• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Να τιμωρηθεί ο δράστης της φασιστικής επίθεσης που έγινε στο Γαλάτσι στις 25/3/2018

April 15, 2022 709

Ψήφισμα αλληλεγγύης για θύματα φασιστικής επίθεσης στο Γαλάτσι και καταδίκης του δράστη

 Να τιμωρηθεί ο δράστης της φασιστικής επίθεσης που έγινε στο Γαλάτσι στις 25/3/2018

Την Παρασκευή 15 Απρίλη γίνεται η δίκη στην Ευελπίδων για τη φασιστική επίθεση στο Γαλάτσι το 2018 εναντίον του Γιώργου Πίττα, δημοσιογράφου της Εργατικής Αλληλεγγύης και της Νίκης Αργύρη, μέλος της ΚΕΕΡΦΑ.

Στη λήξη της παρέλασης της 25ης Μαρτίου, και ενώ ήταν σε εξέλιξη αντιφασιστική εξόρμηση, ομάδα 3 φασιστοειδών επιτέθηκε στη Νίκη Αργύρη και χτύπησε τον Γιώργο Πίττα που μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό με τραύματα στο κεφάλι, το πρόσωπο και τον αυχένα. Ο ένας από αυτούς οδηγείται σε δίκη.

Η επίθεση δεν ήταν μεμονωμένο γεγονός. Την ίδια μέρα δέχτηκαν επιθέσεις φασιστικών ομάδων έγιναν και σε άλλες περιοχές εναντίον αγωνιστών της Αριστεράς, όπως στην Καλλιθέα, ενώ τα χτυπήματα και μεταναστών είχαν αρχίσει να πληθαίνουν επικίνδυνα.

 

Ήταν η περίοδος των εθνικιστικών συλλαλητηρίων για το Μακεδονικό που, οι φασίστες μετά την αναδίπλωσή τους ύστερα από τις συλλήψεις των μελών της Χ.Α. για τη δολοφονία Φύσσα και τις δολοφονικές επιθέσεις στους συνδικαλιστές του ΠΑΜ και τους Αιγύπτιους αλιεργάτες,   είχαν σηκώσει πάλι κεφάλι και ξανάβγαιναν στους δρόμους. Ενώ η Χρυσή Αυγή δικαζόταν για τα εγκλήματά της, η ηγεσία και τα μέλη της βρισκόταν μαζί με τα στελέχη και τους βουλευτές της ΝΔ στους δρόμους κραυγάζοντας για την «υπεράσπιση της πατρίδας», σκορπώντας ρατσιστικό δηλητήριο και χυδαίες επιθέσεις εναντίον της Αριστεράς. Κάθε λογής φασιστοειδές έβρισκε νομιμοποίηση για να ξυλοκοπά και να τρομοκρατεί.

Συντασσόμαστε με το αντιφασιστικό κίνημα δεν άφησε αναπάντητες τις προκλήσεις. Οργάνωσε μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση με συμμετοχή συνδικάτων, τοπικών φορέων, κινήσεων της Αριστεράς. Ενώ, ψηφίσματα εξέδωσαν μία σειρά σωματεία και φορείς της περιοχής, όπως  το δημοτικό συμβούλιο Γαλατσίου πήρε ομόφωνη απόφαση καταδίκης της επίθεσης και ζήτησε την άμεση σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία του δράστη της επίθεσης.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους αγωνιστές που δέχτηκαν τη φασιστική επίθεση.

Απαιτούμε να τιμωρηθεί παραδειγματικά οι ένοχοι των φασιστικών επιθέσεων.

 Κ.Ε.Δ.Δ.Α. - Κίνηση για τις Ελευθερίες, τα Δημοκρατικά Δικαιώματα, την Αλληλεγγύη

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search