτικού κόσμου που εσείς τόσο καιρό σπιλώνετε, επαίρεστε, μέμφεστε.

 


Ακόμη κι αν αλλάξουμε την ορθογραφία στη λέξη δε θα αλλάξουμε τη θέση μας που είναι μια: η υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου. Δε θα δεχτούμε καταστρέφοντας τη νέα γενιά να γίνουμε υπάλληλοι που κοιτούν τη «δουλίτσα» τους, εκτελούν πειθήνια τις άνωθεν εντολές και γεμίζουν το βιογραφικό τους με εκδουλεύσεις, για να κάνουν καριέρα. Θα μείνουμε εδώ να δημιουργούμε, να ονειρευόμαστε αλλά ποτέ να καταστρέφουμε όπως αυτοί που υπερασπίζεστε. Γιατί καταστροφή λέξεων δεν υπάρχει. Μόνο καταστροφή περιβάλλοντος, εκπαίδευσης, οικονομίας, ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας. Και γιατί ξέρουμε ότι για το σύστημά σας, η μεγαλύτερη ανορθογραφία που δεν αντέχετε, είναι το ανυπόταχτο πνεύμα των ανθρώπων που αντιστέκονται.

Όσο παπαγαλίζετε τα επιχειρήματα της κυβέρνησης και παριστάνετε τους «καλούς μαθητές» της εξουσίας, απλά πολλαπλασιάζετε την οργή του κόσμου και την αποφασιστικότητα του να διεκδικήσει το δίκιο του.
Κύριοι της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας, ακούστε το καλά!
Να αποσύρετε το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο και την τροπολογία της ντροπής ή να αποσυρθείτε!

Κώστας Τουλγαρίδης (από το fb)

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search