• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Με διαδικασίες εξπρές η παραχώρηση χρήσης αιγιαλού και παραλίας – Καταπάτηση αιγιαλού - Εμπόδια στην ελεύθερη πρόσβαση για τους πολίτες

May 15, 2020 672

 

Στην απλοποίηση των διαδικασιών για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας προχωρά η Κυβέρνηση, με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης και ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Στην Κοινή Υπουργική Απόφαση προβλέπεται η προσκόμιση μόνο των απαραίτητων δικαιολογητικών, προκειμένου να υπογραφούν και να προχωρήσουν γρήγορα οι συμβάσεις παραχώρησης για την εκμετάλλευση παραλιών. Προβλέπει την αύξηση του χώρου του αιγιαλού στις επιχειρήσεις για υγειονομικούς λόγους και προκειμένου να απλωθούν τα τραπεζοκαθίσματα και οι ξαπλώστρες.

Η κίνηση αυτή κρίθηκε επιβεβλημένη, σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, λόγω των συνθηκών έκτακτης ανάγκης που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ωστόσο η «απάντηση» αυτή της κυβέρνησης στο αντικειμενικό πρόβλημα των επιχειρήσεων είναι αμφιλεγόμενη, καθώς πολλοί θεωρούν ότι πρόκειται για μια λανθασμένη επιλογή που δημιουργεί άλλα επίσης σοβαρά προβλήματα και στο φυσικό περιβάλλον αλλά και στην δικαιωματική πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες, δεδομένου μάλιστα ότι πρέπει να τηρούνται και εκεί οι αποστάσεις. Ταυτόχρονα, τίθεται θέμα και για το χρόνο εφαρμογής των μέτρων, καθώς σύμφωνα με τον αντίλογο ακόμη κι αν μια τέτοια «παραχώρηση» κρίνεται αναγκαία για να υποστηριχθούν οι επιχειρήσεις, ουδέν μονιμότερον του προσωρινού. 

Μάλιστα, η ανησυχία είναι εντονότερη, καθώς τον περασμένο Σεπτέμβριο, η κυβέρνηση στο πλαίσιο του νέου αναπτυξιακού νόμου επιχείρησε τροποποιήσεις στη νομοθεσία για τον αιγιαλό και την παραλία «στην κατεύθυνση της διευκόλυνσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας» στην ακτογραμμή εις βάρος της κοινοχρησίας της. Μεταξύ αυτών, σχεδίαζε ρύθμιση με την οποία ο δημόσιος παλαιός αιγιαλός θα μπορεί να παραχωρείται σε ιδιώτες και να οικοδομείται.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search