«Η Καλών Τεχνών (ξανά)σχεδιάζει: Αστυνομικό Παράρτημα Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.). Κάθε φορά που η αστυνομία θα μπαίνει στις σχολές, θα φτιάχνουν κάτι για να μένει ανεξίτηλο. Κάτι για να σας θυμίζει τις φορές που ήρθε η Ελληνική Αστυνομία στο ΑΠΘ και τους λόγους που η πανεπιστημιακή αστυνομία και ο Νόμος 4777 δε θα γίνουν ποτέ πράξη», γράφει χαρακτηριστικά στο Facebook ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης.

Εν μέσω αποδοκιμασιών και συνθημάτων από φοιτητές αποχώρησαν για μία ακόμα φορά τα ΜΑΤ από τους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, ισχυρές δυνάμεις αστυνομίας παρατάχθηκαν στους χώρους του ΑΠΘ και το πρωί της Τρίτης, ώστε να διασφαλίσουν, όπως ανέφερε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, το έργο της κατασκευής της βιβλιοθήκης στο «Στέκι στο Βιολογικό».

 

Οι εργασίες της Τρίτης ολοκληρώθηκαν νωρίς το απόγευμα και οι εργάτες αποχώρησαν μαζί με τις διμοιρίες των ΜΑΤ. 

 

Η έναρξη των εργασιών από την προηγούμενη εβδομάδα έχει πυροδοτήσει σφοδρές αντιδράσεις, με μέλη φοιτητικών συλλόγων, καθηγητές και άτομα του αντιεξουσιαστικού να ζητούν την απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων από τους χώρους του Πανεπιστημίου, όπου την προηγούμενη εβδομάδα σημειώθηκε επανειλημμένως ένταση με χημικά και πετροπόλεμο.