• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

ΠΟΕΔΗΝ: Απλήρωτοι 4.000 "ήρωες¨ υγειονομικοί

April 19, 2022 654

Πριν από καιρό οι κυβερνώντες χαρακτήριζαν "ήρωες" τους υγειονομικούς, αλλά τώρα 4.000 από αυτούς μένουν απλήρωτοι

Καταγγελίες κατά της κυβέρνησης διατυπώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος σχετικά με τις πληρωμές των υγειονομικών ενόψει Πάσχα, καυτηριάζοντας τα δύο μέτρα και δύο σταθμά σε σχέση με άλλους δημοσίους υπαλλήλους και τους ενστόλους.

Σε δήλωσή του επισημαίνει ότι ενώ το υπουργείο οικονομικών προγραμματίζει την πληρωμή του μισθού των δημοσίων υπαλλήλων της κεντρικής υπηρεσίας και των Σωμάτων Ασφαλείας τη Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου αντί για 26 Απριλίου, οι υγειονομικοί του ΕΣΥ και οι εργαζόμενοι στις προνοιακές Μονάδες δημόσιοι υπάλληλοι θα πληρωθούν τον μισθό τους κατόπιν της εορτής Πάσχα, στις 27 Απριλίου.

 

Τονίζει δε πως ότι 4.000 υγειονομικοί που εργάζονται μέσω του ΟΑΕΔ, δεν έλαβαν τον μισθό του Μαρτίου, που επρόκειτο να κατατεθεί στις 15 Απριλίου την ώρα που «η ακρίβεια τσακίζει».

«Πού είναι εδώ η κοινωνική ευαισθησία του υπουργείου Οικονομικών τη στιγμή που οι συνάδελφοι δεν έχουν να φάνε;» διερωτάται σκωπτικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Αναλυτικά η δήλωση του Μ. Γιαννάκου:
Το υπουργείο οικονομικών σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι με κοινωνική ευαισθησία και έχοντας υπόψη τις αυξημένες ανάγκες του πληθυσμού ενόψει Πάσχα με συντονισμένες ενέργειες προγραμματίζει την πληρωμή του μισθού των δημοσίων υπαλλήλων της κεντρικής υπηρεσίας και των Σωμάτων Ασφαλείας τη Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου αντί για 26 Απριλίου.

Οι υγειονομικοί του ΕΣΥ καθώς και οι εργαζόμενοι στις προνοιακές Μονάδες δημόσιοι υπάλληλοι όπως ενημερωθήκαμε από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών ότι θα πληρωθούμε τον μισθό μας κατόπιν της εορτής Πάσχα, στις 27 Απριλίου.

Έχουν φτυσμένους τους πολεμιστές, τους ήρωες του υγειονομικού πολέμου ακόμη και σε αυτό. Για τους υγειονομικούς των 850 ευρώ το μήνα δεν υπάρχει ζήτημα κοινωνικής ευαισθησίας, δεν υπάρχουν αυξημένες ανάγκες. Δεν υπάρχει ακρίβεια. Δεν επιτρέπεται να γιορτάσουν Πάσχα. Θα φάμε χειροκροτήματα. Ντροπή.

Υπάρχουν όμως και χειρότερα. Οι 4.000 υγειονομικοί των νοσοκομείων που εργάζονται μέσω του ΟΑΕΔ δεν έλαβαν τον μισθό τους 15 Απριλίου (μισθός Μαρτίου) λόγω των ειδικών αργιών του ΕΥΡΩ που έχουν καθιερωθεί για τον εορτασμό του καθολικού Πάσχα όπως ειδοποιήθηκαν από τις τράπεζες.

Πού είναι εδώ η κοινωνική ευαισθησία του υπουργείου Οικονομικών τη στιγμή που οι συνάδελφοι δεν έχουν να φάνε;

Και βέβαια δεν ξεχνάμε τους 3.500 συναδέλφους που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε αναστολή (το μέτρο της αναστολής αφορά 7.500 συναδέλφους) χωρίς κανένα υγειονομικό όφελος και οκτώ μήνες είναι χωρίς μισθό και θα περάσουν μαύρο Πάσχα.

Τρεις από τους έξι υγειονομικούς σε αναστολή συνεχίζουν την απεργία πείνας. Οι άλλοι τρεις κατέρρευσαν. Θα κάνουν Πάσχα στα σκαλιά του υπουργείου υγείας. Αν αντέξουν. Τέτοια αναλγησία!»

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search