• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Κλειστό το εμπορικό λιμάνι του Πειραιά - Νέες κινητοποιήσεις εργαζομένων της Cosco

April 19, 2022 670

 

Ξεκίνησαν στάση εργασίας και από τα μεσάνυχτα προχωρούν σε 24ωρη απεργία στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της ΣΕΠ (Cosco) στο λιμάνι του Πειραιά οι εργαζόμενοι της ΕΝΕΔΕΠ, σύμφωνα με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης.


Η γενική συνέλευση των εργαζομένων στις προβλήτες της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά, απέρριψε τελικά τη σημερινή πρόταση της εργοδοσίας Dport για ΣΣΕ και ομόφωνα ελήφθη η απόφαση για στάση εργασίας μέχρι τις 12 το βράδυ της Δευτέρας (18/04) και στη συνέχεια μέχρι την Τρίτη (19/04) στις 12 το βράδυ 24ωρη απεργία.

Το σωματείο τους ΕΝΕΔΕΠ υποστηρίζει ότι η οικονομική πρόταση της Dport είναι ακριβώς η ίδια με εκείνη που κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα και η οποία απερρίφθη ομόφωνα από τη γενική συνέλευση, και ότι το μόνο που έχει αλλάξει, είναι η γραμματοσειρά.

Η πρόταση της ΕΝΕΔΕΠ ήταν και είναι ότι η εργοδοσία πρέπει να δεσμευτεί για τα ελάχιστα, «τα οποία ζητάμε ως εργαζόμενοι μετά από 12 χρόνια, επειδή μέσα από τον κόπο μας φέραμε το λιμάνι του Πειραιά να φιγουράρει στις πρώτες θέσεις της Ευρώπης. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα μας να διεκδικούμε και να απαιτούμε να πληρωνόμαστε με τις νόμιμες προσαυξήσεις για την νυχτερινή εργασία, την Σαββατιάτικη και Κυριακάτικη εργασία και τις αργίες και αυτά να αποτυπώνονται στη ΣΣΕ».

Η ΕΝΕΔΕΠ ζητά η εργοδοσία να δείξει υπεύθυνη στάση και να τους αποστείλει γραπτή δέσμευση που να περιλαμβάνει ξεκάθαρα τις προθέσεις της να ικανοποιήσει τα δίκαια και αυτονόητα αιτήματα που διεκδικούν εδώ και μια 10ετία. «Να ανοίξουν τα μάτια τους και τα αυτιά τους για να αντιληφθούν την τεράστια δυσαρέσκεια και οργή εξαιτίας της αδικίας και της εκμετάλλευσης που βιώνουμε. Οι μισθοί των εργαζομένων στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ είναι τουλάχιστον 25% χαμηλότεροι από τους συναδέλφους στον ΟΛΠ, την ίδια στιγμή που με την λειτουργική ενοποίηση όλων των προβλητών κάνουμε την ίδια ακριβώς δουλειά με αποτέλεσμα εργαζόμενοι με την ίδια ειδικότητα και το ίδιο αντικείμενο εργασίας να διαχωρίζονται και η πλειοψηφία να είναι εργαζόμενοι Β’ κατηγορίας» αναφέρουν οι εργαζόμενοι.


Τέλος κάνουν γνωστό ότι δεν πρόκειται να κάνουν βήμα πίσω, και προειδοποιούν «μην διανοηθούν να πατήσουν το πόδι τους στο λιμάνι δυνάμεις καταστολής και μην περάσει από το μυαλό κανενός να απειληθεί η σωματική ακεραιότητα εργαζομένου γιατί το λιμάνι θα γίνει Κούγκι».

Η εργοδοσία κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα με τα οποία ζητά να κηρυχθεί η απεργία παράνομη και τα οποία εκδικάζονται τώρα στο πρωτοδικείο του Πειραιά.

 Δίπλα στους λιμενεργάτες της Cosco στέκεται η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) η οποία εκφράζει την αγανάκτηση και την απογοήτευση της γιατί όπως τονίζει η εργοδοσία και συγκεκριμένα η COSCO για άλλη μια φορά επέλεξε για την επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων της την προσφυγή στα ασφαλιστικά μέτρα αντί να επιλέξει τον ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο με αυτούς. «Επαναλαμβάνουμε ότι τα όποια προβλήματα των εργαζομένων δεν λύνονται στις δικαστικές αίθουσες, αλλά στα πλαίσια των συλλογικών διαπραγματεύσεων» αναφέρει.

Η ΠΝΟ διευκρινίζει ότι στέκεται δίπλα στους λιμενεργάτες της COSCO, καθώς και σε όλους τους εργαζομένους, που αγωνίζονται για τα δίκαια αιτήματα τους και κυρίως αυτά που αφορούν την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα, όπως η σταθερή και μόνιμη εργασία.

Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπ/τίων στις προβλήτες του Πειραιά
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π.
ΣΕΜΠΟ Ν.ΙΚΟΝΙΟΥ Περάματος
ΤΩΡΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΣΕ για ΌΛΟΥΣ τους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ με ΑΥΞΗΣΕΙΣ και ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΒΑΡΈΩΝ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΕΔΕΠ. ΦΕΡΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΣΣΕ
Συνάδελφοι,
Λίγες μόλις ημέρες μετά την πρόταση που κατέθεσε η εργοδοσία και απορρίφθηκε ομόφωνα μέσα από μαζική Γενική Συνέλευση εκατοντάδων εργαζομένων, στη σημερινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί με αντιπροσωπεία του Σωματείου μας το μόνο που έκανε ήταν να φέρει ξανά την ίδια ακριβώς πρόταση με άλλη γραμματοσειρά.
Η πρόταση του Σωματείου μας ήταν και είναι ότι η εργοδοσία πρέπει να δεσμευτεί για τα ελάχιστα, τα οποία ζητάμε ως εργαζόμενοι μετά από 12 χρόνια, επειδή μέσα από τον κόπο μας φέραμε το λιμάνι του Πειραιά να φιγουράρει στις πρώτες θέσεις της Ευρώπης.
Είναι αναφαίρετο δικαίωμα μας να διεκδικούμε και να απαιτούμε να πληρωνόμαστε με τις νόμιμες προσαυξήσεις για την νυχτερινή εργασία , την Σαββατιάτικη και Κυριακάτικη εργασία και τις αργίες και αυτά να αποτυπώνονται στη ΣΣΕ.
Είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας, εμείς οι εργαζόμενοι που φέραμε το λιμάνι του Πειραιά στις πρώτες θέσεις της Ευρώπης σε παραγωγικότητα και κερδοφορία, να διεκδικούμε και να απαιτούμε να έχουμε μόνιμη και σταθερή δουλειά και να μην είμαστε όμηροι της εκ περιτροπής εργασίας και των τρίμηνων συμβάσεων. Περίπου 700 εργαζόμενοι είναι εγκλωβισμένοι σε αυτό το καθεστώς με μισή δουλειά - μισό μισθό - μισή ζωή την ίδια ώρα που η COSCO εμφανίζει κάθε χρόνο μεγάλη άνοδο κερδοφορίας με δεκάδες εκατομμύρια κέρδη.
Είναι αναφαίρετο δικαίωμα μας να απαιτούμε η κυβέρνηση, τα αρμόδια υπουργεία και η COSCO να εφαρμόσει την ήδη υπάρχουσα νομοθεσία που μας εντάσσει από το 2012 στον κανονισμό για τα ΒΑΕ.
Οι εργαζόμενοι στο λιμάνι του Πειραιά δεν είμαστε ούτε χρυσόψαρα - ούτε πρόκειται να σκύψουμε το κεφάλι κάτω από τις πιέσεις , την τρομοκρατία , την καταστολή- ούτε στην λάσπη που επιχειρούν να μας ρίξουν η εργοδοσία και τα ΜΜΕ. Το δίκιο μας θα γίνει πράξη , αγανακτήσαμε μετά από 12 χρόνια σκληρής δουλειάς με εκατοντάδες εργατικά ατυχήματα και επαγγελματικές ασθένειες , μετά από το θάνατο του δικού μας ανθρώπου του Δημήτρη μόλις πριν λίγους μήνες , να μην μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα.
Αγανακτήσαμε να έρχονται κάθε 4 μήνες οι εξοφλητικοί λογαριασμοί της ΔΕΗ 600 – 700 ευρώ και η ετήσια αύξηση που μας δίνουν να μην καλύπτει ούτε τα μισά. Την ίδια στιγμή που από την δικιά μας δουλειά χρυσαφίζουν μια χούφτα μεγαλομέτοχοι που καλά-καλά δεν ξέρουν που πέφτει το λιμάνι του Πειραιά.
Δηλώνουμε ότι είμαστε οι πρώτοι εδώ και 8,5 χρόνια που θέλουμε να υπογραφεί ΣΣΕ , είμαστε οι πρώτοι που λέμε να υπογράψουν όλα τα Σωματεία του λιμανιού μια ΣΣΕ που θα ικανοποίει τα ελάχιστα που αναφέραμε και έχουμε γνωστοποιήσει εδώ και τόσους μήνες.
Είναι κοροϊδία μετά από 6 μήνες που έχουμε καταθέσει μια ολοκληρωμένη πρόταση από πλευράς μας , η εταιρεία να ζητά νέο κύκλο διαπραγματεύσεων χωρίς να ικανοποιεί τα αιτήματα μας ενώ μόλις πριν μια εβδομάδα αντί να απαντήσει στις προτάσεις μας , έβαζε μπροστά τα δικά της παιδιά και απαιτούσε από μας να αποσύρουμε μια αγωγή εις βάρος τους -λες και είναι κηδεμόνες τους.
Ζητάμε αυτή τη στιγμή η εργοδοσία να δείξει υπεύθυνη στάση και να μας αποστείλει γραπτή δέσμευση που να περιλαμβάνει ξεκάθαρα τις προθέσεις της να ικανοποιήσει τα δίκαια και αυτονόητα αιτήματα μας που διεκδικούμε εδώ και μια 10ετία. Να ανοίξουν τα μάτια τους και τα αυτιά τους για να αντιληφθούν την τεράστια δυσαρέσκεια και οργή εξαιτίας της αδικίας και της εκμετάλλευσης που βιώνουμε. Οι μισθοί των εργαζομένων στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ είναι τουλάχιστον 25% χαμηλότεροι από τους συναδέλφους στον ΟΛΠ , την ίδια στιγμή που με την λειτουργική ενοποίηση όλων των προβλητών κάνουμε την ίδια ακριβώς δουλειά με αποτέλεσμα εργαζόμενοι με την ίδια ειδικότητα και το ίδιο αντικείμενο εργασίας να διαχωρίζονται και η πλειοψηφία να είναι εργαζόμενοι Β’ Κατηγορίας.
ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΡΑΠΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
• ΤΙΣ ΝΟΜΙΜΕΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ , ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΑ , ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΓΙΕΣ
• ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ – ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΟΜΗΡΙΑ 100ΑΔΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ - ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
• ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΒΑΕ
Μαζί όλοι μια γροθιά, ισχυροποιούμε το Σωματείο μας, το δικό μας αντιπροσωπευτικό σωματείο.
Συνεχίζουμε δυνατά, μαζικά, αγωνιστικά, συσπειρωμένα.
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search