• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Φωτορεπορτάζ από την σημερινή κινητοποίηση των συνταξιούχων και την παρέμβαση της ΕΡΓ.ΑΣ και του Εκπαιδευτικού Ομίλου

April 14, 2022 352

 

Πλήθος συνταξιούχων βγήκε σήμερα στους δρόμους της Αθήνας, στο πλαίσιο παναττικής κινητοποίησης, για να διαμαρτυρηθεί ενάντια στην ακρίβεια φωνάζοντας ότι δεν αντέχουν τις περικοπές και απαιτώντας να ζήσουν με τις συντάξεις, που έχουν πληρώσει, όπως επίσης να ανακεφαλαιοποιθηθούν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) και προχώρησαν σε πορεία στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Οι συνταξιουχικές οργανώσεις ζητούν αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, τα δώρα και αναδρομικά, απόδοση των παρακρατημένων συνδρομών στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, όπως επίσης την άμεση έκδοση των συντάξεων, χαρακτηρίζοντας κοροϊδία τη διαχείριση από τους ιδιώτες.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν με δικό τους μπλοκ η ΕΡΓ.Α.Σ και ο Εκπαιδευτικός Όμιλος

Η ανακοίνωση που μοιράστηκε από την ΕΡΓ.Α.Σ και τον Εκπαιδευτικό Όμιλο Συνταξιούχων

Συνάδελφοι,  Συναδέλφισσες

         Για μια ακόμα φορά βρισκόμαστε στους δρόμους απαιτώντας απ’ την κυβέρνηση να μας ακούσει και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας. Η σημερινή μας όμως κινητοποίηση, καθώς και όσες θα ακολουθήσουν, γίνονται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο. Τα γεγονότα που σκιάζουν τον παγκόσμιο ορίζοντα σε Ανατολή και Δύση δημιουργούν για τους εργαζόμενους, για τους λαούς όλου του κόσμου, μια εξαιρετικά δύσκολη και επικίνδυνη κατάσταση. Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και ο συνεχιζόμενος πόλεμος απ’ τη μια μεριά, η προκλητική και επικίνδυνη στάση του λεγόμενου δυτικού κόσμου με επικεφαλής τις ΗΠΑ απ’ την άλλη, δημιουργούν ένα εφιαλτικό σενάριο που αποτελεί μια πραγματική απειλή για τους λαούς όλου του κόσμου.

        Θέλουμε κατηγορηματικά να τονίσουμε ότι καταδικάζουμε την βάρβαρη ιμπεριαλιστική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Καταδικάζουμε ταυτόχρονα και τα πρωτοφανή ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ,  που επιχειρούν να διευρύνουν τη σφαίρα επιρροής τους στον θανάσιμο ανταγωνισμό με τη Ρωσία. Οι συνέπειες της πολεμικής αυτής σύγκρουσης για τους λαούς είναι πια καθαρές. Η εκρηκτική άνοδος των τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης, σε ενέργεια και καύσιμα έχουν οδηγήσει τα νοικοκυριά σε πρωτοφανή φτώχεια για πρώτη φορά μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Η στάση της ελληνικής κυβέρνησης, σαν πιστού εντολοδόχου της δυτικής συμμορίας, έφερε τους φασίστες μέσα στην ελληνική βουλή, παρέδωσε τη χώρα στις αμερικανονατοϊκές δυνάμεις και άφησε ανεξέλεγκτη την αύξηση των τιμών που επέβαλαν οι σύγχρονοι μαυραγορίτες των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.

         Στις συνθήκες αυτές, ο μαζικός αγώνας του λαού είναι η μοναδική απάντηση για να ανακοπεί το τσουνάμι της οικονομικής και πολιτικής κρίσης που σαρώνει τη ζωή μας. Η σημερινή απαξίωση της ζωής μας έχει τη ρίζα της στο σάπιο κοινωνικό σύστημα που ζούμε και που ο πόλεμος την επέτεινε. Γι’ αυτό δεν μπορεί να υπάρχει κανένας εφησυχασμός, καμία επανάπαυση! Εμείς οι συνταξιούχοι, οι απόμαχοι της δουλειάς, οφείλουμε να δηλώσουμε για μια ακόμα φορά παρόντες! Να απαιτήσουμε να μας δώσουν όλα αυτά που μας χρωστάνε! Το παραμύθι ότι δεν υπάρχουν χρήματα και όλα τα ψέματα που λένε οι δήθεν υπεύθυνοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι δεν έχει δράκο. Όταν χρειάζεται να ενισχύσουν τα μεγάλα συμφέροντα, όπως γίνεται με τους περίφημους παρόχους ενέργειας, βρίσκουν αμέσως χρήματα. Για να σπαταλήσουν ατελείωτα δισ. για την αγορά των rafale και των φρεγατών στο όνομα δήθεν των εθνικών συμφερόντων βρίσκουν αμέσως χρήματα!

Μόνο για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους δεν βρίσκουν.

 Να γιατί λοιπόν είμαστε και πάλι στους δρόμους και θα είμαστε ξανά και ξανά μέχρι να δικαιωθούν οι αγώνες μας!  

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2023 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search